Vince Carter még Allen Iversont is túldobta

Vágólapra másolva!
2006.12.03. 09:56
Vince Carter parádés játékának köszönhette elsősorban a New Jersey a Philadelphia elleni győzelmét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A 31. játéknapon a Nets csatára 41 pontot dobott, ezzel még a góllövőlista éllovasát, Allen Iversont is lepipálta (37). Carter és csapata 112-107-re győzött. Memphisben James Posey, a Miami játékosa a dudaszó pillanatában szerzett győztes hárompontos kosarat.
Vince Carter zsákolt, kétpontost és triplát dobott ? ezen a meccsen egyszerűen nem lehetett megállítani
Vince Carter zsákolt, kétpontost és triplát dobott ? ezen a meccsen egyszerűen nem lehetett megállítani
Vince Carter zsákolt, kétpontost és triplát dobott ? ezen a meccsen egyszerűen nem lehetett megállítani
Vince Carter zsákolt, kétpontost és triplát dobott ? ezen a meccsen egyszerűen nem lehetett megállítani

Hat egymás utáni vereség után a New Jersey sorozatban másodszor tudott győzni, de ez nem egyedül Carter érdeme. Igaz, hogy a liga egyik legatlétikusabb kosarasát nem lehetett megállítani, és 22 mezőnykísérletéből 15-ször eredményes volt, ám Jason Kidd szervező munkája, Richard Jefferson 24 és Nenad Krsztics 20 pontja is nagyon kellett.

Kidd 13 gólpasszt osztott ki, leszedett kilenc lepattanót, s igaz hogy csak kilenc pontig jutott, ám hajszál híján tripla-duplát ért el.

Jefferson 13 póbálkozásból nyolcszor volt eredményes a mezőnyben, és Krsztics is vastagon 50 százalék fölötti hatékonysággal dobott (9/16).

A másik oldalon Allen Iverson remekelt, 37 pontja mellett kiosztott még tíz gólpasszt is. A meccs egyik dupla-duplája tehát az övé volt, a másik szárnysegédjéé, Chris Webberé, aki 15 ponttal és 12 lepattanóval vétette észre magát.

Jól látszik tehát, hogy kiemelkedő egyéni teljesítmények mindkét oldalon voltak, így a pontosság bizonyult döntőnek. Míg ugyanis a Nets kezdősora majdnem 58 százalékkal hajigálta a labdákat a mezőnyből, addig a vendégek kezdő ötösének mutatója alig lépte túl a 43 százalékot.

New Yorkban Chris Bosh 26 ponttal és 13 lepattanóval vezette 103-100-as győzelemre a Toronto csapatát a helyi Knicks ellen, T. J. Ford további 20 pontot és 10 lepattanót tett hozzá az összterméshez.

Az "őshüllők" tizedik idegenbeli meccsükön mindössze másodszor győztek, míg a hazaiak idegenben vannak a Madison Square Gardenben, hiszen nyolc itteni összecsapásukból csak egyet nyertek meg.

A Miami James Poseynak a dudaszó pillanatában dobott tripláját 98-97-re verte idegenben a Memphist. Pat Riley 1,8 másodperccel a találkozó vége előtt kért időt, a labdát Jason Williams passzolta Poseynak, aki balról, az alapvonal mellől szórta be a hárompontost.

A győztes csapatban Dwyane Wade 23, Antoine Walker 18 pontot szerzett, a Grizzliesnél Mike Miller 22, Rudy Gay 20 ponttal emelkedett ki.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

A 31. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
New Jersey Nets–Philadelphia 76ers 112-107
New York Knicks–Toronto Raptors 100-103
Memphis Grizzlies–Miami Heat 97-98
San Antonio Spurs–Sacramento Kings 100-98
Chicago Bulls–Washinton Wizards 112-94
Houston Rockets–Cleveland Cavaliers 81-63
Denver Nuggets–Indiana Pacers 121-101
Utah Jazz–Seatle SuperSonics 109-107
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik