A Fradi a bajnoki címért, a Győr a BL-ért erősítene - körkép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 21:41
null
Busai Attila (jobbra) szeretne visszatérni a Ferencvároshoz (Fotó: NS-archív)
A labdarúgó NB I utolsó fordulója után a héten már az új szezon kereteinek kialakítása kerül fókuszba a csapatoknál. A magyar átigazolási időszak hivatalosan július 1-jén indul, ám a klubok már javában tárgyalnak a lejáró szerződések meghosszabbításáról, illetve a lehetséges új játékosokról. Íme, az áttekintés az eddigi hírek alapján a kiszemeltekről, az új igazolásokról, távozókról.

 

AKADÉMISTÁKRA ÉPÍTENEK FELCSÚTON, DE JÖHETNEK LÉGIÓSOK

A felcsúti Puskás Akadémia könnyedén – mindössze két vereséget elszenvedve –, tízpontos előnnyel nyerte meg csoportját az NB II-ben, így feljutott az élvonalba. Az első érkező az együttesnél a nigériai középpályás, Chukwuchabem Enete „Morris”, aki már a befejeződő szezon közben csatlakozott a csapathoz szabadon igazolható játékosként, és már bajnokin is bemutatkozott az NB II-ben. Úgy tudjuk, elsősorban a saját nevelésű akadémistákra épül az együttes a jövőben is, de elképzelhető egy-két kölcsönjátékos érkezése a Videotontól, illetve mindenképpen szeretne csatárt igazolni, erre a posztra légiós is szóba jöhet. Információink szerint több külföldi menedzserirodával is felvették már a kapcsolatot a felcsútiak.

„Nyilván lesz a nyáron változás a játékoskeretben, hiszen mindenki tudja, hogy együttműködési megállapodásunk van a Videotonnal. De hogy pontosan hány játékost érint ez, az majd csak a bajnokság után fog kiderülni” – mondta korábban a jövővel kapcsolatban Benczés Miklós vezetőedző.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők:Chukwuchabem Enete „Morris” (nigériai,Heartland FC Owerri– Nigéria)
Távozik/távozhat:
Kiszemeltek:

 

MEZŐKÖVESDEN RUTINOS JÁTÉKOSOKKAL ERŐSÍTENÉNEK

A másik újonc Mezőkövesd feljutása a hétvégén vált biztossá, így a klubbal kapcsolatban még kevés hír jelent meg az átigazolási piacon.

„Az első osztályban a rutinnak is nagy szerepe van, ezért elsősorban két-három tapasztalt, jelentős NB I-es múltú labdarúgóra lenne szükségünk. Annyit elárulhatok, tapogatózó tárgyalásokat már folytattunk a kiszemeltekkel, de amíg nem egyeztünk meg a klubbal a közös jövőről, addig ne várjanak neveket” – mondta Véber György vezetőedző.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD-ZSÓRY SE-NÉL
Érkezők:
Távozik/távozhat: Kardos Norbert (Gyirmót FC Győr – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek:

 

PÁPÁRA MÉG NEM ÉRKEZETT PÉNZ LOVRENCSICSÉRT

A kiesés elől megmenekülő Lombard Pápánál Árki Gábor klubmenedzser egy nyilatkozatában elmondta, a következő szezonra úgy próbálnak erősíteni, hogy a középmezőnyt célozhassák meg, ne a bennmaradásért kelljen ismét küzdeniük.

Egyelőre azonban csak a vezetőedző kiléte vehető biztosra. „Természetesen Tóth Bálint irányítja a csapatot a jövőben is. Arról, hogy kik távoznak és kikre számít a szakmai stáb, a következő napokban döntünk” – mondta mai kérdésünkre Árki Gábor, aki arra is kitért, hogy továbbra sem került pont a Lech Poznannál kölcsönben lévő Lovrencsics Gergő átigazolási ügyére. A lengyelek hiába jelentették be korábban a szélső végleges szerződtetését, még nem fizettek érte.

„Hivatalosan már áprilisban meg kellett volna történnie a fizetésnek. Ha június 24-ig, a csapat felkészüléséig sem történik semmi, Gergőnek nálunk kell jelentkeznie. Természetesen mi is azt szeretnék, hogy pont kerüljön az ügy végére, hiszen a játékos fejlődése is ezt kívánja. Mi nem akarunk rosszat senkinek, így is türelmesek vagyunk a lengyelekkel szemben.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A LOMBARD PÁPÁNÁL
Érkezők: Electo Wilson (BKV Előre – kölcsönből vissza?), Mouhamadou Seye(szlovák-szenegáli, ZTE – kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat:Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – lengyelország, kölcsön után végleg),Nacsa Péter (Győri ETO, kölcsönből vissza), Jasarevic Mahir (ZTE, kölcsönből vissza)
Kiszemeltek:

 

TÁVOZÓ „VETERÁNOK” ÉS EDZŐKERESÉS PAKSON

A paksiak egyelőre az új vezetőedző keresésén dolgoznak. Az múlt héten eldőlt, hogy Tomiszlav Szivics egy szezon után a nyáron távozik a csapattól – és a DVTK-nál folytatja –, azt azonban még nem tudni, ki ülhet le a helyére a kispadra. A jelöltek között szerepel a Kecskeméten dolgozó Horváth Ferenc, az MLSZ alkalmazásában, az U18-as válogatottnál dolgozó Mészöly Géza, a legutóbb Tatabányán dolgozó Csertői Aurél és a Csákvár élén álló Bognár György is, bár utóbbi már közölte, továbbra is Csákváron tervez. Haraszti Zsolt ügyvezető kérdésünkre ugyanakkor elmondta, még egyetlen edzőjelölttel sem kezdődtek meg az egyeztetések.

Az edzői stáb mellett a keret is hatalmas változásokon eshet át az átigazolási szezonban, mivel összesen 11 játékos szerződése jár le. Németh Gábornak, Csernyánszki Norbertnek, Kiss Máténak, Sifter Tamásnak, Éger Lászlónak, Mészáros Istvánnak, Vayer Gábornak, Tököli Attilának, Juhász Dánielnek, Pintér Norbertnek és Czinger Attilának is „kifut” júniusban a megállapodása a paksi klubbal.

„Mivel nagy többségében az idősebb játékosoknak jár le a szerződésük, ők már nem akarnak feltétlenül távozni a klubtól, így elsősorban a mi döntésünkön múlik, hogy maradnak-e. Természetesen már nagyjából körvonalazódik, hogy kikkel képzeljük el a folytatást, de ezt először személyesen szeretnénk közölni a játékosokkal. Mindenesetre elég nagy változások várhatók a keretben” – válaszolta a Nemzeti Sport Online megkeresésére korábban Haraszti Zsolt, a paksiak ügyvezetője.

Az ügyvezető neveket érthető okokból nem említett, de a távozók kapcsán több forrásból is arról lehet hallani, hogy elsősorban az idősebb labdarúgók kereshetnek maguknak új csapatot. A szabadon igazolhatóvá válók közül Németh 38, Csernyánszki és Tököli 37, Éger 36, Vayer 34, Mészáros 33, Sifter pedig 32 éves.

A kiszemeltek közül a Győrből várhatóan távozó kapussal, Molnár Péterrel már felvette a kapcsolatot a klub.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MVM PAKSI FC-NÉL
Érkezők: Bohner Roland (Szolnoki MÁV FC – kölcsönből vissza?), Nagy István (Szolnoki MÁV FC – kölcsönből vissza?), Tamási Gábor (Szolnoki MÁV FC – kölcsönből vissza?), Vári Barnabás (Szolnoki MÁV FC – kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat:
Kiszemeltek:Molnár Péter (szlovákiai, Győri ETO, ?)

 

TÁVOZIK A PÉCSIEK HORVÁT VÉDŐJE ÉS A KORÁBBI ALAPEMBER, HORVÁTH ZSOLT

A pécsi csapatnak a nehéz idényt követően jelentős átalakításon kell átesnie, ha a következő szezonban nemzetközi kupaindulásért akar küzdeni, mint ahogy arról korábban a klubvezetők nyilatkoztak. Azt már lehet tudni, hogy a balhátvéd posztjára új játékost keres a csapat, mivel a korábban ezen a poszton számításba vett szlovén Zoran Zeljkovic már szezon közben távozott, és a bajnokság hajrájában a védekező középpályás Eke Uzoma szerepelt kényszerből bal oldali védőként.

Télen a belga Beerschotban játszó, pécsi születésű Bodor Boldizsár volt az egyik kiszemelt, akit akkor nem engedett el a klubja, de azóta is kevés lehetőséget kap Belgiumban, így nem lenne meglepő, ha ismét szóba kerülne a szerződtetése. Ugyanerre a posztra nézték ki a pécsiek Sváb Dánielt (Ferencváros), a védelembe érkezhet még Márton Gábor edző korábbi játékosa, Fellai József (Kozármisleny), míg a szombathelyi Gőcze Gergő (Haladás) valószínűleg akkor érkezhet, ha az eddigi első számú kapus, a Videotonnal hírbe hozott Dibusz Dénes valóban távozik.

A korábban a második csapathoz száműzött játékosok közül biztosra vehető a szerb Alekszandar Sztojmirovics távozása, ugyanakkor kérdéses, mi lesz a nigériai Solomon Okoronkwóval, akinek még egy évig él a szerződése, és alighanem magas fizetése miatt nem szeretne mindenképpen távozni, annak ellenére sem, hogy a tavasszal csak az NB III-ban kapott lehetőséget. Wittrédi Dáviddal már hosszabbított a klub. Lantos Leventének, a horvát Andrej Causicnak, Horváth Zsoltnak, Koller Krisztiánnak és Simon Attilának is lejár a megállapodása a PMFC-nél, bár utóbbi két labdarúgó esetében opciós joga van az egyesületnek. Szatmári Lórándnak élő szerződése van, de a hírek szerint szívesen látná korábbi klubja, az MTK, és Ladányi Tibort adnák érte cserébe.

Horváth Zsoltnak lejár a szerződése a nyáron. A sorozatos sérülések miatt nem tudott a csapatnak segíteni, így nem hosszabbítunk vele. Andrej Causic kontraktusa szintén lejár, őt is elengedjük” – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Feleki Attila, a PMFC ügyvezetője. – Az elmúlt idényben a másodosztályú Kozármislenyben szereplő Nagy Józseffel még tárgyalunk a hosszabbításról, csakúgy, mint a saját nevelésű Lantos Leventével. Utóbbi minden bizonnyal újabb egy évet ír alá. Koller Krisztiánra és Simon Attilára opciós jogunk van. Előbbivel minden bizonnyal hosszabbítunk, utóbbival pedig megkezdtük a tárgyalásokat. Solomon Okoronkwo sorsa továbbra is kérdéses, jelenleg csapatot keres magának.”

A szintén Kozármislenyben kölcsönben szereplő Nagy Dominiknak lejár a szerződése, kapott ajánlatot, a válaszára várnak. Fröhlich Roland és Városi Viktor a PMFC-vel kezdi meg a felkészülést. Eröss Csaba és Zsdrál Miroszláv a következő szezonban is a mislenyieket erősíti.

Az ügyvezető az erősítésekkel kapcsolatban annyit mondott, elég széles palettán mozognak, több labdarúgóval tárgyalnak.

„Senkivel sem tartunk ott a tárgyalási folyamatban, hogy lezártnak tekintsük az ügyet. Bodor Boldizsár nevét hírbe hozták a PMFC-vel, ebből annyi igaz, hogy a kiszemeltjeink között van. Fellai József már a télen is szóba került, ő is rajta van a listánkon. Csakúgy, mint a kapus Gőcze Gergő. Mohl Dávid és Sváb Dániel szabadon igazolható játékosok, velük már a télen is beszéltünk. Természetesen ők is a kiszemeltjeink között vannak, de hangsúlyozom, elég hosszú még a lista” – beszélt a kiszemeltekről Feleki.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Fröhlich Roland (Kozármisleny – kölcsönből vissza?), Gőcze Gergő (Haladás), Nagy Dominik (Kozármisleny – kölcsönből vissza?), Nagy József (Kozármisleny – kölcsönből vissza?), Városi Viktor (Kozármisleny – kölcsönből vissza?), Zsdrál Miroszláv (Kozármisleny – kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Eröss Csaba (Kozármisleny – ismét kölcsön), Nagy Dominik (?), Solomon Okoronkwo (nigériai, ?) Alekszandar Sztojmirovics (szerb, ?), Zoran Zeljkovic (szlovén, ?), Zsdrál Miroszláv (Kozármisleny – ismét kölcsön)
Kiszemeltek: Bodor Boldizsár (Berschot – Belgium), Fellai József (Kozármisleny), Gőcze Gergő (Haladás), Mohl Dávid (KTE), Sváb Dániel (Ferencváros)

 

TÖBBEN HOSSZABBÍTANAK, DE OLÁH MÉG NEM DÖNTÖTT A KAPOSVÁRI FOLYTATÁSRÓL

„A nyáron lejáró szerződésű labdarúgók közül a klubnak sikerült megállapodnia Drazen Okukával, Pedróval, Bojan Pavloviccsal, Nikola Safariccsal és Posza Zsolttal, ám hivatalosan még nem írták alá a szerződést” – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Illés János, a Kaposvár ügyvezetője.

Marko Csampar helyzete annyiban más a többi lejáró szerződésű labdarúgóval szemben, hogy bár a játékoson nem múlik a megállapodás, a klub dönti el, hogy igényt tart-e a 25 éves szerb kapusra.

Hegedűs Lajosnak megtettük ajánlatunkat, neki június húszig kell döntenie a jövőjéről. Oláh Lóránt ügyében az a helyzet, hogy bár mindkét fél hajlik a hosszabbításra, a részletekről még nem született megállapodás. Vele huszadika után ülünk le tárgyalni, meglátjuk, sikerül-e megállapodnunk” – tette hozzá a klubvezető.

A Rákóczi egyébként már az év közben megkezdte a tárgyalásokat a lejáró szerződésű labdarúgóival, Lubos Hajdúchhal, Horváth Tamással és Kovács Olivérrel már idény közben hosszabbított.

Zámbó Bence sorsa egyelőre képlékeny: a 23 éves védő a Győri ETO labdarúgója, és kölcsönben szerepelt a Rákóczinál. Jövőjéről a héten dönt a szakmai stáb.

A somogyiak egyik legpiacképesebb játékosa a szintén 23 éves Balázs Benjámin, akinek azonban a klub tájékoztatása szerint hosszútávú szerződése van, vagyis fizetni kell érte.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZINÁL
Érkezők:
Távozik/távozhat:Zámbó Bence (Győri ETO, kölcsönből vissza?)
Kiszemeltek:

 

KÁDÁR MARAD DIÓSGYŐRBEN, SZIVICSNEK SZÜKSÉGE LESZ ÚJ TÁMADÓKRA

A piros-fehéreket a 2013–2014-es szezontól a paksi Tomiszlav Szivics irányítja, a csapat két meghatározó spanyol légiósa, José Luque és Fernando visszavonult.

Kádár Tamás kölcsönszerződése lejárt a klubnál a szezon végén, ám holland sajtóhírek alapján a Roda nem számolt volna a jövőben sem a magyar játékossal, akinek végleges szerződtetését hétfőn este jelentette be a DVTK, vagyis a diósgyőriek éltek opciós jogukkal.

A DVTK-nak elsősorban a csatárposzton lesz szüksége erősítésre, hiszen – a kieső csapatokat nem számolva – játékosai szerezték a bajnokságban a második legkevesebb gólt, és az egyik házi gólkirály (Tisza Tiborral hat találattal holtversenyben), Luque visszavonulása sem segíti a helyzetet.

Szivics már beszélt arról, hogy megvannak a tervei a keret átalakítására vonatkozóan, de konkrétumokról még nem beszélt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Bogáti Péter (Kazincbarcika – kölcsönből vissza?), Ivan Rados (horvát, Kapaz Ganja – Azerbajdzsán, kölcsönből vissza?), Hornyák Marcell (Kazincbarcika, kölcsönből vissza?), Kádár Tamás (Roda – Hollandia, kölcsön után végleg)
Távozik/távozhat:FernandoMiguel Fernández (spanyol, befejezi pályafutását), José Luque(spanyol, befejezi pályafutását),
Kiszemeltek:

 

AZ ÚJPEST MÉG NEM LESZ TOPCSAPAT

Újpesten a következő szezontól Kozma István és Marc Leliévre együtt irányítja a csapatot.

„A következő szezonban valószínűleg nem leszünk még topcsapat. Konszolidálni akarunk. Én is hibáztam, lehettek helytelen döntéseim, az ember már csak így működik. De tanulok belőlük, egyre jobban megismerem a magyar futballt, a játékosokat, azt, hogy mire van szükségünk. Hogy kik kellenek ahhoz a típusú futballhoz, amit meg szeretnénk valósítani” – mondta Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa a Nemzeti Sport megkeresésére.

A keerettel kapcsolatban egyelőre nagyon sok a kérdőjel. Úgy tudjuk, Pollák Zoltánra, Remili Mohamedre, Szokol Zsoltra, Horváth Tamásra, Litauszki Róbertre, Kovács Dánielre és Bojan Mihajlovicra nem tartanak igényt a lila-fehérek, míg Bruno Moraes már távozott is. A kulcsemberek közül Szélesi Zoltán és Grégory Christ újpesti jövője sem vehető biztosra, míg a svájci-olasz Alessandro Iandoli várhatóan a belga Standardnál folytatja..

A télen előszerződést aláíró Jarmo Ahjupera már biztosan érkezik a Győri ETO-tól. Mellette Újpestre igazolhat még a Kecskeméttől Mohl Dávid is, akinek a szerződése lejár a KTE-nél. Várhatóan ismét érkeznek majd légiósok is a csapathoz, elsősorban a már említett Standardtól, amellyel együttműködési megállapodása van a klubnak.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:Fodor Marcell (Siófok, kölcsönből vissza?), Jarmo Ahjupera (észt, Győri ETO FC)
Távozik/távozhat: Bruno Moraes (brazil, ?),Horváth Tamás (?),Alessandro Iandoli (svájci, Standard Liege – Belgium), Kovács Dániel (?), Litauszki Róbert (?), Bojan Mihajlovics (szerb, ?), Pollák Zoltán (?), Remili Mohamed (?), Szokol Zsolt (?)
Kiszemeltek: Mohl Dávid (KTE)

KENESEI TÁVOZHAT SZOMBATHELYRŐL

A szombathelyiek első szerzeménye a szerb Predrag Bosnjak. A veszprémi védő már a télen aláírta szerződését, azonban a megállapodás értelmében csak július 1-től csatlakozhat új csapatához.

A klub vezetői a nyáron lejáró szerződésű futballistákkal már megkezdték a tárgyalásokat, de egyelőre kérdéses még Mursits Roland, Búrány Zoltán, Kenesei Krisztián, Simon Ádám, Simon András, valamint Gőcze Gergő sorsa, utóbbit a Pécs már meg is kereste. Információink szerint Kenesei öt év után valószínűleg nem marad, míg Simon Ádám esetében a Palermo szava dönt, elképzelhető egy újabb kölcsönadás, de nem biztos, hogy Szombathelyre.

A klub legnagyobb tehetségéről, az utánpótlás-válogatott Radó Andrásról menedzsere, Filipovics Vladan azt mondta, hogy a Videoton – a tavaly Fehérvárra szerződő Kovács Istvánhoz hasonlóan – megfelelő előrelépési lehetőség lenne számára, míg a válogatott védő, Guzmics Richárd külföldre igazolna.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Predrag Bosnjak (szerb, Veszprém), Skriba Máté (Tatabánya – kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Gőcze Gergő (PMFC), Simon Ádám (Palermo – olasz, kölcsönből vissza?), Simon András (Győri ETO, kölcsönből vissza?)
Kiszemeltek:

KECSKEMÉTRŐL ALAPEMBEREK TÁVOZHATNAK

Kecskeméten a meghatározó játékosok közül Mohl Dávid és Rafael Burgos távozása valószínűsíthető. A salvadori támadó kölcsönszerződése lejárt, a bajnok Győri ETO szerződtetné.

„A szóbeszédet én is hallom, de a kölcsönszerződésem lejártával vissza kell térnem Ausztriába, a Riedbe, hogy megtudjam, mik a klub szándékai. Megszerettem Magyarországot, már csak ezért is szívesen folytatnám az NB I-ben, és ismétlem, nagyon hízelgő, ha az ETO-nál valóban szóba kerültem” – mondta Burgos a Nemzeti Sportnak.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KTE-PHOENIX MECANÓNÁL
Érkezők: Farkas István (Cegléd – kölcsönből vissza), Farkas András (Bajai LSE – kölcsönből vissza), Gyagya Attila (Szolnoki MÁV FC – kölcsönből vissza), Milan Cokic (Bajai LSE – kölcsönből vissza, Tölgyesi Viktor (Gyirmót FC Győr – kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat:Rafael Burgos (salvadori, Alianza FC – Ausztria, kölcsönből vissza?), Kovács Ádám (Nyíregyháza Spartacus, kölcsönből vissza?), Mohl Dávid (Újpest?), Eugene Salami (nigériai, DVSC-Teva, kölcsönből vissza?)
Kiszemeltek: –

 

DEBRECENBEN JÖNNEK-MENNEK A VÉDEKEZŐ KÖZÉPPÁLYÁSOK

A DVSC-Teva legnagyobb vesztesége a nyáron Adamo Coulibaly lehet. A 2012–2013-as szezonban a góllövőlista élén végző csatár szerződése lejárt, így ingyen igazolhatóvá vált, és mivel a franciát a bajnok Győri ETO-nál és a Videotonnál is szívesen látnák, kérdéses, hogy a következő szezont is Debrecenben kezdi-e meg. A hajdúsági vezetők mindenesetre még nem mondtak le róla, a klub tájékoztatása szerint a csatár nyári szabadságát követően ad választ az újabb szerződéshosszabbítási ajánlatra.

Varga József kölcsönszerződése lejárt a Greuter Fürthnél Németországban, és mivel az élvonalból kieső együttes vezetősége nem akarta megtartani, így a középpályás visszatérhet a DVSC-hez, ahová 2016-ig köti szerződés. Ugyanakkor vannak külföldi érdeklődések iránta, többek között Ausztriából, a játékos is elsősorban külföldi folytatásban gondolkodik.

Érkezhet Zsidai László az MTK-tól, akivel értesüléseink szerint már közel a megegyezés, és érdeklődik a csapat Zsidai MTK-s szűrőtársa, Vadnai Dániel iránt is. Mindkettejüket valószínűleg akkor igazolná át a DVSC, ha Varga József ügye lezárulna. A szintén védekező középpályás, a hondurasi Luis Ramos már be is jelentette távozását.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Balajti Ádám (MTK Budapest, kölcsönből vissza?), Huszák Tamás (Tatabánya – kölcsönből vissza?), Oláh Gergő (Tatabánya – kölcsönből vissza?), Eugene Salami (nigériai, KTE-Phoenix Mecano, kölcsönből vissza?), Varga József (Fürth – kölcsönből vissza), Vinicius Galvao (Csákvári TK – kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat:Adamo Coulibaly (francia, ?, Luis Ramos (hondurasi, ?)
Kiszemeltek: Vadnai Dániel (MTK), Zsidai László (MTK)

 

A FRADINÁL TUDJÁK, A BAJNOKI CÍMHEZ ERŐSÍTENI KELL

A holland Julian Jenner szerződésében szereplő opció már életbe lépett, így ő és a Videotonnal is hírbe hozott bosnyák válogatott Muhamed Besic vélhetően csak egy jó ajánlat ellenében távozhat. Philipp Bönig, Stanley Aborah és Quentin Martinus szerződése lejár, előbbi két játékos esetében a klubnak opciója van annak meghosszabbítására.

Közel a megegyezés Mark Ottennel, ezzel szemben Juha Hakola távozik a nyáron, ahogy a Videotonhoz visszatérő Milan Perics is. A szlovén kapus, Marko Ranilovic és a cseh védő, Martin Klein szerződése lejár, mindkettejük esetében kérdéses a folytatás. Kapusposzton már felvetődött Molnár Péter megszerzése. Busai Attila sikeres szolnoki kölcsönjáték (11 bajnokin 11 gól) után szeretne visszatérni (múlt héten nyilatkozott erről az NSO-nak), kérdés, számít-e rá a szakmai stáb.

A lábtörést szenvedett Leonardóról még nem tudni, hogy elfogadja-e a zöld-fehérek hosszabbítási ajánlatát.

Orosz Pál klubigazgató korábbi nyilatkozataiban már kifejtette, hogy mindenképpen igazolni fognak a nyáron egy csatárt a 17 gólig jutó Böde Dániel mellé, és Ricardo Moniz, az FTC vezetőedzője is arról beszélt, ha bajnoki címre törnek – márpedig ez a cél –, akkor erősíteniük kell.

„Ha az évet értékeljük, tükörbe kell néznünk, le kell vonnunk a tanulságokat, amelyek, néhány embernek, meglehet, fájóak lesznek. Ilyen közönséggel a hátunk mögött közel voltunk ahhoz, hogy a maximumot kihozzuk magunkból, de ha bajnokok akarunk lenni, több helyen erősítenünk kell” – mondta Moniz.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza?), Grúz Tamás (Szolnok, kölcsönből vissza), Máté János (Siófok, kölcsönből vissza?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklós, kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat:Juha Hakola(finn, ?),Marko Ranilovic (szlovén,?), Martin Klein (cseh,?), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza?)
Kiszemeltek:Molnár Péter (szlovákiai, Győri ETO)

 

NÉGYEN IS TÁVOZNÁNAK AZ MTK-TÓL

Domonyai László, az MTK klubigazgatója szerint a cél a keret egyben tartása. Hidvégi Sándor, Vadnai Dániel, Rafe Wolfe és Zsidai László távozni akar, miután lejár a szerződése. A tavasszal sokáig sérüléssel bajlódó Csiki Norbert neve a belga Lierse-nél vetődött fel, míg a lejáró szerződésű Dragan Vukmir várhatóan marad a kék-fehéreknél.

„Egyértelműen az a célunk, hogy egyben tartsuk a keretet, és egyetlen kulcsjátékosunktól se kelljen megválnunk. Hogy kinek jár le a szerződése, az maradjon a mi titkunk, erről nem akarok beszélni. A lényeg az, hogy még erősebb MTK-t szeretnénk a következő szezonban, úgy igazolunk, úgy erősítünk, hogy megint az élmezőnyben végezhessünk. Eddig egyetlen játékos sem jelezte, hogy távozni akar” – mondta Domonyai a Nemzeti Sportnak.

Kiszemelt a csapatnál korábban már bizonyító pécsi Szatmári Lóránd. Érkezhetnek még fiatalok a Sándor Károly Akadémiáról, valamint a kieső Siófoktól is.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Beszterczei Attila (Szigetszentmiklós – kölcsönből vissza?), Deutsch Bence (Szigetszentmiklós – kölcsönből vissza?), Djordje Djuric (Tatabánya – kölcsönből vissza?), Frank Richárd (Tatabánya – kölcsönből vissza?), Kornis Attila (Szigetszentmiklós – kölcsönből vissza?), Macura Szasa (Szigetszentmiklós – kölcsönből vissza?), Tóth Ferenc (Veszprém FC – kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat:Balajti Ádám (DVSC-Teva, kölcsönből vissza?), Hidvégi Sándor (?), Ladányi Tibor (PMFC?), Vadnai Dániel (?),Rafe Wolfe(jamaicai, ?), Zsidai László (?)
Kiszemeltek: Szatmári Lóránd (PMFC)

 

LANZAFAMÉT ÉS DEBRECENIT MÁR NEM LÁTJUK HONVÉD-MEZBEN

Az Olaszországban fogadási ügybe keveredő Davide Lanzafamét a következő szezontól már aligha láthatjuk az NB I-ben – annak ellenére sem, hogy itthonról is van érdeklődés iránta. Biztosra vehető az is, hogy Debreceni András elhagyja a Honvédot. A védő nem hosszabbította meg lejáró szerződését, ezért tavasszal nem is szerepelt az NB I-ben, szeretne külföldre igazolni, de van itthonról is érdeklődés iránta (az Újpestről és a Ferencvárosról is hallani, de a játékos menedzserét, Filipovics Vladant múlt hétig egyik klub sem kereste meg).

A tuttomercatoweb.com híre szerint a Honvéd Giovanni Formiconi, a Grosetto védője iránt érdeklődik. Olasz sajtóhírek szerint Mamadou Diakitét a Ternana szerződtetné. Leandro Martinez is felkeltette több klub érdeklődését, de az argentin-olasz támadó sorsáról még nem született döntés (a Honvédnak opciós joga van a támadó játékjogára), ahogy egyelőre azt sem lehet biztosan tudni, mi lesz az olasz Raffaele Alcibiadéval. Martínezt információink szerint Győrben is szívesen látnák, ezt az ETO részéről Klement Tibor ügyvezető is megerősítette.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Nagy Krisztián (Kazincbarcika – kölcsönből vissza?), Vólent Roland (Kazincbarcika – kölcsönből vissza?),
Távozik/távozhat:Raffaele Alcibiade (olasz, Juventus – Olaszország – kölcsönből vissza?), Debreceni András (?), Mamadou Diakité (francia-mali, Ternana – Olaszország, ?),Davide Lanzafame (olasz, Catania – Olaszország – kölcsönből vissza?)
Kiszemeltek: Giovanni Formiconi (olasz, Grosetto – Olaszország)

 

A VIDEOTONNÁL ERŐSÖDHET A PORTUGÁL VONAL

A bajnokság második helyén végző fehérváriaknál a nyáron a pécsi Dibusz Dénes a kapusposztra, a debreceni Adamo Coulibaly a támadósorba, míg a szombathelyi Radó András a középpályára érkezhet. Emellett megtartanák a kölcsönben lévő Arturo Álvarezt, míg a szintén kölcsönbe érkezett Vítor Gomes szerződtetése portugál sajtóhírek szerint már el is dőlt.

Juhász Roland visszatérésére nincs esély az Anderlechtnél, a válogatott védő pedig szívesen maradna a Videotonnál, viszont Nikola Mitrovics, Héctor Sanchez és Mladan Bozsovics jövője bizonytalan Fehérváron. Utóbbit állítólag a Dinamo Zagreb is szeretné igazolni, azonban ha az mégsem sikerül, várhatóan akkor sem marad a kapus Magyarországon.

Portugál sajtóhírek szerint a Videotonnál szívesen látnák a Desportivo Aves Bissau-Guinea-i válogatott játékosát, Mamadut és a portugál Rúben Ribeirót (Beira Mar) is. Új embernek tekinthető a portugál-kongói Jucie Lupeta is, akit a befejeződő szezon hajrájában igazoltak a fehérváriak, de igazán csak az új idényben mutathatja majd meg a tudását, ugyanis a jövőben is számítanak rá, vagyis marad Fehérváron.

A kölcsönadott játékosok közül a szerb Milan Perics visszatér a Ferencvárostól, a többiek ügye, így például Sándor György vagy Lencse László ügye azonban még nem zárult le.

„Célunk a csapatot tovább fejleszteni és még ütőképesebbé tenni, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy stabilan nemzetközi szereplőkké váljunk, európai színtéren játsszunk. Jelenlegi vezetőedzőnk, José Gomes mindig próbálja megtalálni az adott helyzetre a legjobb megoldást. Igyekszik a legjobb struktúrát kialakítani, profin kezeli a játékosokat, figyelembe véve a terhelhetőségüket. Nyilván mindenhol vannak korlátok, de igyekszünk a lehetőségeinkhez képest a munkáját a tőlünk telhető legnagyobb mértékben támogatni, és a rendelkezésünkre álló erőforrásokból az elképzeléseit megvalósítani" – mondta Balogh Attila, a Videoton ügyvezetője a szekesfehervar.hu-nak.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők: Vasziliosz Aposztolopulosz (Puskás Akadémia FC – kölcsönből vissza?), Fejes András (Siófok, kölcsönből vissza?), Vítor Gomes (portugál, Rio Ave – Portugália, kölcsön után végleg), Lencse László (Aszterasz TripoliszGörögország, kölcsönből vissza?), Joaquim Manuel Welo Lupeta (portugál, szabadon igazolható), Milan Perics (szerb, Ferencváros – kölcsönből vissza?), Nagy Dániel (Puskás Akadémia FC – kölcsönből vissza?), Sándor György (al-Ittihad FC – Szaúd-Arábia, kölcsönből vissza?), Szakály Dénes (Puskás Akadémia FC – kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat:Mladan Bozsovics (montenegrói, ?),Juhász Roland (Anderlecht – belga, kölcsönből vissza ?), Arturo Álvarez (amerikai-salvadori, Pacos Ferreira – portugál, kölcsönből vissza?), Nikola Mitrovics (szerb, ?), Héctor Sánchez (?)
Kiszemeltek: Adamo Coulibaly (francia, DVSC-Teva), Dibusz Dénes (Pécsi MFC), Mamadu (portugál-guineai, Desportivo Aves – portugál), Radó András (Szombathelyi Haladás), Rúben Tiago Rodrigues Ribeiro (portugál, Beira Mar – portugál),

GYŐRBEN COULIBALY ÉS BURGOS IS KISZEMELT

A bajnok győriek legnagyobb hazai igazolása a gólkirály Adamo Coulibaly lehet, és azt sem cáfolják a klubnál, hogy a kecskeméti Rafael Burgost és a kispesti Leandro Martínezt is szívesen látnák. A győriek elsősorban a támadósor megerősítésén dolgoznak, bár a többi posztra is érkezhet új játékos.

„Az akadémiánkon nevelkedő fiatalok egyre több szerepet kaphatnak az első csapatban, a tehetségükön és a szorgalmukon múlik, hogy be tudnak-e épülni. Centert mindenképpen igazolunk, ez prioritás. Vélhetően új szélső is érkezik, de a középpályás és a belső védő posztján is erősíteni akarunk. Minőségi csere lesz a keretben, elsősorban idegenlégiósok kerülhetnek szóba, de magyar játékosokkal is tárgyalunk. Vonzóbbá vált klubunk a bajnoki aranyéremmel, a nyugodt háttérrel, a kulturált stadionnal és a BL-szereplés lehetősége fő motivációs tényező a kiszemeltjeink számára” – mondta ezzel kapcsolatban Klement Tibor ügyvezető.

Alapemberek nem fognak távozni, viszont a Kisalföld napilap korábbi cikke szerint szerint Tokody Tibor, Mihai Nicorec, Linas Pilibaitis, Marián Had és Dudás Ádám is új klub után nézhet. Az már most biztos, hogy Jarmo Ahjupera távozik, miután az észt az Újpesttel kötött előszerződést a télen. Rati Alekszidze várhatón befejezi pályafutását.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők:Kiss Máté (Siófok, kölcsönből vissza?), Nacsa Péter (Lombard Pápa, kölcsönből vissza?),Simon András (Haladás, kölcsönből vissza?), Zámbó Bence (Kaposvári Rákóczi, kölcsönből vissza?), Windecker József (Siófok, kölcsönből vissza?),
Távozik/távozhat:Jarmo Ahjupera (észt, Újpest FC), Rati Alekszidze (grúz, ?) Molnár Péter (szlovákiai, ?)
Kiszemeltek:Adamo Coulibaly (francia, DVSC-Teva), Rafael Burgos (salvadori, Alianza FC – Ausztria, legutóbb KTE-Phoenix Mecano), Leandro Martínez (argentin-olasz, Bp. Honvéd)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik