DVTK: Tajti Mátyás édesapja lett a sportigazgató

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.01. 16:53
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hivatalos honlapján közölte, hogy ifj. Tajti József – a Málagában légióskodó Tajti Mátyás édesapja – lett a klub sportigazgatója.

A hétfőn munkába álló szakember vezette az FTC és a Puskás Akadémia utánpótlásának szakmai munkáját, valamint instruktorként dolgozott az MLSZ edzőképzésében is. Játékosként a Honvédban nevelkedett, majd az NB II-ben és alacsonyabb osztályban futballozott. Legutóbb a Kárpát-medencei Akadémia rendszer szakmai igazgatója volt – írja a dvtk.eu.

Édesapja, Tajti József 136 NB I-es mérkőzésen szerepelt, majd vezetőedzőként dolgozott a Videotonnál, a Csepelnél, a BVSC-nél, a Dunaferrnél és Nyíregyházán is. Fia, Tajti Mátyás az FC Barcelona akadémiáján nevelkedett, míg nemrég bajnoki címet nyert a Málaga második csapatával.

Ifj. Tajti József Diósgyőrben sportigazgatóként az első és második, valamint a női csapat hosszú távú játékospolitikájának kialakításáért és a napi teendők koordinálásáért felelős. Feladata a DVTK filozófiájának és stílusának betartatása is, továbbá részt vesz az alközpontok sportszervezeti munkájában is.

„Nagyon vonzott, hogy Diósgyőrben nemcsak egy klub, egy város, hanem egy egész régió sikeréért dolgozhatok. Az észak-magyarországi régióban óriási igény van a jó futballra, ezt szeretnénk kiszolgálni olyan játékkal, amivel szurkolóink, szimpatizánsaink tudnak azonosulni, amit tudnak szeretni – nyilatkozta ifj. Tajti József. Mindez segítségünkre lehet abban, hogy a DVTK az ország egyik meghatározó klubja legyen. Elképzeléseim szerint három-öt éven belül elérjük, hogy az első csapat keretének ötven, később hatvan-hetven százaléka a régiónkból származó saját nevelésű játékosból álljon, és érezhessék a szurkolók, hogy valóban övék a csapat. Értéket szeretnénk teremteni a régiónkból származó gyerekek élvonalbeli labdarúgókká nevelésével. Ebben látom azt a lehetőséget, amiért valóban érdemes dolgozni, és úgy látom, ezt a célt a DVTK-nál meg lehet valósítani. Amikor a csapat gerincét ezek a klubhoz, a régióhoz ezer szállal kötődő játékosok adják, akik képesek mindent megtenni a DVTK-ért, akkor már komolyabb célokat is ki tudunk tűzni eléjük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik