Férfi kosár BL: nehéz az ellenfél, nagy a csarnok, de jókedvűek a Falco játékosai

GYŐRI FERENC (Dijon)GYŐRI FERENC (Dijon)
Vágólapra másolva!
2019.10.16. 12:29
null
A Falco másfél órát edzhetett a mérkőzésnek otthont adó csarnokban (Fotó: Győri Ferenc)
20 órától elkezdi a szereplést a Bajnokok Ligája főtábláján a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, a fogadóirodák oddsai alapján a rivális házigazda JDA Dijon toronymagas favorit.


Uralkodik a jókedv a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely játékosai körében, de ez érthető, ma este elkezdődik a Bajnokok Ligája főtáblája. Húsz órától Dijonban mutathatja meg tudását a magyar bajnok, a televíziónézők azonban nem élvezhetik, mert az M4 Sport sem ezt, sem a többi találkozót nem követni. A jogok a mindiGO Sport birtokában vannak, amely magyar kommentárral, HD-minőségben tűzi műsorára a találkozókat, a BCL Basket-csomag díja online bankkártyás fizetéssel 799 forint havonta. Némi szépséghiba, hogy kedden a stáb több tagja is élőben nézte a D-csoport egy másik mérkőzését, a PAOK–Besiktas összecsapást simán, YouTube-linken keresztül. Egyelőre azonban semmi jel nem utal arra, hogy a Dijon–Falco találkozóval is így lesz, tehát aki biztosra akar menni, válassza a mindiGO-t, ebbe az összegbe senki sem rokkan bele.

A fogadóirodák szorzói azt mutatják, toronymagas esélyes a házigazda, amely a napokban az Euroligában remekelő ASVEL Lyonnak is csaknem borsot tört az orra alá. A helyi napilap egyébként nagy terjedelemben, két oldalon foglalkozik a BL-mérkőzéssel, kiemelve, hogy a Falcóval tavaly bajnoki- és Magyar Kupa-ezüstérmet szerző center, Steve Taylor jr. éppen a JDA Dijonból igazolt a szombathelyiekhez, bár most már az olasz másodosztályban vitézkedik.

A vasiak kedden este másfél órát edzettek a helyi Palais des Sports-csarnokban, amely 5000 néző befogadására alkalmas – a mérkőzésellenőr (aki másfél óra alatt tette meg vonattal a Párizs és Dijon közti, jócskán több mint 300 kilométernyi távolságot) 3000 szurkoló érkezésére számít. A keddi átmozgatás hajtós volt, a szerda délelőtti egyórás érthetően kevésbé, némi tranzíciós játék, több taktika, figura, támadási és védekezési variációk gyakorlása volt a napirenden.

A Szolnoki Olajbányász 2016–2017-es szereplése után két idény kimaradt, de most ismét szoríthatunk egy magyar csapatért a Bajnokok Ligája főtábláján, kíváncsian várjuk, mire lesz képes a veretes mezőnyben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik