A Pintér-csapat nem is akart győzni – Pontes szerint

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.06. 12:09
null
Szakály Péter (fehérben) és társai pontokat buktak a Kövesd ellen (Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI)
A labdarúgó NB I 15. fordulóját követően az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics arról beszélt, hogy bár jobbak voltak a Vasasnál, valami mégis hiányzott a győzelemhez. A DVSC-t dirigáló Leonel Pontes szerint a Mezőkövesd nem is akart győzni ellenük. A gyirmóti szakvezető, Urbányi István szerint akár 8–4-es meccset is játszhattak volna a Vidivel, míg a Honvéd vezetőedzője, Marco Rossi Kassai Viktor játékvezető teljesítményét emelte ki. Mestermérlegek.      

 

FERENCVÁROS–PAKSI FC 1–2

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Az volt a legnagyobb probléma, hogy nem tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Rengeteg olyan játékosunk volt a pályán, aki az egy az egy elleni szituációkat képes megnyerni, mégsem mentek bele, ráadásul a kreativitás is hiányzott. Gyakorlatilag a szezon eleje óta nehezítjük a saját dolgunkat azzal, hogy egyéni hibákból adódóan gólokat kapunk. A mai teljesítmény egész egyszerűen kevés ehhez a szinthez.

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője: – Jól védekeztünk, főleg az első félidőben. Ez elengedhetetlen a Ferencváros ellen, hogy meg tudd nyerni a mérkőzést. Vezettünk néhány jó kontrát, az egyikből gólt is rúgtunk. Nagy nyomás alatt tartottak minket, de ez természetes a Fradi otthonában. A srácok mindent megtettek a győzelem érdekében, és kiválóan teljesítettek védekezésben is – fogalmazott a vendégek szakvezetője, aki a sérült és eltiltott játékosokat pótló két 18 éves védőről, Szalai Andrásról és Zachán Péterről is szót ejtett. – Mindenben van rizikó, de mindig az a legjobb játékos, aki a pályán van. Vannak tehetséges fiataljaink, a teljesítményük persze hullámzó, ám a mai mérkőzésen megmutatták, hogy lehet rájuk számítani a jövőben. Mindenképpen erőt adhat a mai siker, habár minden találkozó más és nagyon nehéz, de úgy érzem, hogy ma megérdemeltük a győzelmet. Gratulálok a srácoknak, ugyanakkor hazai pályán is el kell kezdenünk meccseket nyerni.

(Forrás: M4Sport)

ÚJPEST–VASAS 2–2

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Sehogy sem akar összejönni a győzelem. Mindenesetre ezúttal is jól játszottunk. Ha azt látnám, hogy nem teljesítünk jól, hogy lefutballoznak bennünket az ellenfelek a pályáról, elkeseredett lennék, de így nem. Előbb-utóbb jönnek a győzelmek is, és éppen ezért nem is veszítjük el a magabiztosságunkat. Jobbak voltunk, mint az ellenfél. Kifejezetten izgalmas mérkőzés volt, sajnálhatjuk, hogy így alakult ez a kilencven perc, eldönthettük volna a találkozót, sajnos nem sikerült. Az utolsó passzok hiányoztak, hiába vezettünk néhány szép akciót, elöl a pluszkvalitás hiányzik. Az ellenfél ezt meg is büntette. Játékosaim megpróbáltak mindent, mentek előre, harcoltak, tehát nem tudom őket elmarasztalni. Jobbak voltunk, de a mindent eldöntő, utolsó szúrást ezúttal sem sikerült bevinni.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Azt kell mondjam, hogy igen, örülök… Kétszer is vezetett az Újpest, mégsem adtuk fel, és egyenlítettünk. Ebből a szempontból meg kell dicsérnem a csapatomat, mert a futballistáink nyugodtak maradtak, higgadtak, hittek magunkban, és ez fontos. Tetszett, mert jó és élvezetes csata volt. Mindkét csapat bátran ment előre, ezért sok helyzet alakult ki a kapuk előterében. Az Újpest is támadni akart, mi is rohamoztunk, azt kell mondanom, időnként túlzottan is vadul. Nem volt egyszerű mérkőzés, az Újpestet nehéz megverni, igaz, szerencsére minket is. Sok eső esett, de ehhez mostanában hozzá kell szoknunk. Igaz, hogy a stadion mindkét csapat számára szokatlan volt, de ez nem lehet kifogás. A lényeg az, hogy a szurkolók, akik elutaztak a csapatok kedvéért, jó mérkőzést láttak.

DEBRECENI VSC–MEZŐKÖVESD 0–0

LEONEL PONTES, a DVSC vezetőedzője: – A mostani és a múlt heti meccs között annyi volt a különbség, hogy azon szereztünk gólt, ezúttal viszont nem. Most csak az egyik csapat akart nyerni, és ez a DVSC volt – más kérdés, hogy nem sikerült. Egy gól megváltoztatta volna a meccs képét, ám azt be kell látni, hogy nehéz betalálni az olyan csapat ellen, amelyik tíz emberrel védekezik. Játékosaim a bajnoki nagy részében magas színvonalon, agresszíven futballoztak, azokban a helyzetekben kellett volna jobban koncentrálni, amelyekből gólokat lőhettek volna. Nagyon sok idő ment el időhúzással, ápolással, ennek az eredménynek csak az ellenfél örülhet. Ezzel együtt elismerem a teljesítményüket, de ez nem a mi játékunk.

PINTÉR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk, elértük, amiért jöttünk. Mindenki tisztában van a két csapat játékosállománya közti különbséggel. Tudtuk, hogy a hétszeres bajnokcsapat otthonában lépünk pályára, így alaposan elemeztük a DVSC erősségeit. Sokszor elmondtam már, de még mindig aktuális, hogy sajnos feljutóként alig jutott időnk a felkészülésre, így a Gyirmóttal együtt jelentős hátrányból vágtunk neki a szezonnak. Most már egyre szervezettebbek vagyunk, és példaértékű, ahogy a játékosok küzdenek egymásért a pályán. Bízom benne, hogy a bajnokság folytatásában még erősebbek leszünk.

BP. HONVÉD–DVTK 2–0

MARCO ROSSI, a Bp. Honvéd vezetőedzője:
– Amikor értesültem Bognár István sérüléséről, azt gondoltam, a DVTK változtat a korábbi mérkőzéseken alkalmazott taktikáján. Tehát nem a három-öt-kettes felállásban futballozik, hanem áttér a négy-három-hármasra. Amikor a csapat kivonult a pályára, láttam, hogy érdemes volt egész héten a korábbi taktika szerint készülni, mert így aztán az történt a pályán, amit mi akartunk. Egy szót sem szólhatunk a bíráskodásra, Kassai Viktor világszínvonalat képvisel ebben a szakmában. A múlt héten Bajnokok Ligája-rangadót vezetett, most idehaza bajnoki meccset, és azért van különbség a kettő között, de ő tökéletesen bíráskodott. A futballistáink tökéletesen uralták a meccset. Olyan csapat ellen nyertünk, amely keményen, fegyelmezetten futballozott, s nem azt érdemli, hogy az utolsó helyen legyen.

HORVÁTH FERENC, a DVTK vezetőedzője: – Egyértelműen azért nem szereztünk pontot, mert csupán a hetvenharmadik percig bírtuk. Valóban pontosan és fegyelmezetten védekeztünk, voltak pillanatok, amikor teljesen megnyugtatóan futballoztunk, viszont jött a buta hiba, és ez megpecsételte sorsunkat. Lehettünk volna bátrabbak és pontosabbak a támadójátékban, de senki ne feledje, sérülés miatt négy helyen kellett változtatni a csapaton, s bizony megéreztük a gyors emberek, Bognár István és Diego Vela hiányát, bár utóbbit a hajrában pályára küldtem, de akkorra már minden eldőlt. A kapusposzton azért változtattam a meccs előtt, mert a külföldiekre vonatkozó szabály megköti az edző kezét. Három légiósnál többet nem játszathatok, ezért döntöttem úgy, hogy a külföldinek számító Ivan Radost kihagyom, és Antal Botondot állítom a kapuba.

HALADÁS–MTK 1–1

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – A hiányzók miatt átalakított csapatunkkal is jól kezdtük a mérkőzést, amit elgondoltunk, az a meccs elején működött, szép gólt szereztünk. Az sosem jó, ha ilyen gyorsan egyenlít az ellenfél, épp megjött volna az önbizalom, amikor kaptunk egy gólt. Az új támadósorral is adódtak lehetőségeink az első félidőben, előnnyel mehettünk volna az öltözőbe. A második félidőben többeken érthetően kijött a meccshiány, de óriási küzdelem volt a második játékrészben is. Jó lett volna persze, ha van emberünk, aki rántani tud a csapaton, hatékonyabbak lehettünk volna. Persze, aki a pályán volt, becsülettel tette a dolgát. Nem szomorkodhatok, amúgy pedig külön kell értékelnünk az utóbbi három bajnokit. A kövesdi vereség fájó, a kispestinek is kielemeztük az okait, ezúttal az erős MTK-val végeztünk döntetlenre. A fiataljaink igazolták, lehet rájuk számítani.

TEODORU VASZILISZ, az MTK Budapest vezetőedzője: – Az érzelmek dolgoztak bennem a lefújás után. Aki ismer, tudja, alapvetően nyugodt ember vagyok, de van úgy, hogy feltolulnak bennem az érzelmek, persze mindannyian tele vagyunk érzelmekkel egy-egy mérkőzésen, én és a játékosok is. Ezúttal a szokásosnál több szakadt ki belőlem. Nagyon jó iramú meccs volt, őszintén futballozott mindkét csapat, három pontot akart szerezni. Szerintem mi közelebb voltunk a győzelemhez, nagyobb helyzeteket teremtettünk, a meccslabdák azonban kimaradtak. Sajnos már hetek óta ez a helyzet, a játékunk ezen szegmensében javulnunk kell. Elégedett lehetek, mert labdarúgóink betartották, amit kértem. A pályán lévő összes labdarúgó megtette a magáét, bár az is igaz, hogy nem minden pillanatban voltunk a helyzet magaslatán. Előfordult, hogy amikor passzolni kellett volna, lőttünk, amikor lőni kellett volna, passzoltunk, de tényleg nem lehetek elégedetlen.

VIDEOTON–GYIRMÓT 4–0

HENNING BERG, a Videoton FC vezetőedzője: – A védekezésünk ezúttal jó volt, a letámadás jól működött, a csapatjátékunk rendben volt. Az előző fordulóban a Vasas ellen kihagytuk a helyzeteinket, ezúttal nem. A remek talaj megkönnyítette a dolgunkat, örülök, hogy amíg elkészül a stadionunk, ezen a pályán futballozhatunk. Tagadhatatlanul fontos találat volt az első, de nem a szerencsének köszönhettük. Tisztában voltunk azzal, hogy a Gyirmót hátulról próbál építkezni, ezért letámadtuk, és hibára késztettük. Szeretnénk felépíteni a csapatot, hogy jövőre a nemzetközi porondon is sikeres legyen, és bár látszik a fejlődés, van még csiszolnivaló.

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Tanulságos meccset játszottunk. Ne értsenek félre, de időnként egész jól futballoztunk, ugyanakkor több vagányságra, agresszivitásra van szükség, nem szabad túlzottan tisztelni az ellenfelet. Ebben az esetben ugyanis a játékunk öngóllal ér fel. Ezúttal megúsztuk négy góllal, de a végeredmény lehetett volna nyolc-négy vagy hat-kettő is. Számomra nem is az első kapott gól volt sokkoló, hanem az első perc történése, amikor a két középső védőnk tulajdonképpen leütközte egymást. Több kommunikációra van szükség, és nagyobb tűzzel kell futballozni. Ilyen hibák nem férnek bele. Vissza kell hoznunk a ránk jellemző stílust, ami többek között azt is jelenti, hogy dinamikusabb játékra van szükség a középpályánkon.

NB I, 2016–2017, 15. FORDULÓ
NOVEMBER 5., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Haladás–MTK 1–1
Sopron, Városi Stadion
Karakó Ferenc
1265
DVSC–Mezőkövesd 0–0Debrecen, Nagyerdei Stadion
Iványi Zoltán
2385
Videoton–Gyirmót FC Győr 4–0Felcsút, Pancho Aréna
Andó-Szabó Sándor
1461
Ferencváros–Paks 1–2Budapest, Groupama ArénaPintér Csaba
5592
Honvéd–DVTK 2–0Budapest, Bozsik József Stadion
Kassai Viktor
1575
Újpest–Vasas 22Kecskemét, Széktói Stadion
Solymosi Péter
1442
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Vasas FC 15 9 3 3 24–13 +11 30
2. Videoton FC 15 8 3 4 34–16 +18 27
3. Ferencvárosi TC 15 7 4 4 29–22 +7 25
4. Budapest Honvéd 15 7 3 5 24–15 +9 24
5. Szombathelyi Haladás 15 6 4 5 18–18 0 22
6. Mezőkövesd Zsóry FC 15 5 5 5 16–19 –3 20
7. Debreceni VSC 15 5 4 6 19–21 –2 19
8. Újpest FC 15 4 7 4 24–23 +1 19
9. MTK Budapest 15 4 5 6 9–16 –7 17
10. Paksi FC 15 3 7 5 14–20 –6 16
11. Gyirmót FC Győr 15 3 4 8 7–22 –15 13
12. Diósgyőri VTK 15 3 3 9 19–32 –13 12

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik