Hazai pályán kapott ki a Dwyane Wade nélkül felálló Miami Heat

Vágólapra másolva!
2007.03.25. 11:10
Vince Carter negyven pontot dobott, Jason Kidd pedig kevés híján tripla-duplát ért el. Az ő nagyszerű játékukkal idegenben nyert a New Jersey Nets csapata. Dwyane Wade nélkül kikapott a Miami Heat, hiába tudhatta soraiban a veterán, 18 pontot szerző Shaquille O’Nealt. Kihasználta viszont a hazai pálya előnyét a Utah Jazz és a Los Angeles Clippers.
Shaquille O'Neal (balra) és Eddie Jones: hogy lesz ebből címvédés?
Shaquille O'Neal (balra) és Eddie Jones: hogy lesz ebből címvédés?
Shaquille O'Neal (balra) és Eddie Jones: hogy lesz ebből címvédés?
Shaquille O'Neal (balra) és Eddie Jones: hogy lesz ebből címvédés?

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A hosszabbításban tudott csak felülkerekedni ellenfelén a Charlotte-ba látogató New Jersey Nets.

Mindkét csapat remekül dobott mezőnyből, de elsősorban a negyven pontos, szinte tarthatatlan Vince Carternek, és a tíz lepattanót, valamint 15 gólpasszt kiosztó Jason Kiddnek köszönhetően a vendégcsapat került ki győztesen a küzdelemből.

A hazaiaknál Matt Carrol 27 és Walter Hermann húsz pontja végül kevésnek bizonyult, és a hosszabbításban már nem tudták tartani a lépést a New Jersey-vel.

Az első negyed egyértelmű és magabiztos Miami-fölényt mutatott az American Airlines Arenában, de a házigazdák a megszerzett előnyüket „le is dolgozták” az utolsó két játékrészben.

Andre Iguodala 19 pontot és nyolc lepattanót szerzett, a szokás szerint nagyon hasznosan játszó Joe Smith tizenkét pontja mellé összeszedett 13 lepattanót is.

A hazaiaknál a harminckét percet játszó Shaquille O’Neal 18 pontot szerzett. Kilenc kísérletből csak kettő büntetőt értékesített, bár tény, a centernek sosem ez volt az erőssége.

A Miami veresége ellenére a Délkeleti csoport második helyén áll, de ilyen játékkal nem sok esélye van, hogy megvédje bajnoki címét.

Sima hazai győzelmet aratott a Utah Jazz gárdája, mely múltkori veresége ellenére nagyon jól szerepel a bajnokságban.

A tízpontos győzelemben óriási szerepe volt Carlos Boozernek, aki 28 pontja mellé tizenöt lepattanót is összekapokodott, és Deron Williamsnek, akinek 21 pont és tizenhárom gólpassz volt a mérlege.

Bár Pau Gasol 25 pontja és tíz lepattanója mutatja: a Memphis nem adta olcsón a bőrét. A hazaiak a második negyedben azonban elhúztak, és az ellenfél ezt már nem tudta behozni az összecsapás végéig.

Szoros meccsen nyert a Los Angeles Clippers, bár a meccs legjobbja a washingtoni Gilbert Arenas volt, aki harminc pontot hintett, egyedül a hárompontos-dobások (nyolc kísérletből mindössze egy talált célt) nem mentek neki a találkozón.

A Clippers így sorozatban negyedik győzelmét aratta, jelenleg a városi rivális Lakers mögött a harmadik helyen áll a liga Csendes-óceáni csoportjában.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG

ALAPSZAKASZ, 138.JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats New Jersey Nets 107-113
Miami Heat Philadelphia 76ers 85-93
Utah Jazz Memphis Grizzlies 118-108
Los Angeles Clippers Washington Wizards 111-105
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik