Játékossors: Szalai Ádám és Nikolics Nemanja UEFA-tanfolyamon vesz részt

Vágólapra másolva!
2023.10.18. 08:57
null
Szalai Ádám (balra) és Nikolics Nemanja Svájcban – válogatott labdarúgókból képzett vezetők lehetnek
Nikolics Nemanja és Szalai Ádám is elkezdte az UEFA MIP-programot, az első alkalom Svájcban volt.

 

Új fejezet kezdődött Nikolics Nemanja és Szalai Ádám életében. A két korábbi magyar válogatott labdarúgó a napokban kezdett el egy UEFA-tanfolyamot Svájcban egykori férfi- és női válogatott játékosok, valamint futsalosok társaságában. Az Európai Labdarúgó-szövetség UEFA MIP-programját azon egykori válogatott labdarúgóknak írták ki, akik a legmagasabb szinten játszottak, és pályafutásuk után maradandót tudnak nyújtani a futball világában, adminisztrációjában és irányításában. Ez a program alapvető szakmai képességekkel ruházza fel a játékosokat azzal a céllal, hogy aktív pályafutásuk befejezését követően elkezdhessék „második karrierjüket”, illetve megtanulják a futballigazgatás alapjait, továbbá futballistákból vezetőkké váljanak.

„Új fejezet kezdődött – írta a 43-szoros válogatott Nikolics Nemanja az Instagramon. – Csodálatos napokat töltöttem el fantasztikus és tehetséges emberek társaságában. Sok érdekes ötlettel és hasznos információval gazdagodtam, várom a folytatást!”

Szalai Ádám is megosztotta gondolatait, a 86-szoros válogatott támadó így fogalmazott Facebook-oldalán: „Vannak álmodozók és vannak tervezők; a tervezők valóra váltják álmaikat.”

A néhány nap alatt az előadások, programok, feladatok és eszmecserék mellett játék is szerepelt a programban, továbbá többek között Gaizka Mendieta és André Villas-Boas is tartott prezentációt. A két magyaron kívül olyan sportolók vesznek részt a tanfolyamon, mint Florin Gardos (korábbi 14-szeres román válogatott), Ricardo Faty (korábbi hatszoros szenegáli válogatott), Zes Rehman (korábbi 25-szörös pakisztáni válogatott), Julien Escudé (korábbi 13-szoros francia válogatott), Gökhan Inler (89-szeres svájci válogatott, jelenleg a Besiktas játékosa), Stéphane Mbia (68-szoros kameruni válogatott, jelenleg klub nélküli), Carlos Ortiz (korábbi spanyol válogatott futsaljátékos) vagy Isabella Echeverri (korábbi 15-szörös kolumbiai női válogatott).

A következő alkalmak Párizsban, Lisszabonban, Madridban, Dortmundban, Londonban, Miamiban és Rióban lesznek, a diplomaosztóra 2025 októberében Nyonban kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik