Négy gólt lőve nyert odahaza a Debrecen, és a tabella élére ugrott

Vágólapra másolva!
2023.08.21. 20:05
null
Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló
A labdarúgó NB I 4. fordulójában a Debrecen 4–1-re megverte odahaza a Kisvárdát, és hibátlanul vezeti a tabellát.

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ
Debreceni VSC–Kisvárda Master Good 4–1 (Kiziridisz 7., Dzsudzsák 76. – 11-esből, Loncsar 83., Bódi 90+5., ill. Vida K. 51.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4011 néző. Vezette: Csonka

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A KISVÁRDAI JÁTÉKOSOK már a negyedik meccsüket játszották az új idényben, s még nem léptek pályára hazai környezetben. Az első fordulóban a klubvezérkar a zalaegerszegiek kérésének sportszerűen engedve felcserélte a pályaválasztói jogot, hogy az Európa-konferencialiga-selejtezőben szereplő riválisnak az Eszék elleni két európai kupameccs között ne kelljen átutaznia az országot oda-vissza.

Aztán következett a sorsolás szerint két idegenbeli találkozó, s közben a Várkerti Stadion gyepszőnyegét gombás fertőzés támadta meg, így a negyedik körben már a szabolcsiak kérték, hogy a DVSC elleni meccsnek Debrecen adjon otthont. Ha minden jól alakul, a 6. fordulóban, már szeptemberben játszhat először saját pályáján a Kisvárda.

A debreceniek bajnoki rajtjára nem lehetett panasz, hiszen lefutballozták a Nagyerdei Stadionban a Mezőkövesdet, fontos meccset nyertek meg a ZTE ellen, majd szintén kupakötelezettség miatt elhalasztották a Paks elleni idegenbeli mérkőzést. Minden szép és jó volt, a Rapid Wien elleni Ekl-párharc visszavágójára több mint 16 ezren voltak kíváncsiak. Aztán az osztrák csapat rúgott egy ötöst Debrecenben, s ahogyan Magyarországon szokás, a csütörtökön még piros mezben lelkesen meccsre igyekvő emberek háromnegyede hétfőn már nem volt ott a lelátón...

Bánhatták, hiszen Alexandrosz Kiziridisz a hetedik percben olyat tett, amit négy nappal korábban kilencven percen keresztül nem csinált egyetlen Loki-játékos sem: kapura lőtt, nem is akárhogyan. A görög futballista – aki az előző fordulóban a ZTE ellen szerezte meg első NB I-es gólját – Dzsudzsák Balázstól kapott jó labdát, végigrobogott a várdai térfélen, majd hatalmas gólt lőtt.

A vendégek megpróbálták gyorsan rendezni a sorokat, ami sikerült is, Kiziridisz semlegesítése kevésbé. Nem a Kisvárda védelmén múlt, hogy a Loki szélsője nem duplázta meg még a szünet előtt csapata előnyét.

Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló
Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló

 

A folytatásra két helyen változtatott a Kisvárda szakmai stábja, Ötvös Bence és Rafal Makowski helyett Szőr Levente és Milos Szpasics érkezett. A vendégek talán a friss embereknek is köszönhetően dinamikusabban kezdték a második félidőt, míg a DVSC mintha bent maradt volna az öltözőben. A két tényező együttesen elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy alig több mint öt perc alatt meglegyen az egyenlítés, Jaroslav Navrátil volt az előkészítő, Vida Kristopher pedig megszerezte pályafutása első NB I-es gólját.

A Loki érezhetően elveszítette a fonalat, míg a kisvárdai labdarúgók felbátorodtak. A meccs képének gyökeres megváltozása frusztrálta a hazai publikumot, a 60. perc körül egyre hangosabban szólt a méltatlankodást kifejező füttyszó a lelátón. Szrdjan Blagojevics hármas cserével igyekezett felrázni csapatát, Bárány Donát, Bévárdi Zsombor és Bódi Ádám érkezett, s a három B betűs sportoló hamar életet vitt a Loki játékába, visszavette a kezdeményező szerepet a Debrecen.

Ennek ellenére nem volt törvényszerű, hogy Szőr Levente teljesen fölöslegesen szabálytalankodjon a tizenhatoson belül Sztefan Loncsarral szemben. A büntetőből Dzsudzsák gólt lőtt, majd nem sokkal később remekül ugratta ki Loncsart, aki nem hibázott. Bódi Ádám parádés szabadrúgásgólja volt a hab a tortán – hol volt már az elégedetlen füttyszó...

Az eddig mindhárom bajnoki meccsét hazai pályán játszó DVSC kilenc ponttal a tabella élére ugrott. 4–1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2023–2024, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 18., péntek
Puskás Akadémia–Fehérvár 2–2Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor3102
ZTE–Diósgyőr 1–3Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Pintér Csaba
2792
Augusztus 19., szombat
MTK–Kecskemét 1–0
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionPillók Ádám2319
Paks–Újpest 3–0Paks, Paksi FC StadionErdős József
3076
Augusztus 21., hétfő
Debrecen–Kisvárda 4–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Csonka Bence4011
December 6., szerda
20.00: Mezőkövesd–Ferencváros
Mezőkövesd, Városi Stadion?

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC 3 3 8–2 +6 9
2. Puskás Akadémia 4 2 2 8–6 +2 8
3. Diósgyőri VTK 4 2 1 1 8–5 +3 7
4. Kecskeméti TE 3 2 1 4–2 +2 6
5. Paksi FC 3 1 2 5–2 +3 5
6. MTK Budapest 4 1 2 1 3–3 0 5
7. Újpest FC 4 1 2 1 6–8 –2 5
8. Kisvárda 4 1 1 2 4–7 –3 4
9. Ferencvárosi TC 2 1 1 6–5 +1 3
10. Zalaegerszegi TE 4 1 3 3–7 –4 3
11. Fehérvár FC 4 1 3 6–10 –4 1
12. Mezőkövesd 3 1 2 4–8 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik