DVTK: felavatták Rakaczki Bence emléktábláját

Vágólapra másolva!
2015.09.16. 21:02
Felavatták a DVTK 20 évesen elhunyt kapusának, Rakaczki Bencének az emléktábláját a diósgyőri stadion főépületének a bejárata mellett, adta hírül a dvtk.eu.

Az eseményen beszédet mondott Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Fuhrmann Géza, a Rakaczki Bence Alapítvány kuratóriumának elnöke, Regős Zsolt, Bence egykori gimnáziumi osztályfőnöke, Stefán Zoltán, szirmai görög katolikus paróchus és Oláh Ferenc, a DVTK Aranycsapatának tagja.

Rakaczki Bence egészen kicsi korától a labdarúgásnak élt. Szenvedélyének és kemény munkájának köszönhetően 2012-ben a Diósgyőr színeiben már az NB I-ben is bemutatkozhatott. A bajnoki szezon végét követően azonban leukémiát diagnosztizáltak nála.

A labdarúgó-társadalom, az orvosok és a szurkolók minden tőlük telhetőt megtettek Bence felépülésének érdekében, de a fiatal kapus életét a páratlan összefogás ellenére sem sikerült megmenteni: 2014. január 16-án elhunyt.

A DVTK-család tagjai azóta is szívükben őrzik Rakaczki Bence emlékét. Szerda délután az amigeleken.hu szervezésében a DVTK, Miskolc város képviselői és a szurkolók jelenlétében felavatták azt a bronztáblát, amely méltó emléket állít a tragikusan fiatalon elhunyt tehetséges játékosnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik