Parázs megyei rangadón nem bírt egymással a PMFC és a Misleny

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2024.03.31. 16:50
Itt éppen nem sikerült a gólszerzés a hazaiaknak (Fotó Kurdi József)
A labdarúgó NB II 26. fordulójában a PMFC gyorsan hátrányba került a megyei rivális, még dobogóra is esélyes HR-Rent Kozármisleny ellen, de végül sikerült emberelőnyben otthon tartania egy pontot a 2–2-es eredménnyel záruló találkozón.

 

LABDARÚGÓ NB II
26. FORDULÓ
PMFC–HR-RENT KOZÁRMISLENY 2–2 (2–2)
Pécs, PMFC Stadion, 2200 néző. Vezette: Bana Gergely (Huszár Balázs, Máyer Gábor)
PMFC: Helesfay – Miknyóczki (Majnovics, 65.), Rácz L., Pejovics, Hadaró – Krausz, Terbe, Hudák M. – Harsányi I., Rácz B. (Bukovics, 65.), Szabó M. Megbízott edző: Czinkon Szabolcs
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke P., Horváth D., Füredi (Bor, 56.), Turi – Nagy E. – Molnár Á., Schuszter (Tóth Z., 68.), Major S. (Hegedűs M., 56.), Kirchner (Kozics, 85.) – Horváth P. (Daru, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Miknyóczki (20.), Harsányi I. (33.), ill. Schuszter (2.), Kirchner (26.)
Kiállítva: Horváth D. (76.)
MESTERMÉRLEG
Czinkon Szabolcs: – Hideg zuhanyként ért minket a mérkőzés eleje. Szerencsére összesen kétszer is tudtunk egyenlíteni. Kidolgoztunk helyzeteket, mégis pontrúgásokból értük el a találatainkat.
Aczél Zoltán: – Negyedóra elteltével akár három góllal vezethettünk volna, de a helyzetek nem számítanak. Az felháborító, hogy megint pontrúgásokból kaptunk gólokat. Mérges vagyok, mégis büszkén gratulálok a csapatomnak.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jót tett a válogatott szünet a PMFC-nek a HR-Rent Kozármisleny elleni találkozót összességében nézve, ugyanakkor a hazai szurkolók a mérkőzés elején ezt még máshogy látták, s ennek hangot is adtak. A piros-feketék már a második percben hátrányba kerültek, miután Miknyóczki és Rácz László nem értették meg egymást, s a rossz passzra lecsapó Schuszter bevette a pécsi kaput. Nem sokkal később viszont jött a válasz, egy szöglet után a teljesen szabadon maradó Miknyóczki fejelt közvetlen közelről a kapuba. A mislenyieket nem törte meg a kapott gól, továbbra is mezőnyfölényben játszottak, amit ki is használtak. Egy jobbról induló támadás végén Kirchner maradt üresen a bal oldalon, és a tizenhatoson belülre lépve Molnár Ádin passzát elhelyezte a bal alsóban. A Pécs sem nyugodott bele, hogy a rivális elviheti a pontokat tőle, s egy újabb szögletet követően újra egalizált. Lékai megint a labda alá futott, de ezúttal még bele tudott érni a beadásba, ugyanakkor így Horváth Dániel csak Harsányiig tudta fejelni a labdát, amelyet a támadó kapásból a rövid alsóba bombázott.

Fájdalmas pécsi arcok, maradt kieső helyen a piros-fekete alakulat (Fotó: Kurdi József)

A fordulást követően sem ült le a meccs, sőt, a PMFC sokat tett azért, hogy megtartsa az összes pontot, viszont Lékai a második félidőben több bravúrral is igyekezett feledtetni hibáit. Közben a mezőnyben is paprikássá vált a hangulat, hiszen egy szabálytalanság után egymásnak esett a két együttes.

A kék-fehér mezes Kozármisleny emberhátrányban jól védekezett (Fotó: Kurdi József)

A pécsieknél Helesfaynak is akadt dolga, de ő is hasonlóan jól tartotta a frontot, mint a vendégkapus. Úgy tűnt, a 76. percben jöhet az újabb fordulópont, amikor a játékvezető kiállította a vendégek védőjét, Horváth Dánielt, de a kék-fehérek emberhátrányban is jól őrizték kapujukat. Sőt, az utolsó percekben Daru kétszer is megszerezhette volna a győztes gólt, ha a hazai hálóőr nem remekel. 2–2

Az egy pont nem sokat segített a pécsieken (Fotó: Kurdi József)

 

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik