Ötödször is nekifutnak az ingatlan-hasznosítási pályázatnak

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 13:56
A megszűnő Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság örökébe lépő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felhatalmazása alapján a KVI ötödször is kiírta pályázatát az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében lévő, az FTC által használt hat plusz két hektáros terület hasznosítására, amelyre december 17-ig várják az ajánlatokat. Az előző tender meghiúsulásában „szerepet játszó” 400 millió forintos ajánlati biztosítékot azonban már december 3-ig be kell fizetni.
Vevőre vár a Fradi-pálya
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Vevőre vár a Fradi-pálya
Vevőre vár a Fradi-pálya
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Vevőre vár a Fradi-pálya

Ismert, az elmúlt több mint két évben már négy tender bizonyult eredménytelennek, összesen négy cég érdeklődött. A harmadik kiírásra senki sem jelentkezett, legutóbb pedig egy angol és egy belga vállalkozás adott be anyagot, de azt a KVI érvénytelennek nyilvánította az ajánlati biztosíték hiányában.

Ezúttal a KVI 3 470 600 000 forintos nettó árat szabott meg limitként, ez az Áfa-val együtt 4 164 720 000 forint. Az ajánlati biztosítékot beszámítják a győztes pályázatba. Az ingatlanokat együttesen értékesítik, a limitárnál nem lehet kevesebbet ígérni.

A Ferencvárosi Torna Club 1991. szeptember 5-én huszonöt évre szóló használati jogot szerzett a területre.

A KVI-kiírásban ismét szerepel, hogy a győztes pályázónak két éven belül, 1,2 milliárd forint plusz Áfa-ért fel kell újítania, a nemzetközi szabványoknak megfelelően az Üllői úti stadiont. Erre az adásvételi szerződés megkötésének napján visszavonhatatlan bankgaranciát kell adnia.

Fontos kitétel a tenderben, hogy a győztesnek legalább 800 ezer forintért kell megvásárolnia az FTC Zrt. 19 997 000 forint névértékű részvénycsomagját. A vételárat ténylegesen át kell utalni, nincs mód arra, hogy más fizetési megállapodással, vagy beszámítással kerüljék ki. Az összegből fizetheti ki a tartozásait a klub.

A pályázat győztesének legalább másfélmilliárd forintot kell átutalnia a létesítményhasználati jog megváltásért a részvénypaketthez hasonló fizetési móddal.
A tender alapján biztosítani kell az FTC-nek a 25 évre szóló stadion használati jogot és a klubvezetőknek is helyet kell biztosítani a munkavégzésre.

„A Kiíró tájékoztatja az ajánlattevőket, hogy a Kormányrendelet 42. § (2) bekezdésében biztosított lehetőséggel élve a pályázati ajánlatok bontását követően - amennyiben az első két helyre rangsorolt ajánlatban szereplő vételárak között (a magasabbat tekintve 100 %-nak) legfeljebb húsz százalék eltérés van, vagy ha a 44. § (1) bekezdése alapján a benyújtott ajánlatok egyike sem lenne nyertesnek nyilvánítható, a Hasznosítási Tanács javaslata alapján - nyilvános ártárgyalást tarthat. Amennyiben csak egy érvényes ajánlat érkezik, nyilvános ártárgyalás tartása helyett a Kiíró felhívhatja az ajánlattevőt ajánlata módosítására.”
A pályázati dokumentációt 200 ezer forint plusz ÁFA-ért lehet megvásárolni.

„Amennyiben a pályázó ajánlati kötöttségének ideje alatt ajánlatát visszavonja, vagy ha az adásvételi szerződés megkötése a nyertes pályázónak felróható, vagy érdekkörében felmerülő más okból hiúsul meg, az ajánlati biztosítékot elveszti. A pályázó az ajánlati biztosítékot elveszti akkor is, ha a már megkötött szerződés a pályázónak felróható, vagy érdekkörében felmerülő más okból hiúsul meg.

A kötelezően vállalt ajánlati kötöttség az ajánlattételi határidő lejártának napját követő 90 naptári nap. Amennyiben a pályázó ajánlatát az ajánlati kötöttségének ideje alatt visszavonja, az általa befizetett ajánlati biztosítékot elveszti.”

A kiírás szerint hiánypótlásra kizárólag a pályázat beadási határidejétől számított 5 naptári napon belül van lehetőség. Ha a pályázó élni kíván a hiánypótlás lehetőségével, azt pályázati ajánlatában közölnie kell. A hiánypótlás lehetősége nem vonatkozik a részvétel feltételei 3-as és 6-os pontjára.

Érvénytelen a pályázati ajánlat, ha az érvényességi feltételek bármelyikének részben vagy egészben a hiánypótlást követően sem felel meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik