Tracy McGrady és Jao Ming elintézte a gyorstüzelő Phoenix Sunst

Vágólapra másolva!
2007.04.17. 08:41
Egymás utáni ötödik győztes mérkőzésén igazi nagyvadat „ejtett el” a Houston az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának véghajrájában: a Rockets 120-117-re verte a Phoenix együttesét a 159. játéknapon. A texasiaknál ketten is 30 pont fölötti dobóteljesítményt tudtak felmutatni: Tracy McGrady 39, Jao Ming 34 ponttal vette ki a részét a sikerből.
Tracy McGradyt négy phoenixi gyűrűjében. Ennyire vigyáztak rá, mégis megszórta magát
Reuters
Tracy McGradyt négy phoenixi gyűrűjében. Ennyire vigyáztak rá, mégis megszórta magát
Tracy McGradyt négy phoenixi gyűrűjében. Ennyire vigyáztak rá, mégis megszórta magát
Reuters
Tracy McGradyt négy phoenixi gyűrűjében. Ennyire vigyáztak rá, mégis megszórta magát

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A Houston már sorozatban hat bajnokin nem tudta legyőzni a Phoenixet a legutóbbi játéknap előtt, most azonban megszakadt a negatív sorozat.

Ezt elsősorban két embernek köszönhette a Rockets: Tracy McGrady és Jao Ming együtt 73 pontot szerzett a texasiak 120 pontjából.

A T-Macnek becézett 11 lepattanójával és kilenc gólpasszával kis híján tripla-dupláig jutó McGrady a meccs után olyannyira elégedett volt magával, hogy úgy fogalmazott:

„Egy volt a pályafutásom egyik legnagyszerűbb teljesítménye.”

A Rocketsnek olyannyira fontos volt ez a siker, hogy a játékosai a pálya közepén ünnepelni kezdtek, míg a hazai közönség felállva tapsolt és ordított.

„Óriási – mondta a 34 pontos Jao Ming. – Hihetetlen lelkesedés vet rajtunk erőt, amikor az idő lejárt. Olyan érzés, mintha megnyertünk volna egy sorozatot a rájátszásban.”

A Houston ezzel a győzelemmel kivívta, hogy a playoff első körében nála legyen a hazai pálya előnye. A csapattól már a rájátszásba jutás is nagyon szép teljesítménye, de nem azért, mintha gyenge lenne. Inkább azért, mert McGradyneek a szezon elején kiújultak a hátfájdalmai, és decemberben hét mérkőzést ki is kellett hagynia, majd Jao törte el a lábát, és összesen 32 bajnokin nem számtothatott rá az edzője.

A Sunsnál Amare Stoudemire ezúttal 30, Shawn Marion 27 pontot szerzett, Steve Nash 15 ponttal és 15 assziszttal dupla-duplát ért el.

Érdekes, hogy a Sunsnál szinte végig a kezdő ötös játszott, pedig az arizonaiak második helye már biztos a Dallas mögött a Nyugati főcsoportban, így akár pihenhetnének is a kulcsemberek a rájátszás előtt.

Mike D’Antoni főedző az ezt firtató kérdésre így válaszolt: „Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, és a célunk az, hogy formában maradjunk a playoffra. A játékosaim örömüket lelik a kosárlabdában.”

A Rockets legutóbb 2003 novemberében győzött Houstonban a Phoenix ellen.

New Yorkban Vince Carter 29 ponttal, 12 lepattanóval és tíz gólpasszal tripla-dupláig jutott, csapata, a New Jersey pedig 104-95-re győzött a Knicks ellen.

A San Antonio ezúttal Memphisben hagyta el vesztesen a pályát (101-91). A Grizzliesben Pau Gasol 25 pontot szerzett, de a vendégeknél több kezdőember – így Tim Duncan, Tony Parker és Manu Ginobili – már a küszöbön álló egyenes kieséses szakaszra pihent.

Tizedik meccsén kilencedszer győzött a Denver, amely ezúttal a Minnesotát verte 122-107-re. A Nuggetsben Allen Iverson 25 ponttal vitte a prímet.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ

ALAPSZAKASZ, 159. JÁTÉKNAP:
New York Knicks New Jersey Nets 95-104
Miami Heat Boston Celtics 89-91
Milwaukee Bucks Atlanta Hawks 102-96
Memphis Grizzlies San Antonio Spurs 101-91
Houston Rockets Phoenix Suns 120-117
Denver Nuggets Minnesota Timberwolves 122-107
Utah Jazz Portland TrailBlazers 130-93
Sacramento Kings New Orleans Hornets 118-125
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik