Kosár: Hanga újabb spanyol élcsapat célkeresztjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.07. 18:08
null
Hanga Ádám (jobbra) az Euroligában is remekelt (Fotó: AFP)
Spanyol lapinformációk szerint a Valencia Basket sportigazgatója, Chechu Mulero Hanga Ádám menedzserével, Lóránt Andrással találkozott annak érdekében, hogy a magyar kosárlabdázó a csapatukat erősítse a következő szezonban.

 

A spanyol superdeporte.es portál állítja: a spanyol bajnokságban éppen Hanga csapatával, a Baskoniával elődöntőző valenciai gárda szeretné alaposan megerősíteni keretét, hiszen a következő szezonban részt vehet az Euroligában.

„Vannak játékosok, akik csak akkor állnak szóba veled, ha szerepelsz az Euroligában. Most már mi is szerepelni fogunk" – nyilatkozta még korábban a sportigazgató.

A cikk írója azonban hozzáteszi: Euroliga ide vagy oda, nem lesz egyszerű dolga a Valenciának, hiszen Hanga szerződése június 30-án lejár, és az egyik legkeresettebb játékos jelenleg Spanyolországban. A Barcelona és a Real Madrid is szívesen látná soraiban az Euroliga legjobb védőjének választott játékost, ezen kívül jelenlegi klubja, a Baskonia is szeretne szerződést hosszabbítani vele.

Nem beszélve az észak-amerikai ligában (NBA) szereplő San Antonio Spursről, amely még 2011-ben draftolta Hangát – ha a tengerentúli gárda hívná, akkor valószínűleg egyetlen spanyol csapatnak sem lenne esélye a megszerzésére.

Hanga Ádámmal hosszabb interjút olvashatnak a Nemzeti Sport csütörtöki számában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik