A PMFC fordulatos meccsen búcsúztatta a Honvédot

Vágólapra másolva!
2013.03.06. 16:54
null
Fordulatos mérkőzésen hatgólos döntetlen: továbbjutott a Pécs!
A labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján a Pécsi MFC 3–3-as döntetlent játszott a Budapest Honvéd vendégeként, így 6–5-ös összesítéssel bejutott a legjobb négy közé.

ELŐZMÉNYEK

A két csapat az NB I 2012–2013-as szezonjában egyszer már összemérte az erejét: a PMFC október elején minimális különbségű (1–0) győzelmet aratott a Honvéd otthonában. A pécsieknek – az első meccsen szerzett egygólos előnyük birtokában – ez az eredmény elegendő lenne a továbbjutáshoz.

A PMFC egyébiránt győzelemmel kezdte a bajnokság tavaszi szezonját, pénteken 2–1-re legyőzte az MTK-t, így feljött a tabella 12. helyére.

A télen alapos frissítésen áteső Budapest Honvéd ugyanakkor már nem várhatja ilyen kedvező előjelekkel a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóját. A kispesti csapat úgy veszítette el eddigi összes tétmérkőzését 2013-ban, hogy csak a pécsiek elleni párharc első mérkőzésén szerzett gól(oka)t. A Magyar Kupában a Győri ETO 3–0-s összesítéssel búcsúztatta a fővárosi együttest, míg a bajnokságban a Videoton aratott 4–0-s győzelmet a Bozsik-stadionban.

1. FÉLIDŐ

A mérkőzés elején a PMFC birtokolta többet a labdát, ám mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, hiszen nagy helyzetet az első negyedórában nem tudott kialakítani.

A 16. percben azonban megszerezték a vezetést a vendégek, miután egy bal oldali szögletet követően Koller Krisztián senkitől sem zavartatva nyolc méterről a kapu bal alsó sarkába fejelte a labdát. 0–1

Sokáig ugyanakkor nem örülhettek a pécsiek, hiszen két perccel később Drissa Diarra fejesével egyenlített a Honvéd. Vernes Richárd bal oldali szabadrúgását követően a mali védő hat méterről bólintott a kapu jobb felső sarkába. 1–1

A folytatásban „nem csillapodtak a kedélyek”. A 22. percben újabb (fejes) gólnak lehettek szemtanúi a találkozóra kilátogató szurkolók. Az előkészítő szerepében ismét Vernes tündökölt, akinek szögletét követően Borisz Zsivanovics hat méterről fejelt a pécsiek kapujába. 2–1

Ezt követően a kispestiek főképp pontrúgásokból veszélyeztettek, míg pécsi oldalon Simon Attila előtt nyílt esély a gólszerzésre, ám a kapuba egyik oldalon sem találtak a felek, így egygólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

2. FÉLIDŐ

A pécsieknek három percre volt szükségük, hogy újfent továbbjutásra álljanak. Horváth Zsolt lépett ki a jobb oldalon, majd a tizenhatos vonalához érve jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot. 2–2

A Honvédot azonban cseppet sem fogta meg a gyorsan kapott gól. Két perccel Horváth találatát követően az 51. percben Holender húzott el a jobb oldalon, középre lőtt labdáját pedig az érkező Martínez gondolkodás nélkül a bal alsó sarokba lőtte. 3–2

Ekkor hosszabbításra álltak a csapatok, ám ez az állapot mindössze tíz percig volt érvényben, a 61. percben ugyanis ismét egyenlítettek a vendégek. Koller jobb oldali beadását követően Szatmári Lóránd érkezett kiváló ütemben, és bólintott a hazai kapu jobb oldalába. 3–3

A folytatásban a kispestiek gólszerzési kényszerben játszottak, ám nem tudtak nagy lehetősége(ke)t kialakítani, míg a pécsiek taktikusan játszottak, és távol tartották kapujuktól a hazai támadókat.

Az eredmény a hajrában nem változott, így egy élvezetes, jó iramú mérkőzésen 3–3-as döntetlen született, amellyel a PMFC jutott az elődöntőbe.

PERCRŐL PERCRE

92. perc: Vége a mérkőzésnek! Budapest Honvéd–Pécsi MFC 3–3, továbbjutottak a pécsiek, 6–5-ös összesítéssel.

90. perc: Két perc a hosszabbítás!

85. perc: A csereként beálló Wittrédi kapott sárga lapot Ikenge-King felrúgásáért.

74. perc: Csere pécsi oldalon: Szatmári helyét Wittrédi veszi át az utolsó negyedórában.

72. perc: Koller kapott sárga lapot a pécsiektől.

65. perc: Szatmári törhetett egyedül kapura, a kispesti védők utolérték, ennek ellenére még elvitte a labdát a hazai kapus mellett, de hosszan szöktette magát, így kirúgással folytatódott a játék.

Szatmári találatát követően a Honvédnak már nem elég egy gólt szereznie, legalább két gól szükséges a továbbjutás kiharcolásához.

62. perc: Közvetlenül a gól után cseréltek az edzők: a Honvédnél Zsivanovics helyett Ikenge-King, míg a PMFC-nél Simon helyett a fiatal Márkvárt Dávid lépett pályára.

61. perc: Ismét egyenlített a PMFC! Koller jobb oldali beadását követően Szatmári Lóránd fejelt Czuczi Márton kapujának jobb oldalába, 3–3.

Ha a hátralévő félórában nem születik újabb találat, hosszabbítás következik, hiszen összesítésben 5–5-re állnak a felek.

51. perc: Ismét vezet a Budapest Honvéd! Holender húzott el a jobb oldalon, középre lőtt labdáját a hosszún érkező Martínez öt és fél méterről a bal alsó sarokba továbbította, 3–2.

48. perc: Egyenlített a PMFC! Horváth Zsoltot ugratták ki a tizenhatos jobb oldalánál, a pécsiek támadója pedig jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 2–2.

46. perc: Diarra lőtt középről középre, ám Sánta könnyedén hárított.

A szünetben mindkét edző cserére szánta el magát. A hazaiaknál a két gólpasszt jegyző Vernes Richárdot Bobál Gergely váltotta, míg a vendégeknél Lázár Pál érkezett Fodor Ferenc helyére.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

Vége az első félidőnek! A szünetben Budapest Honvéd–Pécsi MFC 2–1, továbbjutásra állnak a kispestiek.

45. perc: Szatmári szögletét követően Simon erőtlen fejesét Czuczi magabiztosan hárította.

42. perc: Martínez kapott sárga lapot.

36. perc: Lantos kapott sárga lapot, miután elsodorta Holendert.

35. perc: Vernes ívelt szabadrúgásból a kapu elé, a pécsi védők röviden szabadítottak fel, a lendületből érkező Holender pedig nagy erővel fölé lőtt.

34. perc: Cserélt a Honvéd: Hidi Patrik helyett Filip Holender lépett pályára.

Összesítésben jelenleg 4–4 az állás, ám idegenben szerzett több góllal továbbjutásra áll a Budapest Honvéd.

27. perc: Hidi sárgult be, miután buktatta Horváth Zsoltot.

25. perc: Vernes végzett el szabadrúgást a tizenhatos bal sarkáról, kapura csavarta a labdát, amely nem sokkal kerülte el a bal felső sarkot. Ígéretes lehetőség volt.

22. perc: Fordítottak a hazaiak! Vernes szögletét követően Zsivanovics fejelt hat méterről a pécsiek kapujába, 2–1.

18. perc: Egyenlített a Honvéd! Vernes ívelt a kapu elé szabadrúgásból a bal oldalról, a hosszú oldalon érkező Diarra pedig hat méterről a kapu jobb felső sarkába fejelt, 1–1.

16. perc: Vezet a Pécs! Egy vendégszögletet követően Koller maradt üresen a hazaiak tizenhatosán belül, aki nyolc méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 0–1.

Az első negyedórában a pécsiek birtokolták többet a labdát, de nagy helyzetig nem jutottak el.

15. perc: Fodor kapott sárga lapot Tchami buktatásáért.

5. perc: Czuczi rosszul jött ki egy beadásra, a labda Simon elé került, aki 15 méterről jobbal a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A pécsieknél a kezdőcsapatban kapott helyet Gaál Miklós, aki már két hete a PMFC-vel készül, és a Nemzeti Sport Online értesülései szerint a védő meg is egyezett a klubbal. A szerződéskötés részleteiről a pécsi klub még nem adott tájékoztatást, így egyelőre nem tudni, mennyi időre kötelezte el magát a védelemben és a középpályán egyaránt bevethető ballábas futballista.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A Budapest Honvéd indította útjára a labdát.

 

LIGAKUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BUDAPEST HONVÉD–PMFC 3–3 (2–1)
Bozsik-stadion. Vezette:
Berger (Farkas B., Bozó)
Budapest Honvéd: Czuczi – Moga, Ignjatovics, D. Diarra, Baráth – Zsivanovics (Ikenge-King, 62.), Hidi (Holender, 34.), Nagy G., Tchami – Martínez, Vernes (Bobál G., a szünetben)
PMFC: Sánta – Fodor F. (Lázár P., a szünetben), Krejcí, Lantos, Gaál – Akassou, Uzoma – Horváth Zs., Szatmári (Wittrédi, 74.), Koller – Simon A. (Márkvárt, 62.).
Gólszerző: Diarra (18.), Zsivanovics (22.), Martínez (51.), ill. Koller (16.), Horváth Zs. (48.), Szatmári (61.)
Továbbjutott: a Pécsi MFC, 6–5-ös összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Eger–Ferencváros
Videoton–PMFC
Az első mérkőzésekre március 20-án, a visszavágókra március 23-án kerül sor. A döntőt április 24-én rendezik.
NEGYEDDÖNTŐ, A VISSZAVÁGÓK EREDMÉNYEI
LOMBARD PÁPA–FERENCVÁROS 4–2 (1–0, 3–1) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–5-tel, idegenben szerzett több góllal.
BUDAPEST HONVÉD–PMFC 3–3 (2–1)
Továbbjutott: a Pécsi MFC, 6–5-ös összesítéssel.
DVSC-TEVA–VIDEOTON 0–0
Továbbjutott: a Videoton, 1–0-s összesítéssel.
GYŐRI ETO FC–EGRI FC 3–3 (2–1)
Továbbjutott: az Eger, 7–4-es összesítéssel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik