Carrillo: Szinte a lehetetlen határát súroljuk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.24. 09:05
null
Hasít Nikolics és a Videoton: a fehérváriak öt győzelemmel kezdték a bajnokságot (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 5. fordulójában eddig nem akadt olyan mérkőzés, melyen mindkét csapat gólt szerzett volna, olyan ellenben már három is, mely 0–0-ra végződött. Edzői mérlegek a szombati meccsek után.

 

VIDEOTON–MTK 5–0

A Videoton megsemmisítő vereséget mért az MTK-ra a Sóstói Stadionban, ezzel már ötödik győzelmét aratta a szezonban – hasonló kezdésre még nem volt példa a fehérváriak élvonalbeli történetében. Ötből öt, 16–2-es gólkülönbség, ráadásul Nikolics Nemanja is feljegyezhetett egy klubrekord-beállítást – a válogatott csatár sorozatban hatodik bajnokiján talált be, ezzel beállította André Alves (és saját) csúcsát. Joan Carrillo vezetőedző szerint a cél, hogy mindegyik mérkőzésen így játsszon a Videoton.

„Tudtuk, hogy az MTK veszélyes ellenfél, igaz, ezúttal nem a legjobb arcát mutatta. Az első félidővel teljesen elégedett vagyok, hiszen labdabirtoklásban, sebességben, hozzáállásban is jók voltunk. Simán nyertük a meccset, de ettől az MTK még jó csapat. Az alapvető cél az, hogy mindegyik mérkőzésen így tudjunk játszani. Persze tudjuk, hogy ezzel szinte a lehetetlen határát súroljuk. Ugyanakkor azért dolgozunk, hogy a lehető legtovább kitoljuk ezt az időszakot. Az első félidőben tulajdonképpen mindennel elégedett voltam, de már a meccs lefújása után is arról beszéltünk, hogy vannak hibák, amelyeket ki kell javítani. Aki ebben a helyzetben hátradől, és esetleg azt gondolja, minden rendben van, az elveszítette a csatát. Az előző idényben sok kritikát kaptunk, jó volt látni azt, hogy ezúttal a szurkolóink is értékelték a játékosok teljesítményét” – értékelt.

Garami József nem mindennapi látványnak lehetett tanúja, bár nyilván szíves-örömest lemondott volna róla: az MTK legutóbb 1995-ben kapott ki bajnokin 5–0-ra, akkor a Csepel gázolta el.

„Gólt kaptunk az első percben, aztán a kilencvenegyedikben is, azaz keretbe foglaltuk a mérkőzést. Az első félidőben szétestünk, és bár a másodikban mi is betalálhattunk volna, a hazai csapat akkor is jobban futballozott. Nem szokványos, hogy öt gólt kapunk, nehezen tudom feldolgozni. Volt már rá példa, hogy gólt kaptunk az elején, ez benne van a futballban. Az viszont bosszantó, hogy ettől felbomlott a rend a pályán. Ennyire figyelmetlenül nem lehet játszani” – dohogott az MTK idős mestere.

KECSKEMÉTI TE–DUNAÚJVÁROS PASE 0–0

Egyik csapatnak sem igazán jó az iksz, a KTE és a Dunaújváros is őrzi nyeretlenségét, és kieső helyen szerénykedik.

„Nem értem, hogyan szeretnénk gólt szerezni. Végigtámadtuk a találkozót, több helyzetünk is volt, talán lőttünk egy szabályos gólt is, ám elismerem, a végén ellenfelünknek is betalálhatott volna. Sajnos ész és gondolkodás nélkül nem lehet futballozni, ha ezen nem változatunk, képtelenek leszünk előrébb lépni. A felelősség közös, nem csupán az edzőn és a vezetőségén múlik az eredményesség, hanem a futballistákon is. A jövőben az játszik majd, aki hajlandó megtenni azt, ami a futballista kötelessége. A mai meccsen rendre rossz döntést hoztunk, negyven méterről lövöldöztünk kapura, és bizony a kispad mellől nézve a jeleneteket nem értem, miben bíztunk ilyenkor” – vélekedett Bekő Balázs, a KTE trénere.

Dobos Barna, az újvárosiak szakvezetője alapvetően elégedett volt a megszerzett ponttal.

„A célunkat elértük, úgyhogy örülök az egy pontnak. Jó mérkőzést játszottunk, sok helyzet volt, a végén nyerhettünk volna, de azért a Kecskemétnek is megvoltak a lehetőségei. Az egész mérkőzésen visszahúzódtunk, kontratámadásokból igyekeztünk gólt szerezni. Végig engedtük a hazaiaknak, hogy felhozzák a labdát, taktikai okokból engedtük át nekik a területet és a kezdeményezést. Sorozatban idegenben játszunk, nem ideális, de ez még így lesz egy ideig, megpróbálunk minél több pontot szerezni. Reméljük, hogy hazai pályán majd eredményesebben tudunk futballozni. Érezzük a saját stadionunk hiányát, ennek ellenére nem lehet más a célunk, mint a pontszerzés.”

PAKS–ÚJPEST 0–0

Mindkét csapat veretlen maradt, ám a mérkőzés igencsak felejthető volt – az Újpesten továbbra is látszik, hogy hiába masszív a gárda, nagyon hiányzik belőle egy befejező csatár. A Paks edzője, Csertői Aurél a pontatlanságot kárhoztatta.

„Az első félidőben rosszabbul játszottunk, mint szoktunk, hagytuk az ellenfelet kibontakozni, igaz, veszélyes helyzetet az Újpest sem tudott kidolgozni. Nagy hibaszázalékkal játszottunk, kevés labdát tudtunk kihozni. A második félidőben feljavultunk, voltak lehetőségeink, de el kell ismernem, hogy az ellenfelünknek is. Pontatlanok voltunk, rossz megoldásokat választottunk, pedig mi ennél sokkal jobban is tudunk futballozni. Eppel Márton eltiltása miatt nem lehetett velünk. Könyves Norbert más típusú játékos, más az erőssége, mint társának. Azért cseréltem be a szünetben Simon Andrást, hogy legyen egy kimondott támadónk a pályán. Azt gondolom, hogy bár csak most érkezett, jól szállt be a játékba, és a hajrában el is dönthette volna a meccset.”

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen veretlen csapattal, a bajnokság második helyezettjével játszottunk. Az első félidőben jóval több helyzetünk volt, sikeresen megállítottuk a Paks akcióit. Az utolsó passzaink nem sikerültek, az ígéretes lövéseinket rendre blokkolni tudták, de azért elégedett vagyok az egy ponttal. Ahogy a korábbi mérkőzéseken, ezúttal is a szívét-lelkét kitette a pályára Asmir Suljic és Simon Krisztián, ám való igaz, szükségünk lenne egy igazi középcsatárra, egy olyan játékosra, aki az ilyen meccseket el tudja dönteni. Keressük a megfelelő embert, s még mindenképpen szeretnénk egy minőségi támadót szerződtetni” – értékelt az Újpest részéről Nebojsa Vignjevics.

LOMBARD PÁPA–GYŐRI ETO 0–0

A szombati játéknap harmadik 0–0-ja az ömlő esőben lejátszott pápai mérkőzésen született meg – az ETO immár 11 pontos hátrányban van a listavezető Videotonhoz képest. A Lombardnál Mátyus János elégedett lehet, csapata jó szezonkezdettel a 6. helyen áll.

„Nem vagyok szomorú a megszerzett pont miatt, sőt elégedett és büszke lehetek. Mindenki tudja, mekkora a különbség a két együttes lehetőségei között, mi azonban most eltüntettük ezt. Játékosaim remekül küzdöttek, csúsztak-másztak minden egyes méterért, labdáért. Amikor Pápára érkeztem, elmondtam, lehet, nem játszunk mindig látványosan, ám a lelkesedésünket sohasem érheti majd kritika” – mondta Mátyus.

„Nálam sokkal okosabb edző mondta, hogy a csapata játékát csak a két tizenhatos között tudja megszervezni, ami a kapuk előtt történik, az már a játékosok képességén múlik. Rengeteg helyzetet kihagytunk, volt, hogy négy futballistánk vitte a kapusra a labdát, s mégsem tudtak eredményesek lenni. Ebben persze én is felelős vagyok. Az ilyen jellegű esőzés jobbára a romboló csapatnak kedvez, ám alkalmazkodni kell a körülményekhez, és ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk” – így az ETO edzője, Horváth Ferenc.

LABDARÚGÓ NB I, 5. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 22., péntek
19.00
Budapest Honvéd–Puskás Akadémia 1–0
Bognár Tamás
Augusztus 23., szombat
16.30
MVM-Paksi FC–Újpest FC 00
Németh Ádám
18.30
Kecskeméti TE–Dunaújváros PASE 00Pintér Csaba
18.30
Videoton FC–MTK Budapest 50Farkas Ádám
20.30
Lombard Pápa–Győri ETO FC 00Erdős József
Augusztus 24., vasárnap
16.30
Ferencváros–Nyíregyháza Spartacus (Tv: M1)
Vad II István
18.30
Pécsi MFC–Diósgyőri VTK (Tv: Sport2)
Szabó Zsolt
20.30
Debreceni VSC–Szombathelyi Haladás (Tv: Sport2)
Fábián Mihály
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 5 5 16–2 +14 15
2. MVM-Paks 5 3 2 9–1 +8 11
3. Diósgyőri VTK 4 3 1 8–3 +5 10
4. MTK Budapest 5 3 2 7–8 –1 9
5. Újpest FC 5 2 3 4–2 +2 9
6. Lombard Pápa FC 5 2 2 1 5–6 –1 8
7. Ferencvárosi TC 3 2 1 4–2 +2 6
8. Budapest Honvéd 5 2 3 5–6 –1 6
9. Debreceni VSC-Teva 4 1 1 2 3–3 0 4
10. Győri ETO FC 5 1 1 3 5–7 –2 4
11. Szombathelyi Haladás 4 1 1 2 2–5 –3 4
12. Nyíregyháza Spartacus FC 4 1 1 2 2–6 –4 4
13. Pécsi MFC 4 3 1 4–8 –4 3
14. Puskás Akadémia FC 5 2 3 4–8 –4 2
15. Dunaújváros PASE 4 2 2 1–7 –6 2
16. Kecskeméti TE 5 1 4 4–9 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik