NB II: Dunaszerdahelyről igazolt kapust az ETO FC Győr

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.27. 07:45
Gyurákovics Erik újra az ETO-ban szerepel (Fotó: eto.hu)
A 24 éves kapus, Gyurákovics Erik két és fél év után visszatért Győrbe, és ismét az ETO FC Győr zöld-fehér mezébe öltözik, ugyanis másfél éves szerződést írt alá a klubbal – számolt be róla a győriek honlapja.

A pozsonyi születésű Gyurákovics Erik pályafutása Ajkán kezdődött, ahol 2011-ig szerepelt az utánpótláscsapatokban. Onnan került Győrbe a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiára és az ETO U13-as csapatától kezdve végigjárta a ranglétrát, majd a 2016–2017-es kiírásban bemutatkozott az akkor NB III-as felnőttcsapatban, melynek színeiben a bajnokság végén feljutást ünnepelhetett.

A következő bajnoki évadtól a másodosztályú keret tagja volt, először kezdőkapusként számítottak rá, majd cserekapus lett. 2021-ig szolgálta az együttest, majd a szlovák másodosztályú Somorja gárdájához távozott, ahonnan tavaly nyáron a dunaszerdahelyi DAC-hoz csatlakozott. Most visszatér Győrbe, hogy az ETO-t segítse.

Nagyon boldog voltam, amikor jött az ETO megkeresése, nem is gondolkodtam rajta egy pillanatig sem – kezdte a klubhonlapon Gyurákovics. – Óriási ambíciói vannak a klubnak, remélem, hogy sikerül közösen elérnünk a kitűzött célokat. Nyilván szeretnék minél több időt a pályán tölteni, amivel feljutáshoz segíthetem a csapatot. Örülök, hogy újra itthon vagyok!”

A sportigazgató, Köteles László pozitívan értékeli a kapus hazatérését.

„Tehetséges kapust sikerült igazolnunk, aki lábbal is jó és nagyon fogékony a munkára. Érkezésével kiváló versenyhelyzet lesz a kapusok között, amiből a csapat egyértelműen profitál, emellett nagyon nagy dolog, hogy a keretben mindegyik kapusunk saját nevelésű.”

Az ETO-tól a télen távozott a román Pap Eduárd, a nyáron szerződtetett kapus hazatért Romániába.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők: Gyurákovics Erik (DAC 1904 – Szlovákia), Nenad Lukics (szerb, Csancsun Jataj – Kína), Urblík Norbert (szlovák-magyar, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsönbe) 
Távozók: Nicolas Morínigo (paraguayi-magyar – kazincbarcikai kölcsön után Tacuary FBC – Paraguay), Pap Eduárd (román, Dinamo Bucuresti – Románia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik