Csepel: száz éve született Keszthelyi Mihály, a klub legendája

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.12.11. 13:12
null
Keszthelyi Mihály csepeli tagságija (Fotó: <a href="https://www.puskasintezet.hu/hir/Keszthelyi-Mihaly-100" target="_blank">puskasintezet.hu</a>)
Száz éve született Keszthelyi Mihály, a csepeli labdarúgás emblematikus figurája – írja a puskasintezet.hu.

Keszthelyi Mihály a Csepel MOVE együttesében kezdett játszani, majd 1941-ben igazolt át a Csepel FC-hez. A kiváló támadó 1957-ig szolgálta játékosként a klubot, háromszor nyert vele bajnokságot. Keszthelyi a klub történetének legeredményesebb (170 gól) és legtöbbször pályára lépő játékosa (372 mérkőzés) – írja a Puskás Intézet, melynek nemrég a birtokába jutott egy dokumentum, amely szerint a legtöbb internetes forrás információival ellentétben nem 1922. december 11-én, hanem 1922. december 12-én született – ifjabb Keszli Mihály néven – a csepeli legenda.

Keszthelyi a magyar labdarúgó-válogatottban hat mérkőzésen kapott lehetőséget, 1946. április 14-én mutatkozott be a nemzeti csapatban, az osztrákokkal vívott bécsi barátságos meccsen Puskás Ferencet váltotta a szünetben.

Visszavonulása után edzőként dolgozott Csepelen, vezetésével a csapat az 1982–1983-as idényben a negyedik helyen végzett a magyar bajnokságban – a klub azóta sem ért el jobb helyezést az NB I-ben.

A 2003-ban elhunyt Keszthelyi Mihályról több érdekességet és dokumentumokat is talál ide kattintva, a Puskás Intézet honlapján.

A Csepel TC labdarúgói és vezetői vasárnap koszorúzással emlékeztek meg a csepeli labdarúgás legendás alakjáról, Keszthelyi Mihályról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik