Újra élen a Dallas, mélyrepülésben a Miami

Vágólapra másolva!
2007.01.28. 10:14
A Chicago Bulls egy parádés első negyed után visszavett a tempóból, de így is legyőzte a tavalyi bajnok Miami Heatet. A 32 pontos Dirk Nowitzki vezetésével huszadik hazai győzelmét aratta a Dallas Mavericks csapata. Ezúttal a Sacramento Kings volt az áldozat, bár tény, hogy Ron Artesték nem adták könnyen a bőrüket. Carmelo Anthony és Allen Iverson sem játszott kiemelkedően Denverben, ennek meg is lett az eredmémye: Vince Carter negyven pontott hintett a hazaiak gyűrűjébe, a New Jersey pedig győztesen távozott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján.
Allen Iverson (balra) és Carmelo Anthony sem hozta a formáját, a Denver ki is kapott
Allen Iverson (balra) és Carmelo Anthony sem hozta a formáját, a Denver ki is kapott
Allen Iverson (balra) és Carmelo Anthony sem hozta a formáját, a Denver ki is kapott
Allen Iverson (balra) és Carmelo Anthony sem hozta a formáját, a Denver ki is kapott

Dirk Nowitzki 32 pontjával és tizenegy lepattanójával a Dallas Macericks kétpontos győzelmet aratott a Sacramento Kings ellen.

Csak az utolsó negyedben dőlt el a mérkőzés, a vendégcsapat – elsősorban a 25 pontos Ron Artestnek és a 21 pontos Kevis Martinnak köszönhetően – nagyszerűen tartotta magát.

Harminchatodik győzelmével a Dallas ismét a liga legeredményesebb csapatának mondhatja magát, a Phoenix „csak” 35 győztes mérkőzésen van túl.

Kikapott a címvédő Miami Heat Chicagóban, igaz rendkívül szoros mérkőzést játszottak a csapatok.

Ben Gordon 34 pontot szórt, kiosztott hét gólpasszt, de Kirk Hinrich sem tétlenkedett, végül 26 pontnál állt meg. Ez lehetett volna jobb is, ha kilenc hárompontos kísérletéből nem csak egy sikerül…

Érdemes megemlíteni Ban Wallace és Luol Deng palánk alatti teljesítményét: előbbi tizenöt, utóbbi tizennégy lepattanót gyűjtött be.

Shaquille O’Neal nem játszott, bár nemrég visszatért 35 meccses kényszerű száműzetéséből, sőt legutóbb 15 perc alatt 11 pontot szerzett a New York Knicks ellen. Egyelőre még mindig lábadozik térsdérüléséből, és továbbra sincs bevethető formában.

Chris Bosh (Toronto, középen) és Jeff Foster (Indiana) küzdelméből az utóbbi került ki győztesen
Chris Bosh (Toronto, középen) és Jeff Foster (Indiana) küzdelméből az utóbbi került ki győztesen


Dwyane Wade 24 pontja nem bizonyult elégnek, igaz, leszedett nyolc lepattanót és kiosztott ugyanennyi gólpasszt, de mezőnyből 24 kísérletéből összesen nyolc talált a gyűrűbe.

A második hosszabbítás döntött a Portland javára Memphisben. Zach Randolph eddigi pályafutása során szombaton dobta a legtöbb pontot, szám szerint negyvenkettőt. Mellé még összeszedett tizenkét lepattanót is, így mondhatni: ez az ő estéje, és az ő meccse volt.

Az ellenfélnél a sérüléséből visszatért Pau Gasol 24 pontig és 14 lepattanóig jutott.

Carmelo Anthony 23, Allen Iverson 18 pontot szerzett, ennél jobb eredményt senki sem ért el a Denver Nuggetsben, amely vereséget is szenvedett a New Jersey Netstől.

A meccs hőse kétség kívül Vince Carter volt, aki negyven pontjával oroszlánrészt vállalt a győzelemből. Jason Kidd is nagyszerűen játszott, 18 pont és tizenkét lepattanó került a neve mellé.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

Alapszakasz, 86. játéknap
Atlanta Hawks Philadelphia 76ers 89-104
Indiana Pacers Toronto Raptors 102-84
Memphis Grizzlies Portland Trailblazers 132-135
New Orleans Hornets Utah Jazz 94-83
Chicago Bulls Miami Heat 100-97
Dallas Mavericks Sacramento Kings 106-104
Denver Nuggets New Jersey Nets 102-112
Los Angeles Clippers Minnesota Timberwolves 87-101
Golden State Warriors Charlotte Bobcats 131-105
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik