NS-jótékonyság: orvosaikkal, klasszisokkal futnak a betegek

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 09:11
null
A hat esztendeje létrejött Megyünk Tovább Alapítvány a hagyományainak megfelelően a hétvégén is elindítja jótékonysági váltóit a Telekom Vivicitta városvédő futáson azt hirdetve, hogy a rosszindulatú daganatos betegségek számos típusa ma már eredményesen kezelhető, s ebben a mozgás, a sport sokat segíthet.

A margitszigeti eseményen a staféták első futói korábbi klasszis sportolók lesznek, így olimpiai bajnok vízilabdások, Kiss Gergely, Steinmetz Barnabás, Steinmetz Ádám, Fodor Rajmund, Hosnyánszky Norbert, Székely Bulcsú és Gergely István, mellettük rajthoz áll a világválogatott kézilabdázó Nagy László és Imre Géza olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó is.

A váltók második tagjaként minden csapatban gyógyult tumoros betegek futnak, harmadikként pedig a támogatói jegyet vásárló cégek képviselői. Emellett hagyományosan ott lesznek a rajtvonalnál a gyógyult betegek kezelőorvosukkal egy csapatban, és indulnak az Országos Onkológiai Intézet, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája és a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház csapatai is.

A befolyt összeget teljes egészében súlyos, tumoros betegek életminőségét javító eszközök, mobil EKG-készülékek és egy speciális Gaia kiültető szék vásárlására fordítják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik