A Ferencváros kikapott odahaza a Puskás Akadémiától

Vágólapra másolva!
2023.08.13. 18:35
null
Fotó: Balogh László
A labdarúgó NB I 3. fordulójában a Ferencváros 2–1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától az Üllői úton.

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 1–2 (Lisztes 90+5., ill. Golla 12., Plsek 29.)
Budapest,
Groupama Aréna, 10 527 néző. Vezette: Karakó

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


Nyaralni ment a Fradi-B-közép. Ami nem azt jelenti, hogy nem voltak ott a vezérszurkolók a Groupama Arénában vasárnap este a Puskás Akadémia elleni bajnokin, viszont az előzetes felhívásnak megfelelően a drukkerek strandszerkóban érkeztek, és vakációs kellékeket hoztak magukkal, az egykor rettegett szektort tehát elárasztották az úszógumik, strandlabdák, matracok, szivárványos napernyők, szalmakalapok, törülközők, még egy felfújható gyerekmedence is bejutott valahogy. „Nekünk a lelátó a Riviéra” – volt olvasható a szellemes felirat a kapu mögé kifeszített molinón.

A boldogságban viszont nem lubickolhattak eleinte, mert az első negyedórában nem jutott el helyzetig sem a hazai együttes, ellenben hátrányba került a 13. percben, egy szabadrúgás után, amikor is Jonathan Levi ívelt be balról, ballal, szépen a védelem mögé a labdát, a védelemből felfutó Wojciech Golla pedig gyönyörűen váltotta gólra a helyzetet.

A Ferencváros ugyebár a nemzetközi porondon is versenyben van még, sőt már öt mérkőzést lejátszott ott, így vélhetően a pihentetés szándékával ezúttal kimaradt a kezdőcsapatból a máltai Európa-konferencialiga-meccsen csütörtökön mesterhármast szerző Varga Barnabás, s a Hamrun Spartansnak bombagólt lövő Mohammed Abu Fani is. Három belső védővel játszatta ezúttal a csapatát Máté Csaba, a két oldalon Henry Wingo és Cristian Ramírez lépett vissza a védősorba, ha arra volt szükség, egyébként ők inkább a támadójátékot segítették a középpálya két széléről. Katona Bálint a bajnokságban először volt kezdő Fradi-mezben, a két csatár mögött kapott szerepet, Lisztes Krisztiánt és Kwabena Owusut kellett kiszolgálnia.

A felcsútiak egycsatáros felállást választották, az előző fordulóban bomba formában játszó Lamin Colley azonban a három belső védőtől igencsak szoros őrizetet kapott. A 24. percben közel állt az egyenlítéshez a Ferencváros, Lisztes gyönyörűen teremtett magának lövőhelyzetet a tizenhatoson belül három védő között, de miután megcsinálta a nehezét, elvétette a célt, a jobb kapufa mellé lőtt.

Fotó: Balogh László
Fotó: Balogh László

A Puskás Akadémia pedig büntetett, remek kontra végén a Marius Corbutól kapott labdát Jakub Plsek mesterien csavarta be Dibusz Dénes kapujába. Hideg zuhany a „strandoló” ultráknak is... Nem nézett ki jól a bajnokcsapat negyvenöt perc játék után, a Klaksvík elleni BL-selejtezős fiaskó óta nem láttuk ennyire fantázia nélkülinek a játékát.

Radikális lépésre szánta el magát a szünetben Máté Csaba, négy játékost is cserélt, beállt Varga Barnabás, Kristoffer Zachariassen, Adama Traoré és Mohammed Abu Fani is. Sokáig nem látszott azonban jele a javulásnak, a felcsútiak sokszor úgy letámadták a Fradit, hogy az a tizenhatosa előteréből sem tudta kihozni a labdát gond nélkül.

A 66. percben közel járt a szépítéshez a Fradi, Varga Barnabás szöglet utáni fejesét bravúrral védte Markek. Beszorították azért a zöld-fehérek a vendégeket az utolsó húsz-huszonöt percben, de sok igazi helyzetet nem tudtak kialakítani, viszont adódtak veszélyes felcsúti kontrák, az egyiknél lezárhatta volna a meccset a PAFC, ha Quentin Maceiras nem körülményeskedik annyit. A következő kontránál pedig Corbu balos lövését kellett vetődve védenie Dibusznak.

Varga Barnabásnak ugyan a 84. percben volt még egy nagy gólszerzési lehetősége, sőt az utolsó másodpercekben szépített is a hazai csapat Lisztes révén, de ezen a napon érezhetően nem volt benne a pontszerzés sem a címvédő játékában, amelyen mintha a fáradtság jelei is mutatkoztak volna. A Puskás Akadémia viszont ragyogóan kezdte az idényt, két nagy szurkolótábor (DVTK, FTC) előtt is nyerni tudott, és ha az Újpest ellen megadták volna Lamin Colley gólját a végén, három győzelemmel rajtolhatott volna. 1–2

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia 3 2 1 6–4 +2 7
2. Kecskeméti TE 2 2 4–1 +3 6
2. Debreceni VSC 2 2 4–1 +3 6
4. Újpest FC 3 1 2 6–5 +1 5
5. Diósgyőri VTK 3 1 1 1 5–4 +1 4
6. Kisvárda 3 1 1 1 3–3 0 4
7. Ferencvárosi TC 2 1 1 6–5 +1 3
8. Zalaegerszegi TE 3 1 2 2–4 –2 3
9. Paksi FC 2 2 2–2 0 2
10. MTK Budapest 3 2 1 2–3 –1 2
11. Mezőkövesd 3 1 2 4–8 –4 1
12. Fehérvár FC 3 3 4–8 –4 0
NB I, 2023–2024, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 11., péntek
MTK Budapest–Kisvárda 0–0
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionRúsz Márton
1979
Augusztus 12., szombat
Újpest–Mezőkövesd 1–1Budapest,Szusza Ferenc StadionBerke Balázs5115
DVTK–Paks 1–1Miskolc,DVTK Aréna
Bognár Tamás
6649
Augusztus 13., vasárnap
DVSC–ZTE 1–0Debrecen,Nagyerdei StadionVad II István5011
Ferencváros–Puskás Akadémia 1–2Budapest,Groupama ArénaKarakó Ferenc
10 527
Kecskemét–Fehérvár 1–0Kecskemét,Széktói StadionErdős József3487

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik