Megyei foci: Sidibe és Ramos Nyírbélteken folytatja

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 10:35
null
A magyar állampolgárságot 2020-ban megszerző, hét nyelven beszélő Sidibe Nyírbélteken folytatja pályafutását (Fotó: Kovács Péter)
Sidibe Ibrahima és Luis Ramos személyében veretes múltú, magyar bajnok futballistákkal erősített a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályú Nyírbéltek együttese – számolt be róla a szabolcsfociinfo.hu.


A 42 esztendős, szenegáli származású támadó, Sidibe Ibrahima 2005 nyarán költözött először Magyarországra, két és fél évet töltött el Debrecenben, mielőtt a belga Sint-Truidenhez igazolt. Belgiumban ezt követően a Beerschotnál és a Westerlónál is futballozott, 2012-ben azonban visszatért a Lokihoz, a DVSC-vel összességében kétszeres magyar bajnok, egyszeres kupa-, valamint háromszoros Szuperkupa-győztes lett. 2016 nyarán a belga harmadosztályú KSK Hasselthez szerződött. Onnan jött vissza 2018 tavaszán Magyarországra, a DEAC-ba, amelynek színeiben az NB II-ben és az NB III-ban is játszott, s közben 2020 januárjában magyar állampolgársági esküt tett. Az előző idényt a harmadosztályú Karcagnál töltötte, de 11 bajnokin csak egy gólig jutott.

A 38 éves hondurasi Luis Ramos ugyancsak jól ismert a futballban, a védekező középpályás ugyancsak jelentős időt húzott le a Lokinál, amellyel kétszeres magyar bajnok (2010, 2012) s kétszeres Magyar Kupa-győztes volt (2012, 2013). Ezt követően játszott Kecskeméten, a Nyíregyháza Spartacusban, a DEAC-ban, Füzesgyarmaton, Cigándon, az előző idényben pedig a Hajdú-Bihar vármegyei első osztályban szereplő Hajdúböszörményt erősítette. Korábban beszámoltunk róla, hogy 2021-ben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt körözést adott ki ellene a Debreceni Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja.

Mindkét játékossal csütörtök este egyezett meg a nyírbélteki egyesület, amely 38 ponttal a 7. helyen végzett az előző vármegyei első osztályú bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik