Sportrádió: Nem gondoltuk volna, hogy ekkora összefogás lesz értünk – a súlyos beteg Krisztián édesanyja

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.13. 10:28
Mint arról beszámoltunk, nagyszabású jótékonysági a(u)kció indult egy Igriciben élő súlyos beteg kisfiú, Baka Krisztiánnak megsegítésére, a felhívás során jelentős értéket képviselő sportereklyékre lehet licitálni. A Sportrádió Sportreggel műsorában Risztov Éva és futballrovatunk munkatársa, Somogyi Zsolt az édesanyával, Eszterrel beszélgetett. Olimpiai bajnok úszónőnk élő adásban ajánlotta fel a családnak a segítségét.

 

Baka Krisztián családjának rövid távú célja, hogy kisfiuk bekerülhessen a solymári Borsóházba, ahol egyéni állapothoz igazodó, speciális eszközökkel és módszerekkel végzett, komplex rehabilitációs és fejlesztő tréningeket kapna. Ezek már nem államilag finanszírozott kezelések lennének, hanem önköltségesek. A gyermeknek legalább havi egy hetet kellene Solymáron töltenie a kezelések hatékonysága érdekében. Egy hétnyi kezelés nagyjából 200-250 ezer forintba kerülne a családnak.

Risztov Éva, aki Solymár mellett dolgozik egy uszodában, első körben felajánlotta Krisztiánéknak, hogy ha sikerül bekerülniük a Borsóházba, akkor szívesen látják őket az uszodájukban, ahol Krisztián egy kicsit tudna játszani a vízben és élményekben gazdagodna. Az édesanya megköszönte és elfogadta a felajánlást.

„Igenis segítsünk, és mindenki úgy segítsen, ahogy tud” – mondta olimpiai bajnok úszónőnk a felajánlása kapcsán. Hozzátette, hogy ha valaki rajong a labdarúgásért, akkor az a személy most a jótékonysági aukción keresztül sportereklyékre tehet szert.

„Nagyon meglepett minket, hogy milyen sokan ajánlottak fel mezeket és sportereklyéket. Nagyon nehéz ezt egy egyszerű, hétköznapi emberként felfogni, hogy ismeretlenül is ennyien mellénk állnak, és segítenek ebben a nehéz helyzetben. Nem gondoltuk volna, hogy ekkora összefogás lesz értünk. De nagyon jól esik és hálásak vagyunk érte!” – mondta sírástól elfojtott hangon az édesanya, akinek férje egyébként tiszaújvárosi tűzoltó.

„Ráadásul hihetetlen rövid időn belül. Azt mondták a fiúk, hogy akiket megkerestek, szinte egyből mindenki igent mondott, és napokon belül érkeztek is a mezek. Hihetetlen” – tette hozzá.

„Nem fogjuk elengedni Krisztián kezét” – zárta a beszélgetést Risztov Éva, hozzátéve, hogy segítenek, amiben tudnak.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik