Miriuta: Győr nem Románia, nincs gond a fizetéssel, Audit is kaptam

Vágólapra másolva!
2014.12.01. 09:46
null
Miriuta Vasile a Paks ellen edzőként tért vissza az NB I-be (Fotó: Korponai Tamás)
Az ETO FC vezetőedzője, Miriuta Vasile már eddig is közismert volt szókimondó stílusáról, és győri szakemberként sem hazudtolja meg magát. A Paks elleni vasárnapi debütálása (2–2-vel végződött a találkozó) után például egyértelművé tette, hogy Leandro Martíneznek is futnia kell, mert akik nem futnak, azokat azonnal lecseréli, és télen el is köszönhetnek tőlük. A találkozó előtt pedig a román Digi Sportnak ugyancsak nyíltan beszélt a győri és a romániai viszonyok közti különbségről.

„Meg sem száradt még Miriuta Vasile aláírása a győri szerződésen, a magyarok máris elkényeztetik a CFR-től érkezett edzőt. A Paks ellen bemutatkozó edző elárulta, hogy főnökei előre kifizették kéthavi bérét és egy luxusautót is kapott” –vezeti fel az sptfm.ro a szakember nyilatkozatát.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, amit itt találtam, a szervezési, infrastrukturális és munkakörülményekkel. Az embereket érdekli a csapat, nincsenek gondok a fizetéssel, mint Romániában. Még be sem mutatkoztam a kispadon, máris átutalták a decemberi és januári fizetésemet, valamint egy Audi A7-est is kaptam” – mondta Miriuta a Digi Sportnak.

A szakember előző csapatáról is beszélt, elmondása szerint ha télen nem talál befektetőt a kolozsvári CFR, kétségbeejtő lesz a helyzet.

„Voltak kirohanások, amíg ott voltam, de beszéltem a játékosokkal, és megnyugodtak. Várható volt, hogy lesz feszültség a Rapid elleni meccsen is, figyelembe véve, ami Kolozsváron történik, de még egy hetet ki kell bírniuk. Az év végén minden CFR-játékos eldöntheti, mi a jó neki. Monroy felhívott, elmondta, hogy felbontotta a szerződését, és jönne hozzám, de sokkal jobb ajánlatai is vannak. Másfél évet voltam Romániában, láttam, mi van ott. Az egyetlen megoldás húsba vágó, mindent elölről kell kezdeni. Feláldozunk néhány évet, de megmentjük a futballt. Hogy akarsz eredményeket elérni, ha nem fizetnek meg?” – nyilatkozta a CFR volt edzője.

Az említett korábbi Atlético-játékos, Aitor Monroy személye azért érdekes, mert a román sajtó múlt héten már tényként kezelte, hogy ő is érkezik Kolozsvárról Győrbe, majd az ETO közleményben jelezte, nem szándékoznak a CFR-ből erősíteni. „Nem tárgyaltunk és a jövőben sem fogunk tárgyalni a román klub egyetlenegy labdarúgójával sem, így a spanyol Aitor Monroyjal sem. Klubunk nem kereste meg semmilyen formában a CFR egyetlen labdarúgóját sem, sőt a jövőben sem kívánja ezt megtenni” – fogalmazott az ETO.

Miriuta edzőként első NB I-es meccse után is kendőzetlen őszinteséggel beszélt. A Paks elleni 2–2-es döntetlent követő sajtótájékoztatón elmondta például, hogy Leandro Martínezt azért cserélte le a 28. percben, mert tulajdonképpen semmit sem csinált. A szakember azt is elmondta, télen nemcsak érkezők lesznek a csapatnál, hanem távozók is…

GYŐRI ETO–PAKS, MECCS UTÁNI ÉRTÉKELÉSEK – TEKINTSE MEG AZ NSO TV FELVÉTELÉT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik