Hosszabbítás után nyert, ezzel bekerült a rájátszásba a Miami

Vágólapra másolva!
2007.04.06. 08:47
Magyar idő szerint péntek hajnalban két mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A Miami Heat idegenben, hosszabbítás után verte a Clevelandet ezzel bejutott a rájátszásba, a San Antonio pedig otthon verte a Phoenix gárdáját.
Shaquille O'Neal tör kosárra Sasha Pavlovic mellett
Reuters
Shaquille O'Neal tör kosárra Sasha Pavlovic mellett
Shaquille O'Neal tör kosárra Sasha Pavlovic mellett
Reuters
Shaquille O'Neal tör kosárra Sasha Pavlovic mellett

A címvédő Miami Heat a Cleveland otthonában lépett pályára, továbbra is Dwyane Wade nélkül, aki még mindig nem épült fel sérüléséből.

A vendégcsapat a második negyedtől uralta a találkozót, 3:49 másodperccel a vége előtt Kapano hármasával már nyolc pont volt az előnye. Ám a hátralévő időben már képtelen volt a kosárba találni, a Cavaliers pedig – főként büntetőkkel – kiegyenlítette a Heat előnyét, és kicsikarta a hosszabbítást.

A ráadásban azonban magára talált újra a Miami, bár a Cavs is vezetett egy rövid ideig, Kapono újabb hármasa után azonban már nem adta ki a kezéből az előnyt a vendégcsapat, és ezzel bejutott a rájátszásba.

A Miamiban Shaquille O’Neal és Antoine Walker egyaránt 20 pontig jutott, míg a Clevelandnek LeBron James 35 pontja sem volt elég a győzelemhez.

„Az volt a rémálmom, hogy címvédőként nem jutunk a rájátszásba, de végül mégis csak ott vagyunk” – mondta megkönnyebbülve Pat Riley vezetőedző a mérkőzés után.

A nap másik mérkőzésén Tony Parker remekelt, aki 35 ponttal segítette csapatát a Phoenix elleni összecsapáson.

A Suns – amely nemrég 65 százalékos dobóteljesítményének köszönhetően legyőzte a Dallast – ezúttal nem volt olyan jó a mezőnyből, mindössze a dobások 38.6 százaléka volt sikeres. Steve Nash 20 pontig jutott, de a kezdőcsapat négy másik tagja elmaradt az eddigi átlagától.

A Spursnek egyébként jól megy hazai pályán a Suns ellen, ugyanis sorozatban ez volt a hetedik győzelmük San Antonióban.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 147. JÁTÉKNAP
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 92-85
Cleveland Cavaliers-Miami Heat 90-94 - hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik