Varga József elfogadta a Kazincbarcika és a DVTK közös ajánlatát – hivatalos

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 14:03
Varga József (középen) szerződtetését sajtótájékoztatón jelentette be a DVTK és a Kazincbarcika (Fotó: facebook.com/kbscfc)
Múlt héten arról számoltunk be, hogy a DVSC-től télen távozott Varga Józsefnek közös ajánlatot tett az NB I-es DVTK és az NB II-es Kazincbarcika. A két klub ma közös sajtótájékoztatón jelentette be a középpályás szerződtetését, aki tavasszal az NB II-es csapatban futballozhat, illetve a két klub között szakmai együttműködésben kap mentor szerepet, hosszabb távon pedig játékosmegfigyelőként is dolgozik majd.

 

 

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport értesülése, és a 34-szeres válogatott középpályás, a DVSC-től télen távozott, így szabadon igazolható Varga József el is fogadta az NB II-es Kazincbarcika és az NB I-es DVTK közös ajánlatát. Ennek értelmében tavasszal az NB II-es csapatban fog futballozni, hosszabb távon pedig mentor lesz a két klub közötti kooperációs együttműködés részeként, illetve játékosmegfigyelőként fog dolgozni a DVTK-nál.
 

Szeretném megköszönni a DVTK vezetőinek, hogy partnerek voltak abban, hogy Varga József Kazincbarcikára szerződése ma megtörtént” – mondta a két klub szerdai sajtótájékoztatóján Vég Csongor, az NB II-es csapat sportigazgatója, aki kifejtette, hogy Varga Józsefre egyrészt sérülések miatt is szüksége van a kazincbarcikaiaknak, másrészt olyan karakter érkezett a csapatba, aki tudja segíteni a fiatal játékosok integrálását a felnőttfutballba. 

A DVTK Labdarúgó-akadémia szakmai igazgatója, Simon Miklós kifejtette, hogy a Kazincbarcika éppen ebben az integrációban tud nagy segítségére lenni a Diósgyőrnek a kooperációs együttműködés részeként.
„Nagyon fontos, hogy az NB II-es tagság megőrzése mellett olyan játékosok futballozzanak Kazincbarcikán, akikre a mi játékosaink fel tudnak nézni, tudnak tőlük tanulni. Varga József személyében most sikerült egy válogatott labdarúgó szerződtetésével is megoldani ezt a feladatot – fogalmazott Simon Miklós, hangsúlyozva, hogy hosszú távon szeretnének segíteni Varga Józsefnek, hogy a profi futball befejezése után is megtalálja a helyét az életben, egyúttal hasznosítani szeretnék az ő tudását, tapasztalatait. – Amellett, hogy itt Kazincbarcikán most egy mentor lesz a fiatal játékosok számára, Diósgyőrben a megfigyelő részlegünkben fog dolgozni, erre próbáljuk felkészíteni őt, fiatal játékosok megtalálásában, mentorálásában szeretnénk az ő tudását, tapasztalatait és kapcsolatrendszerét igénybe venni.”

Köszönöm, hogy lehetőséget kapok arra, hogy a pályán is bizonyíthatok még és szeretném a mentalitásomat, a tapasztalataimat átadni a csapattársaimnak, a fiataloknak. Szeretnék élni ezzel a lehetőséggel, mindig magaménak éreztem a fiatalok mentorálását, ez egy belső indíttatás számomra, bízom a sikeres együttműködésben és hogy mindenki elégedett lesz ezzel” – nyilatkozta Varga József, aki a 33-as mezben fog játszani új csapatában, és szerda délután már be is kapcsolódik a Csábi József vezetőedző irányította együttes szakmai munkájába. 

A klubok a szerződés részleteiről, annak időtartamáról nem adtak tájékoztatást.

Az NB II-ben 8. helyen álló Kazincbarcika vasárnap a Gyirmótot fogadja a bajnokságban.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC-NÉL
Érkezők: Dobozi Krisztián (román-magyar, Sepsi OSK – Románia – kölcsönbe), Patrick Ioan Gante (román, SV Lafnitz – Ausztria), Király Mátyás (Király SE), Megyeri Gábor (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Pethő Bence (Gyirmót FC Győr), Varga József (Debreceni VSC) 
Kooperációs kölcsön keretében szerepelhetnek:
Távozók: Bencze Antal (ESMTK), Csilus Ádám (Érd), Gyurkó Máté (Eger SE), Nicolas Morínigo (paraguayi-magyar – ETO FC Győr – kölcsönből vissza, onnan Tacuary FBC – Paraguay), Szekszárdi Tamás (PMFC), Szemere Balázs (?), Tóth Balázs (DVTK)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik