Véber: Komoly megaláztatás volt; Garami: Idétlen gólt kaptunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.25. 08:12
Négy mérkőzést játszottak szombaton az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, három összecsapáson mindössze egyetlen találat született. A DVTK a Pápa, a Pécs az MTK vendégeként gyűjtötte be a három bajnoki pontot, a Puskás Akadémia viszont NB I-s történetének első győzelmét aratta, történetesen a nyeretlenül seregható Kaposvár ellen. A játéknap záró találkozóján aztán potyogtak a gólok, bár ez aligha tetszett az újonc Mezőkövesdnek, lévén vezető gólját követően hatost kapott a Megyeri úton az Újpesttől.

LOMBARD PÁPA–DIÓSGYŐRI VTK 0–1LOMBARD PÁPA–DIÓSGYŐRI VTK 0–1

TÓTH BÁLINT (a Pápa vezetőedzője): – Ez nem a mi napunk volt, úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy nem szabad, valami gond volt a játékosok hozzáállásával, ezért lehetett kezdeményezőbb a Diósgyőr. A szünetben megpróbáltam rendet rakni a fejekben, de ha valami fejben nem stimmel, akkor néhány perc kevés ahhoz, hogy helyreálljon a világ rendje. Alapvetően az, hogy egy-két játékos nemcsak elhitte, hogy olyan jó futballista, mint amilyen helyen a csapat áll a tabellán, hanem úgy is viselkedett a pályán, gondolok itt Zoran Supicsra, aki már nem először csinálja meg velünk, hogy súlyos sérülés miatt cserét kér, kihagy néhány napot, aztán visszajön. A csapat érdekében is mindenkinek tisztában kell lennie az állapotával. A közeljövőben kiderül, milyen játékosaim vannak, most, a váratlan vereség után mutatkozik meg, kiben mi lakozik.
TOMISZLAV SZIVICS (a DVTK vezetőedzője): – Nagyon kellett ez a győzelem. Jó csapat ellen játszottunk, de sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk, gondolok itt arra, hogy Kenesei Krisztiánt és Georges Griffithst távol tartsuk a kapunktól. Ahogy mondani szoktam, most valamit kivettünk onnan, ahová a sok munkával betettünk, természetesen boldog vagyok, hogy nyertünk. Szerencse is kellett hozzá, de örülök, hogy most mi voltunk a szerencsések.

PUSKÁS AKADÉMIA–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1–0

BENCZÉS MIKLÓS (a Puskás Akadémia vezetőedzője): – A mi helyzetünkben most az volt a legfontosabb, hogy valahogy megnyerjük ezt a meccset. Az a hit, amely tavaly jellemzett bennünket, a győzelemnek köszönhetően remélhetőleg visszatér. Jól kezdtük a meccset, sokat volt nálunk a labda, de ha az egész mérkőzést veszem alapul, azt kell mondanom, túl sok helyzet nem volt. Szerencsére a végén jött a csattanó!
PRUKNER LÁSZLÓ (a Kaposvár vezetőedzője): – Ha egy csapat háta mögött kudarcok vannak, nem támadhat esztelenül. Ugyanakkor a háló nem szúrta a hátunkat, voltak lehetőségeink rá, hogy mi szerezzük meg a vezetést. Ezen a meccsen megint csak az volt a probléma, hogy egy szabadrúgás után kaptuk a gólt – csakúgy, mint az eddigi meccseken. Néhány ember figyelmetlensége megpecsételte a sorsunkat. A helyzetek alapján ezúttal legalább egy pontra rászolgáltunk volna, sajnos olykor igazságtalan tud lenni a futball.

MTK BUDAPEST–PÉCSI MFC 0–1

GARAMI JÓZSEF (az MTK vezetőedzője): – Nehezen találtuk a Pécs védekezésének az ellenszerét. A vendégek rendkívül szervezetten játszottak, helyet, területet sem hagyva nekünk. De azt mondom, a hozzáállással nem volt gond most sem. Idétlen gólt kaptunk. Nem is értem, hogy került a kapunkba a labda. De úgy látszik, ilyen időszakot élünk.
LŐRINCZ EMIL (a Pécs vezetőedzője): – Visszafogottan kezdtünk, el kellett telnie néhány percnek, mire magunkhoz tértünk. Igaz, onnantól kezdve már több helyzetünk volt, és szervezetten futballoztunk. Az MTK természetesen minden erejével támadott, megpróbált egyenlíteni, mi pedig védtük az előnyt, és védtük a területet, de ebben az időszakban is akadt nagy ziccerünk, nem is egy. Értékes győzelmet arattunk, büszkék lehetünk erre a sikerre.

ÚJPEST–MEZŐKÖVSD–ZSÓRY 6–1

KOZMA ISTVÁN (az Újpest vezetőedzője): – A mérkőzés előtt is azt nyilatkoztam, hogy döntő lesz a helyzetek kihasználása. Az eddigi mérkőzéseinken is sok lehetőséget alakítottunk ki, ezt most végre sikerült jó arányban kihasználnunk. Nem szállunk el ettől a győzelemtől, ugyanilyen keményen dolgozunk tovább. Tény, hogy a csapatnak nagyon jót tett a győzelem, és végre elhiszi mindenki, hogy a helyzeteket nem csak kihagyni lehet, hanem be is lehet rúgni azokat. Az első tizenöt percben jól kezdtük a mérkőzést, derült égből villámcsapásként ért a Mezőkövesd gólja, ez kicsit meg is fogta a csapatot – nagyon kellett, hogy már a szünet előtt megfordítsuk az állást. Szeretném kiemelni, hogy nagyon jó volt látni, hogy a csapat a meccs után együtt tudott ünnepelni a közönséggel. Bízom benne, hogy egyre több Újpest–szurkoló a csapat mellé áll és kijönnek a meccsekre, mert ma is látszott, hogy a segítségükre nagy szükségünk van.
VÉBER GYÖRGY (a Mezőkövesd vezetőedzője): – A nagycsapat jól lepofozta a kicsit, játszadozott vele, mint macska az egérrel. A legfájóbb, hogy az ilyen nagy különbségű győzelmet tálcán kínáltuk a hazaiaknak, ők pedig köszönték szépen és éltek vele. Teljes döbbenet néhány játékosom hozzáállása és mentális csődje. A dolog azon részében van saram, hogy a múlt heti mérkőzés előtti héten egy–két játékos edzésmunkája okán hiányérzetem volt, ez bebizonyosodott a Pápa ellen is, de nem változtattam, mert nem szeretem dobálni a játékosokat – ők viszont ismét cserben hagyták az edzői stábot. Komoly megaláztatás volt nekünk a kispad mellett végigélni az egészet. Más nincs hátra, mint gratulálni a hazaiaknak, mert ilyen arányban is megérdemelték a győzelmet.

NB I, 5. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 23., péntek
19.00 KTE-Phoenix Mecano–Haladás 1–1
Szabó Zsolt
Augusztus 24., szombat
16.30 Lombard Pápa–Diósgyőri VTK 0–1
Erdős József
19.00 MTK Budapest–Pécsi MFC 0–1 Németh Ádám
19.00 Puskás Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi 1–0
Bognár Tamás
21.00 Újpest FC–Mezőkövesd 6–1 Solymosi Péter
Augusztus 25., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–Ferencváros (M1)
Farkas Ádám
18.30 MVM Paks–Budapest Honvéd (Sport2) Vad II István
20.30 Győri ETO FC–Videoton (Sport2) Kassai Viktor
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 4 4 13–2 +11 12
2. DVSC-Teva 4 3 1 13–2 +11 10
3. Lombard Pápa FC 5 3 1 1 5–2 +3 10
4. MVM Paks 4 3 1 9–7 +2 9
5. Ferencváros 4 3 1 6–4 +2 9
6. Újpest FC 5 2 2 1 11–7 +4 8
7. Kecskeméti TE 5 2 2 1 9–10 –1 8
8. Haladás 5 1 3 1 5–6 –1 6
9. Diósgyőri VTK 5 1 3 1 5–8 –3 6
10. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–5 0 4
11. MTK Budapest 5 1 1 3 5–6 –1 4
12. Pécsi MFC 5 1 1 3 5–10 –5 4
13. Puskás Akadémia FC 5 1 1 3 4–10 –6 4
14. Mezőkövesd 5 1 4 7–13 –6 3
15. Győri ETO 4 3 1 5–6 –1 3
16. Kaposvári Rákóczi 5 1 4 4–13 –9 1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik