Nikolics büntetője döntött a Videoton javára

Vágólapra másolva!
2013.02.20. 16:38
null
Nikolics tizenegyese döntött a Vidi javára (Fotók: Mirkó István)
Ma rendezték a labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzéseit: a kör legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóján a címvédő Videoton a DVSC-Tevát fogadta. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de ezek rendre kimaradtak. A Lokiból kiállították a szünet előtt Luis Ramost, az emberelőnybe kerülő Vidi pedig Nikolics Nemanja büntetőből szerzett góljával megnyerte a mérkőzést.  

ÖSSZEFOGLALÓ

Az egyenes kieséses szakasszal folytatódott a Ligakupa, ahova már csak élvonalbeli együttesek kerültek be. A nap rangadóját Székesfehérváron rendezték, ahol a címvédő Videoton és a DVSC-Teva találkozott. A debreceniek az őszi szezon hajrájában hullámvölgybe kerültek, zsinórban öt vereség után csak az utolsó bajnokijukon törték meg rossz sorozatukat. A Videoton új szakmai stábbal vág neki a tavasznak: Paulo Sousa távozása után már José Gomes irányításával készül a csapat.

Juhász Roland (középen) a lelátóról figyelte új csapatát
Juhász Roland (középen) a lelátóról figyelte új csapatát

A Videoton rögtön támadólag lépett fel a mérkőzésen, Kovács István játszotta meg Nikolics Nemanját, akinek ziccerénél Verpecz István védett nagyot. Kovács mellett Gyurcsó Ádám is aktivizálta magát a hazaiaknál, de a DVSC-nek is megvolt a nagy helyzete. Bódi Ádám éles beadása után Adamo Coulibaly azonban csak az oldalhálót találta el.

Kiegyenlítődött a játék képe, Nikolicsnak azonban így is megvoltak a helyzetei, a szünetig azonban nem tudott túljárni Verpecz eszén. A pihenőre megfogyatkozva mehetett a Loki, Luis Ramos kapott pirosat Tóth Balázs megütéséért. Ez a momentum pedig rányomta a bélyegét a meccs további részére.

A vendégek vitatták a büntető jogosságát
A vendégek vitatták a büntető jogosságát

A második félidő nagy részében a Vidi kísérletezett, előbb Gyurcsó találta el a kapufát, majd Kovács esett el Mészáros Norbert lábában, amiért a játékvezető (kicsit talán szigorúan) büntetőt ítélt. Nikolics állt a labda mögé, és bár Verpecz érezte az irányt, nem tudta hárítani a bal alsóba tartó lövést. 1–0

Ezután sorozatos cserék következtek, az utolsó percekre felpörögtek az események. A csereként beálló Szécsi Márk adott nagyszerű labdát Coulibalynak, de a csatár Bozsovics lábába lőtt, majd Dajan Simac sem tudott élni a kínálkozó eséllyel. A túloldalon Kovács helyzeténél védett bravúrral Verpecz.

A Vidi próbálta tovább növelni előnyét (Torghelle Sándor, Paraiba és a télen igazolt Arturo Álvarez is bevetési parancsot kapott), de végül meg kellett elégednie az egygólos győzelemmel. Ezzel sikerrel debütált a Vidi kispadján José Gomes.

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
VIDEOTON–DVSC-TEVA 1–0
(0–0)
Székesfehérvár
, 3000 néző. Vezette: Iványi Z. (Albert, Aradi)
Videoton: Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Héctor (Paraiba, 56.) – Tóth B. (Álvarez, 71.), Mitrovics – Oliveira, Kovács I., Gyurcsó (Torghelle, 78.) – Nikolics N.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi (Sl. Bouadla, 76.), Ramos, Czvitkovics, Rezes (Ludánszki, 73.) – Szakály (Szécsi, 82.) – Coulibaly
G: Nikolics N. (61. – 11-esből)
K: Ramos (45.)

A videót ide kattintva tekintheti meg!

EDZŐI NYILATKOZATOK

José Gomes: „A helyzetek kihasználása tekintetében kevesebbet kaptam a csapattól, mint amennyit vártam. Nagyon sok ziccert kialakítottunk a DVSC kapuja előtt, legalább négy alkalommal egy az egyben vezette játékosunk a labdát a kapusra. Ha csak egy gólt lőttünk volna ezekből a lehetőségekből, már elégedettebb lennék. A csapat játékát illetően viszont nincs okom panaszra. Már akkor is voltak komoly helyzeteink, amikor egyenlő létszámban voltak a pályán a csapatok, a kiállítást követően azonban érthető módon megváltozott a DVSC játéka, sokkal zártabban védekeztek, lezárták a területet. Úgy érzem, azzal a mentalitással amivel ma is játszottunk, idegenben is képesek leszünk gólt szerezni, és kivívni a továbbjutást" – olvasható a portugál szakember nyilatkozata a vidi.hu-n.

Kondás Elemér: „Nem egyszerű erről a mérkőzésről beszélni, mert nem erre számítottam. Első félidőben mindkét csapat előtt adódtak gólhelyzetek. A kiállítás viszont nagy mértékben befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. A második játékrészben úgy küldtem ki a fiúkat a pályára, hogy masszív védekezésből próbáljanak meg minél több veszélyes kontratámadást kialakítani. Kapusunknak több nagy bravúrt is be kellett ma mutatnia. A találkozó végén Coulibaly lábában volt az egyenlítést jelentő gól, igaz egy perccel később Verpecznek is nagyot kellett védenie. Az egygólos vereség azt jelenti, hogy minden esélyünk megvan arra, hogy a visszavágón kiharcoljuk a továbbjutást."

 

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Egri FC–Győri ETO FC 4–1
FERENCVÁROS–LOMBARD PÁPA 3–1
PÉCSI MFC–BUDAPEST HONVÉD 3–2 (1–1)

PERCRŐL PERCRE

94. perc: Véget ért a mérkőzés. Tizenegyesgóllal nyert a Videoton: 1–0.

90. perc: Kisebb tömegjelenet a pályán, amely után Simac és Mitrovics is sárgát kapott, míg Sándor Tamást elküldték a kispadtól.

88. perc: A túloldalon Kovács ziccerét tenyerelte ki Verpecz bravúrral.

87. perc: NAGY EGYENLÍTÉSI LEHETŐSÉG MARADT KI! Szécsi adott nagyszerű passzt Coulibalynak, aki nem tudott túljárni Bozsovics eszén. Utána az előrehúzódó Simac nem tudott a kapu torkából betalálni.

86. perc: Mitrovics megpattanó lövése nem sokkal elkerülte a bal alsót.

85. perc: Nikolics kapott labdát a Loki tizenhatosán belül, de önzetlen akart lenni, a passza viszont nem sikerült.

82. perc: Szakályt a fiatal Szécsi váltotta.

80. perc: A második félidőben már nemigen tudott veszélyt teremteni a Loki az ellenfél kapuja előtt, amiben persze nagy szerepe volt a létszámhátránynak.

78. perc: A Vidiben a közönség ovációja közepette érkezett Torghelle Gyurcsó helyére.

76. perc: Bódit Slimane Bouadla váltotta.

73. perc: Az első debreceni csere: Ludánszki–Rezes váltás.

71. perc: Tóth helyén jött a friss szerzemény, Arturo Álvarez.

70. perc: Mitrovics labdája találta ziccerben a kiugró Oliveirát, aki már közel volt az alapvonal, így végül odalett a helyzet.

64. perc: Coulibaly vezethette rá egy az egyben a labdát a védőjére, de végül messze kapu fölé lőtt.

64. perc: Oliveira is besárgult a Vidiben műesésért.

62. perc: A reklamáló Kondás Elemért figyelmeztette a játékvezető.

61. perc: Kovács esett át Mészáros lábában, BÜNTETŐ! Nikolics állt a labda mögé, és bár Verpecz érezte az irányt, nem tudta hárítani a bal alsóba tartó bombát. VEZET A VIDI! 1–0

58. perc: KAPUFA! Gyurcsó bal oldali beadásszerű lövése a bal kapufára szállt.

56. perc: Az első csere: Paraiba érkezett Héctor helyére.

54. perc: Héctor egy szép csel után balról ívelt a kapu elé, a labda Kovács és Rezes érintésével szögletre szállt.

52. perc: Most Gyurcsó kísérletezett, a lökete megpattant Verpecz előtt, de nem tréfálta meg a Loki kapusát. Nem sokkal később Nikolics vágott kapu fölé egy jobb oldali beadást.

49. perc: Most Czvitkovics próbálkozott, de Bozsovics a helyén volt.

46. perc: Tóth lőtt távolról kapu mellé.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, nem történt csere egyik oldalon sem.

2. FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő, nem esett gól – a Vidi emberelőnyben folytathatja.

45. perc: MEGFOGYATKOZOTT A DVSC! Ramos és Tóth csapott össze a félpályán,a hazai játékos térddel ráesett hason fekvő ellenfelére, aki visszaütött. Egyből piros.

43. perc: Oliveira bal oldali beadása pattant Korhutról Nikolics elé, aki azonban 12 méterről eltörte a labdát, amely így kapu mellé ment.

42. perc: Nikolics éles szögből lőtt, Verpecznek nem okozott gondot.

40. perc: Brachi beadásáról maradt le nem sokkal Nikolics.

37. perc: Brachi buktatta Szakályt, amiért a Vidi játékosa is besárgult.

35. perc: Tóth Balázs szabadrúgása szállt jócskán fölé.

30. perc: ÚJABB NIKOLICS-HELYZET! A fehérváriak támadója kapott újra remek labdát, de az eldőlő Verpeczbe lőtt.

28. perc: Bódi kapott sárgát a Héctor elleni szabálytalanságért.

26. perc: Coulibaly és Rezes egymást zavarta egy beadásnál, így odalett a helyzet.

24. perc: Gyurcsó hagyta faképnél Szakályt a jobb oldalon, beadása után fejjel mentettek a debreceniek.

21. perc: Szakály 22 méteres csapódó szabadrúgását fogta Bozsovics.

20. perc: Nikolics ugratta ki Oliveirát, aki azonban kis túlzással felbukott a labdában.

18. perc: Kiegyenlítődött a játék képe.

16. perc: A már eddig is többet szabálytalankodó Ramos rúgta fel hátulról Nikolicsot, sárga lapért cserébe. A szabadrúgásból Caneira fejelt kapu fölé.

14. perc: VAN MÁR ZICCERE A LOKINAK IS! Bódi adott be jobbról élesen, a hosszúnál helyezkedő Coulibaly szép mozdulattal vette át, de utána eltörte a labdát, amely így az oldalhálóban kötött ki.

11. perc: Gyurcsó lőtt kapura egy szabadrúgást 25 méterről, Verpecz magabiztosan, előre dőlve fogta.

8. perc: Többet támad a Videoton, Gyurcsó is aktivizálta magát a bal szélen.

5. perc: Kovács továbbra is aktív, a tizenhatos előteréből lőtt volna, de az utolsó pillanatban beleléptek a próbálkozásába.

3. perc: NAGY HAZAI HELYZET! Kovács tört balról középre egy kényszerítővel, majd a kiugró Nikolicsot játszotta meg, aki ziccerbe került, de Verpecz lábbal hárított.

2. perc: Rezes kevergetett a bal oldalon, beadása után mentettek a fehérváriak, a labda Szakályhoz került, akinek csavarását Bozsovics fogta.

1. perc: Coulibalyt állították meg lesen.

1. perc:Elkezdődött a mérkőzés.

1. FÉLIDŐ

A Videoton a meccs előtt hivatalosan is bejelentette, hogy nyárig kölcsönvették a válogatott Juhász Rolandot az Anderlechttől. A védő természetesen még nem kap szerepet a meccsen. A télen érkezett Vitor Gomes és Arturo Álvarez a kispadon kapott helyet.

Nem játszhat a Lokiban Pölöskey Péter és Kulcsár Tamás, ugyanis mindkét játékost kiállították az Eger elleni legutóbbi Ligakupa-meccsen. Sérülésből még nem épült fel teljesen Selim Bouadla és Lucas Marcolini, így rájuk sem számíthatott a debreceni szakmai stáb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik