Női kosár NB I: ígéretes amerikai hátvéd érkezik a DVTK-hoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.30. 13:33
A női kosárlabda NB I-ben szereplő Aluinvent DVTK Miskolc a 22 éves amerikai Ivory Crawford erősíti meg a keretét – adta hírül a dvtk.eu.

A 178 centiméter magas hátvéd idén végzett az University of Illinois-on, amelynek csapatában meccsenként átlagosan 15.6 pontot dobott (ezzel a 10. legeredményesebb játékos volt a ligában) 46 százalékos hatékonysággal az utolsó szezonjában, leszedett mellé 5.4 lepattanót, adott a csapattársainak 3.36 gólpasszt, és 2.56 labdát lopott az ellenféltől (a bajnokság 4. legjobb teljesítménye). Az idény végén mind a média, mind a kosárlabda-szakemberek részéről külön elismerést kapott – mutatta be új játékosát a klub.

Ivory Crawford most kezdi profi pályafutását, de a szakemberek nagy jövőt jósolnak neki, aki hamarosan akár a női NBA-ben is megállja a helyét. Előtte azonban szeptember 1-jén, kedden az Aluinvent DVTK Miskolccal kezdi meg a felkészülést az idényre. Rajta kívül a csapat másik két légiósa, Alyssia Brewer és Tina Jovanovics is ekkor csatlakozik a társakhoz – teszi hozzá a klubhonlap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik