Eladó a ZTE! - 95 milliós a hiány, minden bizonytalan

Vágólapra másolva!
2012.02.10. 15:22
null
A ZTE játékosai továbbra sem tudják, hogyan alakul a jövőjük (Fotó: Mirkó István, archív)
Címkék
A ZTE labdarúgócsapata ma sajtótájékoztató keretében értékelte a klub körül kialakult helyzetet. Nagy Ferenc tulajdonos elmondta, hogy a tulajdonrészét, vagy a tulajdonrészének bizonyos hányadát eladásra kínálja. A sportvezető ugyanakkor hangsúlyozta, jelenleg az együttes egyetlen játékosa sem szabadon igazolható, a futballistákkal folyamatosan egyeztetnek a kialakult helyzetről, és bíznak abban, hogy sikerül megoldást találni. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy jelenleg 95 millió forintos mínusz van a költségvetésben.

„Velem vagy nélkülem, de a Zetének működnie kell. Be kellett látnom, hogy ezt a helyzetet egyedül nem tudom megoldani, így minden lehetőséget meg kell ragadnom, hogy a klub továbblépjen, kimozduljon a jelenlegi állapotából. Leülünk a játékosokkal, egyenként elbeszélgetünk mindenkivel, felvázoljuk a helyzetet s a várható a jövőt. Ha ez segítség, akkor én felajánlom a tulajdonrészemet, a részvényeimet! Hiszem, hogy segítséggel túl tudunk lépni a jelenlegi kaotikus állapoton! Remélem, hogy együtt meg tudjuk oldani ezt a feladatot!” – nyilatkozta a csapat mai sajtótájékoztatóján Nagy Ferenc, a ZTE elnöke. Állítása szerint az anyagi problémák tavaly novemberben kezdődtek, a ZTE azóta nem tud bért fizetni a klubnál dolgozóknak, beleértve a játékosokat és a szakmai stábot egyaránt. Ugyanakkor megköszönte kiállásukat a klub mellett.

PRUKNER: MEG KELL ÉRTENI A JÁTÉKOSOKAT IS
„Nehéz helyzet, ami kialakult – mondta Prukner László a sajtótájékoztatón. – Eddig mindenki becsülettel végezte a dolgát, de azt is meg kell érteni, hogy most azt érzik a játékosok, hogy nem biztosított az egzisztenciájuk. Ma hoztak egy közös döntést, hogy holnap nem lépnek pályára. Ennek az a pozitívuma, hogy végre összefogtak a srácok, kiálltak egymás mellett. De hangsúlyozom, nem munkamegtagadásról van szó, mert igenis felveszik a munkát, a holnapi felkészülési mérkőzés helyett edzésen vesznek részt."

A sportvezető kifejtette, hiába tárgyalt lehetséges szponzorokkal, nagyjából 95 millió forintos a mínusz a költségvetésben, ezért is ajánlja fel a klubban meglévő üzletrészét.

„Sajnos mára kiderült, hogy nem sikerült befektetőt találni, így kb. 90-95 millió forintos összeg hiányzik a kasszából. A jó hír viszont az, hogy az elkövetkező időszakban a bevételi oldalon több százmillió forint realizálódhat. Szerettük volna hat meghatározó játékossal megerősíteni a keretet, ám az előbb említett okok miatt ezt nem tudtuk meglépni. Ezután változtatni kellett a politikánkon, de nem sikerült senkit sem értékesíteni, pedig a futballisták után kapott pénz elég lett volna. Itt szeretném azonban megjegyezni, hogy elsősorban a pótolható játékosokat akartuk eladni!" – fogalmazott Nagy Ferenc.

Az elnök hangsúlyozta, továbbra is keresi a megoldást, a labdarúgókkal folyamatosan egyeztetnek a kialakult helyzetről, de senki sem vált szabadon igazolhatóvá – ez a helyzet csak akkor állhatna elő, ha valamelyik futballista feljelentené az egyesületet.

A játékosok a szlovén Nafta Lendava ellen holnapra tervezett edzőmérkőzésen nem lépnek pályára, de nincs szó munkamegtagadásról, ugyanis tréningen részt vesznek (érdekesség, hogy ősszel a lendvai csapat is anyagi gondok miatt mondta le a két együttes edzőmeccsét).

„A legrosszabb eset az lehet, hogy nem tudjuk folytatni a bajnokságot. Ezt szeretnénk elkerülni, azonban ez sem zárható ki. Az, hogy a szezon elején megkötöttük az új típusú szerződéseket, mínusz hatvanmillió forintot eredményezett. Most ez az összeg is hiányzik" – ezt már a klub ügyvezetője, Dézsi Attila nyilatkozta.

Dézsi azt is elmondta, hogy a TAO-s pályázatokon a ZTE, illetve a zalaegerszegi utánpótlás által elnyert 350 millió forint megvan, de ez természetesen nem fordítható fizetésekre, az első csapat finanszírozására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik