Női kosár: Euroligát szeretne nyerni a volt szekszárdi légiós

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.06.08. 11:27
null
Teja Oblak Euroligát szeretne nyerni cseh csapatával (Fotó: Koncz György, 2019)
Az Euroliga-győzelem a célja Teja Oblaknak, az Atomerőmű KSC Szekszárd korábbi szlovén légiósának, aki egyszer még visszatérne a megyeszékhelyre. Az irányító a teol.hu-nak beszélt a magyar és a cseh bajnokság közti különbségről is.

 

– Nocsak, újra Szekszárdon! Hány évre írt alá?
– Idén nem ajánlott nekem szerződést a klub… – vágott vissza szintén tréfásan Teja Oblak, aki a 2017/2018-as szezonban Magyar Kupát és bajnoki ezüstérmet szerzett az Atomerőmű KSC Szekszárddal, majd a cseh USK Prahához szerződött.

– Azért kérdezem, mert korábban úgy nyilatkozott, egyszer szívesen visszatérne a csapathoz.
– Még mindig így gondolom, de még sok év van hátra a pályafutásomból. Annak idején is azért döntöttem a prágaiak mellett, mert olyan am­bíciói vannak a klubnak, amelyek egyeznek az enyéimmel. Legalább egyszer szeretném megnyerni az Euroligát, amit velük könnyebb elérnem. Tavaly Final Fourt játszottunk, de bronzérmesek lettünk, idén szintén eljutottunk a nyolcaddöntőig, s azt gondolom, hogy most is megvolt az esély a négybe kerülésre, ám a koronavírus-járvány miatt vége szakadt a sorozatnak. Voltak ajánlataim más kluboktól, de úgy döntöttem, megpróbálom velük elérni ezt a cél.

– A járvány miatt Csehországban sem fejeződött be a bajnokság, győztest viszont hirdettek, mégpedig az önök csapatát, sorozatban tizedszer. Kijelenthető, hogy dominálnak a ligában. Ekkora különbség lenne a magyar és a cseh bajnokság között?
– A magyar sokkal erősebb, s ha csak ezt az egy tényezőt venném figyelembe, akkor egyértelmű, hogy Magyarországot választanám. Ami még emellett szól, hogy minden évben nyílt és szoros a bajnokság, ezért nemcsak az Euroligában és az Európa-kupában való szereplés jelent motivációt a játékosnak, hanem nemzeti szinten is nagyobb kihívás jól helytállni. Viszont, ahogy említettem, a Praha esélyesebb az Euroliga megnyerésére, ráadásul azáltal, hogy a cseh bajnokság gyengébb, jobban rá tudunk készülni a nemzetközi mérkőzésekre.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik