„Lisztes lélegzetelállító” – a Frankfurt minden meccsért fizet a Fradinak

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2023.09.18. 12:52
null
Lisztes Krisztiánt a nagyecsedi védők sem tudták megállítani (Fotó: Árvai Károly)
Amióta az Eintracht Frankfurt bejelentette, hogy szerződtette a Ferencvárostól Lisztes Krisztiánt, aki jövő nyáron kerül a 2022-ben El-győztes klubhoz, a német sajtóban is kiemelt figyelemmel követik a 18 éves tehetség minden rezdülését, természetesen a Nagyecsed elleni kupameccsen nyújtott teljesítménye sem maradt visszhang nélkül.

A Frankfurter Rundschau most már hetente ír egy hosszabb cikket az Eintracht Frankfurt leendő üdvöskéjéről, a jövő nyárig még a Ferencvárosban futballozó ifjabb Lisztes Krisztiánról. A legújabb íráshoz az FTC hétvégi kupameccse szolgáltatta az „alapanyagot”.

A cikk először is kiemeli, hogy Lisztes két góllal, egy gólpasszal és egy kiharcolt tizenegyessel főszerepet játszott a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei első osztályban szereplő Nagyecsed elleni, 8–0-s győzelemben. Majd a szerző összegzi Lisztes idénybeli mutatóit: a Ferencváros tétmeccsein és az U21-es válogatottban 527 perc alatt négy gólt szerzett és öt gólpasszt adott, vagyis átlagosan 58 percenként mindig gólt lő vagy gólpasszt ad.

„Azt, hogy a Frankfurt milyen szerencsés Lisztes szerződtetésével, jelzi a tehetség ebben az idényben nyújtott, eddigi lélegzetelállító teljesítménye” – fogalmaz az fr.de-n olvasható írás, amely idősebb Lisztes Krisztiánra célozva megjegyzi, látszik, hogy a támadónak a génjeiben van a futball, hiszen édesapja is remek labdarúgó volt.

A cikk továbbá megerősíti a Nemzeti Sport korábbi értesülését, hogy a Frankfurt minden egyes meccsért, melyen Lisztes pályára lép a Ferencvárosban, plusz prémiumot fizet a magyar bajnoknak. Ez is emelhet azon a 4.5 millió eurós alapösszegen, amit a Frankfurtnak mindenképp ki kell fizetnie a 18 éves labdarúgóért. Mint arról augusztus elején a Nemzeti Sport Online-on először beszámoltunk, több év alatt, különböző feltételek teljesülése esetén több mint 10 millió eurót is fizethet a Frankfurt Lisztesért. Kubatov Gábor később meg is erősítette információinkat, az FTC elnöke 10.8 millió eurós, lehetséges végső vételárról beszélt. Lisztes 2029-ig írt alá a Frankfurthoz, melyhez jövő nyáron csatlakozik.

NAGYECSED–FERENCVÁROS 0–8 – IFJ. LISZTES KRISZTIÁN FŐSZEREPLÉSÉVEL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik