Sikerült „megúszni” gól nélkül a kilencven percet Angyalföldön

Vágólapra másolva!
2007.08.31. 21:14
Felejthető összecsapást hozott a Soproni Liga hetedik fordulójának nyitómérkőzése, ahol a forduló előtt hatodik angyalföldiek a kiesőzónában helyezkedő, eddig nyeretlen Diósgyőrt fogadták. Izgalommentes mérkőzésen gólnélküli döntetlenre végeztek a csapatok.
Kincses Péter (balra) és Elek Norbert küzdelme a labdáért. A meccs nem volt ilyen harcos...
Kincses Péter (balra) és Elek Norbert küzdelme a labdáért. A meccs nem volt ilyen harcos...
Kincses Péter (balra) és Elek Norbert küzdelme a labdáért. A meccs nem volt ilyen harcos...
Kincses Péter (balra) és Elek Norbert küzdelme a labdáért. A meccs nem volt ilyen harcos...

Borzalmas színvonalú első játékrészt hozott a péntek esti találkozó, pedig az előzetes várakozások alapján azt várták a nézők, hogy mindkét csapat erején felül teljesít majd a győzelemért. Nem volt ugyanis kicsi a tét, a Vasas ugyanis esetleges győzelmével, ha csak a holnapi fordulóig is, de felkapaszkodhatott volna az élbolyba a Debrecen és a Bp. Honvéd mellé, míg a diósgyőrieknél az idénybeli első győzelem kiharcolása forgott kockán.

Nos, ennek ellenére unalmas mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az angyalföldiek részéről Németh Norbert tűnt a legagilisabbnak, rúgott egy kapufát és volt egy életerős távoli lövése is, ezen kívül azonban többre nem is futotta a hazai együttes erejéből. A vendégek részéről Sipeki játszott az átlagosnál jobban, 25 méteres próbálkozását, amely a DVTK legnagyobb lehetősége volt az első félidőben, azonban Németh G. bravúrral szögletre tolta.

A második játékrészben ugyanott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Továbbra is rengeteg pontatlanság, rossz passz jellemezte mindkét együttes játékát. Folyamatos futballt, tudatos támadásépítéseket még véletlenül sem láthatott a közönség.

A félidő derekán, a 68. percben jegyezhettük fel a játékrész első nagy helyzetét, amikor az afrikai Ebala 22 méterről bombázta telibe a bal kapufát. Ettől a pillanattól egy kissé megélénkült az összecsapás, de a kapuk továbbra sem igazán forogtak veszélyben.

Aztán az utolsó pillanatokban ismét a mezőny kapura legveszélyesebb játékosa, Németh Norbert előtt adódott gólszerzési lehetőség, azonban a középpályás még 3 méterről sem tudta bevenni a diósgyőriek kapuját, így maradt az egyik csapat számára sem kielégítő eredmény, a 0–0.

SOPRONI LIGA, 7. FORDULÓ

Helyszín: Illovszky-stadion
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Veizer Roland
Asszisztensek: Kovács Zoltán, Deutsch Szabolcs
A KEZDŐCSPATOK
VASAS DIÓSGYŐR
33 Németh G. 26 Köteles
27 Balog Zs. 18 Farkas N.
5 Pandur 19 Lipusz
28 Unierzyski 33 Hegedűs Gy.
21 Tóth A. 3 Elek
23 Kincses 9 Simon A.
8 Németh N. 8 Vitelki
14 Tandari 6 Ebala
10 Pavicsevics 81 Katona
11 Lázok 23 Sipeki
22 Rebryk 14 Douva
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mészöly Géza Pajkos János
Csere: Balog Zs. helyett Mundi (40.), Tandari helyett Kiss K. (64.), Rebryk helyett Somorjai (79.), ill. Ebala helyett Huszák (70.), Lipusz helyett Peguy (74.), Simon A. helyett W. Carr (83.)
Sárga lap: Katona (63.), Vitelki (69.), Farkas (78.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik