NBA: LeBron James dupla duplája sem segített a Lakersnek, komoly verésbe szaladt bele a Bucks – videók

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 08:40
LeBron James szárnyalt, de a palánk alatt Sabonis volt az úr (Fotó: Getty Images)
Jól játszott, de nem találta az ellenszert a Sacramento Kings játékára a Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint csütörtök hajnali játéknapján. Meglepően gyatra produkciót tett le az asztalra a Milwaukee Bucks a Golden State Warriors otthonában, míg a Philadelphia 76ers továbbra is ingadozó formát mutat a sérült Joel Embiid nélkül.

A Los Angeles Lakers és a Sacramento Kings kaliforniai rangadója kimagaslott a játéknap találkozói közül. Az arany-lila mezes Los Angeles-i franchise a veterán ikon, LeBron James (31–5–13) vezérletével jól kezdett, s az első negyed egy adott szakaszában a 19 ponttal is vezetett. A Kings a második játékrész közepére ledolgozta hátrányát, majd átvette a vezetést, s ezt a meccs végéig meg is tartotta. A sacramentói együttesben a 44 pontot termelő De'Aaron Fox mellett Malik Monk is eljutott 26 pontig, de nem mehetünk el szó nélkül a tripla duplázó litván magasember, Domantas Sabonis (16–20–12) mellett sem, aki 20 (!) lepattanójával félelmetesen játszott a palánk alatt. Hazai oldalon James mellett Hacsimura Rui is jó napot fogott ki, de az ő 29 pontja is kevés volt Mike Brown együttese ellen. 

A legvégén fordított és nyert az Orlando Magic Washingtonban. A fővárosi csapat sokáig kézben tartotta a meccset, de a Franz Wagner (28–5–2), Paolo Banchero (25–6–10) kettős által vezetett vendégek bődületes negyedik negyedet produkáltak (noha meg kell jegyezni, hogy már a nagyszünet után fokozatosan csökkentették a hátrányukat), s megakadályozták a Wizardsot idénybeli tizedik sikere megszerzésében.

Otthon nyomta le a Hawks a gyengélkedő Cavset. A clevelandi franchise ugyan dobogós a Keleti főcsoportban, de ebből nem sokat mutatott Atlantában. Beszédes adat, hogy a vendégegyüttesből senki nem jutott 20 pont fölé, így a másik oldalon Bogdan Bogdanovics és Saddiq Bey fejenként 23 pontja elégnek bizonyult a győzelemhez. 

Az nevet a legjobban, aki utoljára nevet – így is össze lehetne foglalni a Rockets és a Clippers ütközetét. A houstoni együttes Alperen Sengün vezérletével szinte végig vezetett, de az utolsó negyedben fordult a kocka. A Kawhi Leonard, James Harden kettős vezette Los Angeles-i gárda kevesebb mint három perccel a vége előtt fordított, s erre már nem volt válaszuk a texasiaknak. 

A Memphis Grizzlies nyerte a sérülésekkel bajlódó csapatok ütközetét, a hazai környezetben játszó 76ers ugyanis öt embert (köztük Joel Embiidet és Tyrese Maxeyt) volt kénytelen nélkülözni, míg a másik oldalon hat játékos (például Ja Morant vagy Derrick Rose) volt maródi. A kezdeti Grizzlies-dominancia után sokáig a hazaiak vezettek, de a végjátékban a Jaren Jackson Jr. (31–11–1) vezette vendégcsapat fordított, majd be is söpörte a győzelmet.

Szoros meccsen, ám végig vezetve nyert a Utah Jazz otthonában a Bulls. A DeRozan, White, Vucsevics trió vezette chicagóiak az első három negyedet szorosan ugyan, de megnyerték, viszont a végjáték nem szűkölködött az izgalmakban. A hazaiak ugyanis Collin Sexton, illetve a Fülöp-szigeteki válogatott Jordan Clarkson büntetőivel 10 másodperccel a vége előtt egyenlítettek, azonban a Bulls is két büntetőhöz jutott, amelyet DeRozan értékesített, s ezzel megszerezte a győzelmet az övéinek.

Alaposan megrázta a pofonfát a Bucks San Franciscóban, ahol 35 pontos vereséget volt kénytelen elkönyvelni. Az első perceket leszámítva egyetlen csapat volt a pályán, s noha Janisz Adetokunbo így is összeszorgoskodott 23 pontot (Lillard és Portis fejenként 20-ig jutott), ez is kevés volt Curryék ellen.

Végig vezetve nyert Portlandben az OKC, amelyben Shai Gilgeous-Alexander 37, míg Jalen Williams 31 szerzett ponttal vette ki a részét a sikerből. A Trail Blazers ugyan derekasan küzdött, de ezen a meccsen nem tudta elkapni ellenfelét, amely így tapad a Nyugati főcsoportot vezető Minnesota Timberwolvesra.

 NBA
ALAPSZAKASZ
Washington Wizards–Orlando Magic 109–119
Atlanta Hawks–Cleveland Cavaliers 112–101
Houston Rockets–Los Angeles Clippers 116–122
Philadelphia 76ers–Memphis Grizzlies 109–115
Utah Jazz–Chicago Bulls 117–119
Golden State Warriors–Milwaukee Bucks 125–90
Portland Trail Blazers–Oklahoma City Thunder 120–128
Los Angeles Lakers–Sacramento Kings 120–130

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik