Kosárlabda: Govens Darrin az Alba Fehérvárnál folytatja

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2019.09.12. 14:13
null
Govens 4. magyar klubja az Alba (Fotó: Dömötör Csaba)
Kényszerű cserét hajtott végre az Alba Fehérvár a keretében, de nagyot húzott, hiszen a honosított válogatott hátvédet, Govens Darrint sikerült szerződtetnie, és merész célokat tűzhet ki maga elé.

 

Amikor kedden az Alba Fehérvár edzésén jártunk, már bőven benne volt a levegőben, hogy a tengerentúlról érkező, az egyetemet éppen elhagyó újonc irányító, Daishon Smith mégsem lesz az ötszörös magyar bajnok játékosa, hiszen egy régóta elhúzódó sérülés, egészen pontosan fáradásos törés miatt érzett folyamatosan fájdalmat, s bár három edzőmérkőzésen is játszott – méghozzá kiválóan –, Simon Balázs kilátásba helyezte, hogy még a szezon előtt megválhatnak tőle.

„Olyan sérülése van, amely bármelyik pillanatban súlyosabb lehet, ezért nem kockáztathattunk – mondta az ügyvezető. – Pedig elégedettek voltunk vele, beleillett a játékunkba, de meg kellett hoznunk ezt a döntést.”

IGAZI VEZÉR
„Govens Darrin az elmúlt években bizonyította a hazai bajnokikon és nemzetközi porondon vívott meccseken magyar klubjaiban, a válogatottunkban, valamint külföldi csapataiban is, hogy nagyon jó versenyző, igazi vezér, akire mindig lehet számítani” – fogalmazott Simon Balázs, az Alba ügyvezetője.

Szeptember közepén viszont nehezebb már igazán minőségi játékost találni a piacon, ez a bravúr az Albának mégis sikerült, ráadásul nem zsákbamacskát vettek a kék-fehérek, hanem olyan hátvédet, akit Magyarországon mindenki ismer – és általában elismer –, Govens Darrint.

A 31 éves amerikai születésű, honosított magyar válogatott játékos először 2014-ben érkezett hazánkba, a Körmendhez, de igazán egy esztendővel később, Zalaegerszegen teljesedett ki és került a legkiválóbb minőségű légiósok kategóriájába. Innen el is vitte a nagy álmokat szövögető Falco, amelyben 2017-ben és 2018-ban bajnoki ezüstéremmel gazdagodott, és egyértelmű vezére volt a szombathelyieknek. Végül idén lett bajnok a sárga-feketékkel, az után, hogy az előző évadot a fehérorosz Cmoki Minszknél kezdte, aztán nem mondhatott nemet az orosz Nyizsnyij Novgorod hívására, ám itt nem érezte jól magát, és visszatért Vasba, ahol megszerezte a hőn áhított és régóta üldözött aranyérmet.

A Falco azonban a nyáron nem ragaszkodott hozzá, és furcsamód egészen eddig szabad volt, az Albának pedig kapóra jött, hogy megszerezhette a korábbi nagy riválist, akinek ez lesz a negyedik magyar klubja.

„Örülök, hogy itt lehetek, jó csapathoz kerültem, szeretnék minél előbb bemutatkozni kék-fehérben – nyilatkozta Govens az Alba Fehérvár hivatalos honlapjának. – Több lehetőségem volt az elmúlt időszakban, de egyik sem volt olyan, amire igent mondtam volna. Nemrég befutott a fehérváriak ajánlata. Ellenfélként sokszor játszottam az Alba ellen, mindig remek volt a hangulat a fehérvári összecsapásokon. Tudtam, hova szerződöm, bízom abban, hogy erős csapatunk lesz. Magyarországon mindig jól éreztem magam, meggyőződésem, ez ezúttal sem lesz másként. A Fehérvár a negyedik NB I-es klubom, várom az idény kezdetét, tudom, hogy új együttesemnek nagy céljai vannak a bajnokságban.”

A fehérvári klub tájékoztatása szerint ha a magyar válogatott hátvéd megfelel az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, akkor szerződése azonnal életbe lép, és már utazhat is társaival a hétvégi, horvátországi felkészülési tornára.

ALBA FEHÉRVÁR 2019–2020
Érkezett: Csorvási Milán (Körmend), Szlaven Csupkovics (szerb; Kolosszosz Rodu, görög), Govens Darrin (amerikai-magyar; Falco), Carlton Guyton (amerikai; Hamburg, német), Marko Ljubicsics (szerb; Cibona Zagreb, horvát), Markis MacDuffie (amerikai; Wichita State, amerikai), Markovics Luka (Kaposvár), Molnár Márton (Kecskemét)
Távozott: Carlos Cabezas (spanyol; Montevideo, uruguayi), Filipovity Márkó (Falco), Allerik Freeman (amerikai; Bursaspor, török), Jordan Heath (amerikai; Kavaszaki Brave Thunders, japán), Lóránt Péter (Atomerőmű SE), Peringer Balázs (Jászberény), Brandon Peterson (amerikai; ?), Tóth Péter (MAFC), Martin Zeno (amerikai; ?)
Edző: Jesús Ramírez (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik