Újpest: egy visszatérő csatár lehet az új vezetés első igazolása – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.05. 14:39
Visszatérhet Újpestre Novothny Soma – az új vezetéssel érkezhet (Fotó: NS-archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint az Újpest FC leendő vezetősége már egyeztetéseket folytat a Vasasnál „átadólistára” helyezett Novothny Soma visszatéréséről.

 

 

Ma már jeleztük, hogy az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet Magyarországra érkezett, hogy a héten lezárja a klub eladásáról folyó tárgyalásokat (és döntsön többek között arról is, hogy a DVSC elleni keddi bajnoki meccsen ki irányítsa a csapatot). Eközben a leendő új vezetőség a háttérben már megkezdte a tárgyalásokat az erősítésnek kiszemelt játékosokkal.


Az NB II-es Vasas FC nem rég a honlapján írt arról, hogy az őszi szezonban 17 bajnokin hét gólt szerző Novothny Soma ugyan az első kerettel készül, de megfelelő ajánlat esetén távozhat a klubtól.
 

Újpesti forrásból úgy tudjuk, hogy a klub leendő vezetősége már fel is vette a kapcsolatot az angyalföldiekkel a csatár szerződtetése ügyében, aki 2017 és 2020 között több szakaszban összesen 87 tétmeccsen játszott a lila-fehéreknél, 34 gólt szerzett. Úgy tudni, Novothnyért egy másik korábbi klubja, a DVTK is bejelentkezett, de jelen állás szerint az újpesti folytatásra van nagyobb esély, persze a megegyezés előfeltétele, hogy a leendő vezetőség aláírja a klub adásvételi szerződését a jelenlegi tulajdonossal, Roderick Duchatelet-vel.
 

A Vasasnál Novothny posztjára a ZTE FC 21 éves csatárát, Szalay Szabolcsot szemelték ki. Egyelőre ugyan még nem sikerült megegyezniük a zalaegerszegi vezetőkkel a fővárosiaknak, de még várható tárgyalás a felek között. Az NB II-ben 4. helyen álló Vasas hétfőn 20 órától a 3. helyen telelő Szeged-Csanád GA ellen kezdi a tavaszi szezont.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Albi Doka (albán, KF Tirana – Albánia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Genzler Gellért
Kiszemeltek: Novothny Soma (Vasas)
Távozók: Oliver Jürgens (észt, DAC 1904 – Szlovákia), Lirim Kastrati (koszovói, Widzew Lódz – Lengyelország), Milos Koszanovics (szerb, Ajman Club – Arab Emírségek, szabadon igazolható), Märten Kuusk (észt, GKS Katowice – Lengyelország), Djordje Nikolics (szerb, Sivasspor – Törökország)  
Kölcsönbe távozók: Szabó Bálint (csíkszeredai kölcsön után Kozármisleny)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik