NB I: másfél milliót fizethet az FTC; zárt kapus mérkőzés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.30. 18:28
null
A Ferencvárosnak ismét fizetnie kell a szurkolói miatt (Fotó: Veres Viktor)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) az FTC–Videoton mérkőzésen rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók megbotránkoztató, rasszista megnyilvánulásai miatt az FTC-t mint visszaesőt, 1 500 000 forint pénzbüntetés megfizetésére, továbbá a soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzés nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartására kötelezi. Az utóbbi büntetés végrehajtását a fegyelmi bizottság 2013. május 31-ig felfüggeszti. A fegyelmi bizottság a vendégszurkolók részéről tanúsított megbotránkoztató megnyilvánulások miatt a Videotont mint visszaesőt, 100 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi – adta hírül az MLSZ honlapja.

NB I

Julian Jenner (FTC) három, Davide Lanzafame (Bp. Honvéd) – mint visszaeső – két, Georges Henri Griffiths (Lombard) és Pedro Sass Petrazzi (Kaposvár) egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A ferencvárosi Julian Jenner a Videoton FC elleni mérkőzés 92. percében hátulról beleszállt Paraibába, ezért a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel neki. A holland légiós az elkövetett kirívóan súlyos sportszerűtlenség miatt kapott három mérkőzésre szóló eltiltást.

Bíró Péter sportszakember (Lombard Pápa) mint visszaeső 200 000 Ft pénzbüntetést kapott.

A már korábban is büntetéssel sújtott rasszista, gyűlöletkeltő és megbotránkoztató rigmusok ismét, többször és kórusban is felharsantak a Ferencváros vasárnapi, Videoton FC elleni mérkőzésén. Ezért a rendező klub, a Ferencváros 1.5 millió forintos büntetést és egy mérkőzésre szóló zárt kapus büntetést kapott. Ez utóbbi szankciót a FEB május 31-ig felfüggesztette. A Videoton FC ugyanakkor 100 ezer forint büntetést kapott, mert szurkolói egy csoportja visszatérően, megbotránkoztató rigmusokat skandált. (Ki nem ugrál sz.. fradista!)

A mérkőzés szomorú krónikájához tartozik, hogy a lefújása után a stadion területén megtámadták az egyik ferencvárosi szurkolót, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét. A garázda cselekmény miatt rendőrségi nyomozás indult. Az esettel kapcsolatban az szövetség hivatalos tájékoztatást kért az FTC-től. Az MLSZ mélységesen elítél minden erőszakos cselekedetet, így ezt a támadást is, és együttérzéséről biztosítja a súlyos sérülést szenvedett áldozatot.

A FEB a Kaposvár–Haladás mérkőzésen a vendégszurkolók megbotránkoztató megnyilvánulásai miatt a Haladást, mint visszaesőt, 100 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A Szombathelyi Haladás szurkolói egy részének megbotránkoztató viselkedése miatt – visszaesőként - kapott 100 ezer forintos büntetést, mert szurkolóinak egy csoportja a Kaposvár elleni mérkőzésen a Zalaegerszeget mocskolta, gyalázta.

A FEB az MTK–Diósgyőr mérkőzésen történt rendezési hiányosság miatt az MTK-t írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés: Győri ETO 6400, a Szigetszentmiklós 12 500, a Paks 36 000 forint.


Magyar Kupa

A FEB tárgyalás megtartása után a Videoton FC–Győri ETO mérkőzéssel kapcsolatban a Győr, mint visszaeső, ellen szabályzati rendelkezés megsértéséért elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette.

NB II

Turcsik Tamás (Baja) 1, Mohamed Hammed (Orosháza) 2, Fejes János (Honvéd) 1, Lucas (DVSC) 2, soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Kemény Tamás (Mezőkövesd) korábbi két mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Goretich Krisztián vezetőedző (Baja) és Híres Gábor vezetőedző (Balmazújváros) írásbeli megrovásban részesült.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

Varga Dóra (Veszprém) 3, Mészáros Dalma (Győri ETO) 5, Kalmár Vivien (Győri ETO) 5, Horváth Réka (Győri ETO) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Grőszer József gyúró (Astra) írásbeli megrovásban részesült.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik