A játékosok ügynökei és az MLSZ is megszólalt ZTE-ügyben

Vágólapra másolva!
2012.02.11. 11:55
null
A ZTE játékosai egyelőre nem tudják, hogyan alakul a jövőjük (Fotó: Mirkó István)
Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a súlyos anyagi nehézségekkel küzdő ZTE elnöke, Nagy Ferenc pénteken újabb haladékot kért a játékosoktól, akiknek többhavi fizetéssel tartozik a klub. A Nemzeti Sport a Magyar Labdarúgó-szövetségtől kért tájékoztatást a kialakult helyzettel kapcsolatban, míg az NSO-nak zalai futballisták menedzserei nyilatkoztak.

 

Nagy Ferenc, a ZTE elnöke szerdáig kért újabb, vélhetően utolsó haladékot a játékosoktól, ám ha a jövő hét közepéig sem jelentkezik érdemi segítségre képes befektető, borítékolható, hogy a keret tagjai sem várnak tovább. Kizárható ugyanis, hogy a tavaszi idényt fizetés nélkül futballozza végig a csapat. A sporttörvény szerint az élvonalbeli induláshoz nélkülözhetetlen klublicenc megvonása kizárólag a sportszervezet csődeljárása, felszámolása, illetve végelszámolása esetén valósulhat meg. Mivel egyik eljárás sem fenyegeti a klubot, jelen állás szerint a legrosszabb eshetőség, hogy a ZTE visszalép a bajnokságtól.

„A ZTE játékosaitól tartozással kapcsolatos panasz egyelőre nem érkezett a szövetséghez – mondta Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője a Nemzeti Sport megkeresésére. – Egyébként téves az az információ, hogy csak kilencven napot meghaladó elmaradással fordulhat labdarúgó az MLSZ-hez, elismert tartozással korábban is megléphető a panasztétel. Egyelőre a ZTE visszalépési szándékáról sem tudok, de ha egy sportszervezet szezon közben hoz hasonló döntést, a következő kiírásban két osztállyal lejjebb sorolható be."

Ha a ZTE az ősszel csak az NB III-ban indulhat, az egyesület akár évekre vegetálásra lehet kárhoztatva, mert a korábban kötött együttműködési szerződések hatályukat veszítik, vagyis az eddigi bevételi források is elapadhatnak. A megmenekülés egyetlen lehetősége, ha szerdáig valóban jelentkezik befektető, ellenkező esetben szerződésmódosításokra kerülhet sor, aminek következtében az átigazolási időszakból hátralévő két hét alatt a piacképes labdarúgók távozhatnak. Ez esetben a kék-fehérek a fiatalokkal fejezhetik be a szezont, ami szintén semmi jót nem ígér, hiszen az NB III-as gárda a tizenkettedik a Bakony-csoportban, míg az U19-es korosztály, a ZTE-akadémia utolsó helyen szerénykedik a bajnokságban. A felnőttcsapat tizenhét fordulót követően eleve nyeretlen és sereghajtó az élvonalban, a szerényebb képességű labdarúgókkal tehát borítékolható lenne a kiesés – de az ősszel legalább az NB II-ben indulhatna a csapat.

A Nemzeti Sport Online a futballisták menedzsereinél érdeklődött a hogyan továbbról. A név nélkül nyilatkozó játékosügynökök megértik a klub helyzetét, ezért egyelőre kivárnak.

„Engem még nem hívott Nagy Ferenc, akit nem is szeretnénk nyomás alá helyezni, ezért egyelőre semmilyen lépést nem tervezek a játékosommal kapcsolatban. Jövő hét végéig kivárunk. Az biztos, hogy a jelenlegi szituációban mi nem tudunk vevőt találni a futballistára, ezért ha nem lesz más megoldás, akkor ingyen el kell engednie őt a klubnak, ez persze a végső eset. Ebben a helyzetben lehetne szó arról, hogy elengedjük a ZTE tartozását" – nyilatkozta az egyik menedzser.

„A klubvezetők egyeztetnek a játékosokkal, és csak ezután beszélhetünk konkrét lépésekről. Mi bízunk Nagy Ferencben, meghallgatjuk az ő álláspontját, azt, hogy miként képzeli el a megoldást. Nyitottak vagyunk, akár arra is, hogy lemondunk a szerződés szerint járó fizetés meghatározott részéről” – tette hozzá egy másik ügynök.

Egy biztos, sok idejük már nincs a zalai vezetőknek a megoldáskeresésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik