Mészöly Géza: A rossz felfogás okozta a hibákat

Vágólapra másolva!
2024.04.14. 09:07
Mészöly Géza nem volt elégedett csapata hozzáállásával a Kisvárda ellen (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 28. fordulójának szombati játéknapján a Fehérvár legyőzte a Paksot az ezüstrangadón, a Debrecen Dzsudzsák-góllal nyert a Kecskemét ellen, míg a Kisvárda 4–1-re bizonyult jobbnak az Újpestnél. Alábbi cikkünkben a szakvezetők értékelték a látottakat.

 

DVSC–Kecskemét – Nagy volt a feszültség mindkét kispadon

Szrdjan BLAGOJEVICS, a DVSC vezetőedzője:
– Az első félidőben az történt a pályán, amit elterveztek, csak a gól hiányzott. Mi volt az oka az eredménytelenségnek?
– Leginkább az, hogy a csapatra nehezedő nyomás kissé bénulttá tette a játékosokat. Egyáltalán nem volt gondoktól mentes ez a találkozó, de valóban, az első félidőben mi uraltuk a meccset. Sajnos a támadóharmadban leginkább a gyilkos ösztön hiányzott a csapatból, ezen kellene mielőbb változtatnunk.
A második félidőben a Kecskemét is veszélyesebbé vált – mire gondolt ekkor?
– Idegességet, kapkodást láttam a játékban. Hiába próbáltam nyugtatni a futballistákat, nem sikerült. Megszereztük a vezetést, s azt hittük, megvan a meccs. Aztán ránk jött a Kecskemét, és bizony, ha Megyeri Balázs nem véd kiválóan, veszélybe került volna a három pont.
Mennyi volt a vérnyomása Kocsis Dominik hatalmas helyzete után?
– Bosszantott, hogy ziccert rontott, valóban hevesebben vert a szívem, ám infarktusközeli állapotba mégis az utolsó öt percben kerültem, amikor hatalmas helyzetet hagytak ki a vendégek. Lényeg, hogy nyertünk.

SZABÓ István, a KTE vezetőedzője
– Két ellentétes félidőt produkált csapata: mi volt az oka?
– Becsülettel felkészültünk a Debrecen elleni bajnokira, s azt kaptuk, amire számítottunk, ám mégis voltak problémáink. Leginkább a jobb oldali védekezésünkkel voltak bajok, Bódi Ádám, Ferenczi János és Szuhodovszki Soma olykor-olykor megbontotta a védekezésünket. Így is döntetlenre hoztuk az első félidőt.
– Viszont a folytatásban megnyerhették volna ezt a bajnokit…
– A szünet után bátrabb és agresszívebb játékot mutattunk, sokat tettünk a sikerért, de nagyon jó csapat ellen futballoztunk. A lendületünket az egyébként jogos tizenegyes vetette vissza kissé, hogy aztán újra nekiduráljuk magunkat, hogy sikerüljön az egyenlítés, de a győzelmi reményt sem adtuk fel.
– És aztán három-négy nagy helyzet is kimaradt…
– Zsótér Donát, Horváth Krisztofer és aztán a hajrában Lukács Dániel lövése után is a hálóban köthetett volna ki a labda. Jól védett Megyeri Balázs, de én sem vagyok elégedetlen az újonc Kersák Roland teljesítményével. Őt annak idején én hoztam magammal Kecskemétre Dabasról, és kitartó munkával elérte, hogy a második kapusunk legyen. A teljesítményével jelezte, hogy első is lehet.

 

Kisvárda–Újpest – Osztrovka Makszim pálya­futására érdemes lesz figyelni!

FECZKÓ Tamás, a Kisvárda Master Good vezetőedzője
– Jobb későn, mint soha?
– Győzelemre készültünk, sőt azt a célt is megfogalmaztuk, hogy legalább három gólt szerezzünk. A helyzetek alapján nagyobb különbség is lehetett volna. Az első gólra igazán büszke lehet a csapat, a saját alapvonalunkról, a kapustól vittük végig a szép támadást.
– Az MTK elleni kupameccsen, valamint a diósgyőri és a mostani bajnokin felfelé ívelő formát mutatott a csapat: meg lehet ezt még lovagolni?
– Az utolsó pillanatig életben akarjuk tartani a reményt, nekünk az a feladatunk, hogy a pályán a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Arról nem beszélve, hogy a szurkolók végig kitartanak mellettünk, az ilyen mérkőzések minden percét megérdemlik.
– Az akadémiáról átnyergelő edzőként mit gondol arról, hogy bemutatkozhatott a tizenhét éves, saját nevelésű Osztrovka Makszim?
– Ha a múlt héten mutatkozott volna be, a születésnapjára kapta volna a lehetőséget... Osztrovka Makszim az első másodperctől kezdve fel tudta venni a felnőttritmust, biztos, hogy nagyon sok örömöt szerez majd a futballjával nemcsak a kisvárdai, hanem a magyar szurkolóknak is.

MÉSZÖLY Géza, az Újpest FC vezetőedzője
– Nem indult jól a mérkőzés, de az ekkora különbségű vereség elkerülhető lett volna.
– Sajnos ott folytattuk, ahol a Zalaegerszeg ellen abbahagytuk. Nehéz arra fogni, hogy miként mozgott a védelem, mert az első két kapott gólunkat óriási egyéni hibák előzték meg. A tizenegyessel visszajött a remény, de a szünet előtt szabadrúgás után kaptunk gólt, a második félidő elején pedig olyan találat született, amely előtt a védőnkön pattant meg a labda, úgy vágódott a felső sarokba.
A Ferencváros elleni nulla-öt után sikerült talpra állniuk, most a ZTE elleni egy-ötöt követően viszont nem: volt valami jele annak, hogy ez lesz a vége a Kisvárda elleni bajnokinak?
– Semmi. De nem elég jól edzeni, a meccsen mindenkinek oda kell tennie magát, és ez most nem történt meg. Meglehet, a Kisvárda nem edzett olyan jól, de a meccsen lerítt róla, hogy kapaszkodik az utolsó szalmaszálba.
A tíz pont látszólag kényelmes előny, de észnél kell még lenni a folytatást illetően?
– Győzelmeket és pontokat kell szereznünk, amihez más felfogásban és sokkal odaadóbban kell játszanunk. Az első tíz percben gyakorlatilag nem volt nálunk a labda – szóval, a rossz felfogás okozta a hibákat.

Paks–Fehérvár – Őszinte hazai vélemény: a vendégek jobban futballoztak

BOGNÁR György, a Paks vezetőedzője a sajtótájékoztatón: – Az első öt percet jól megnyomtuk – de utána… Nem játszottunk jól. Főleg az első félidőben nagyon elmaradt a futballunk attól a szinttől, amit vártunk volna, és amelyet korábban sokszor bemutattunk. Tulajdonképpen ajándékba kaptuk a kiállítást a második félidő elején, és átálltunk az egyszerűbb, brusztosabb futballra, de a hiba után kétgólos hátrányba kerültünk. Egyszerűen ezen a mérkőzésen a játékunk nem volt elengedő ahhoz, hogy pontot szerezzünk, a Fehérvár jobban futballozott. Nyilván egymás után négy egygólos vereséget elszenvedni nem jó, de még kevésbé az, hogy sajnos a játékunk nem igazán jó, nem hoztuk azt a szintet, amelyet korábban. De dolgozunk tovább, és bízunk benne, hogy ez hamarosan megfordul, és ismét jönnek a jó eredmények.

Bartosz GRZELAK, a Fehérvár vezetőedzője
– Fontos három pontot szereztek – hogyan?
– Nehéz meccsre készültünk, tudtuk, hogy erős csapat otthonában lépünk pályára, de azt is, hogy a házigazda nagyon sokat veszíthet, mi pedig rengeteget nyerhetünk egy győzelemmel. Ennek megfelelőn harcos volt a mérkőzés, a Paks azt a direkt futballt játszotta, amelyet vártunk, mi pedig a kontraakciókra építettünk és ez jól működött. A kiállítást követően is stabilan, szervezetten védekeztünk és büszke vagyok a csapatra, amely úgy futballozott, mintha döntőt játszott volna.

– A legjobbkor találta meg a nyerő embert Mamoudou Karamoko személyében.
– Az elmúlt két hétben végzett teljes edzésmunkát, nagyon sokat küzdött sérülésével, és rengeteget dolgozott azért, hogy visszatérjen, megérdemelte ezeket a pillanatokat. Mindig megjátszható volt, sokat futott, végig veszélyes volt a hazaiak kapujára.

– Mit gondol Csongvai Áron piros lapjáról?
– Nagyszerű játékosról beszélünk, aki mindennap azért dolgozik, hogy a csapat sikeres legyen – kiváló közösségi ember. Óriási benne az ambíció, ami nagyon sokszor megvédett minket a bajtól, most épp ebből a szenvedélyből fakadt az a mozdulat, amely piros lapot ért. Ami biztos: én mindig mellette vagyok! 

28. FORDULÓ
Április 13., szombat
Kisvárda–Újpest 4–1
Debreceni VSC–Kecskemét 1–0
Paks–Fehérvár 1–2
Április 14., vasárnap
14.00: MTK Budapest–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)
16.30: Zalaegerszegi TE–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
18.45: Mezőkövesd–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport+)

A LABDARÚGÓ NB I ÁLLÁSAMGYDVLG–KGGKP
  1. Ferencvárosi TC27194468–24+44 61 
  2. Paksi FC28155846–34+12 50 
  3. Fehérvár FC28154950–37+13 49 
  4. Debreceni VSC281261042–34  +8 42 
  5. Puskás Akadémia271010740–30+10 40 
  6. MTK Budapest271161037–50–13 39 
  7. Diósgyőri VTK271061142–45  –3 36 
  8. Zalaegerszegi TE271051246–52  –6 35 
  9. Kecskeméti TE281041438–43  –5 34 
10. Újpest FC281041437–59–22 34 
11. Kisvárda28731832–46–14 24 
12. Mezőkövesd27551724–48–24 20 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik