Nem sikerült a tizennyolcadik

Vágólapra másolva!
2007.01.30. 08:57
Kevin Garnett 44 pontot dobott a Minnesota Timberwolves csapatában, így hazai pályán győzelmet arattak az eddig menetelő Phoenix Suns ellen. Allen Iverson 31 pontja sem volt elég a győzelemhez, a Denver Nuggets hazai pályán nem bírt a Charlotte Bobcats csapatával. Értékes győzelmet aratott ugyanakkor a New Jersey Nets, mely egy ponttal ugyan, de diadalmaskodni tudott a Utah Jazz csapata felett.
A Minnesota csapata (fehérben) keményen védekezett - meg is lett az eredménye
Reuters
A Minnesota csapata (fehérben) keményen védekezett - meg is lett az eredménye
A Minnesota csapata (fehérben) keményen védekezett - meg is lett az eredménye
Reuters
A Minnesota csapata (fehérben) keményen védekezett - meg is lett az eredménye

Varázsolt Kevin Garnett a minneapolisi Target Centerben, ahol a bedobó 44 pontot és tizenegy lepattanót szerzett az addig sorozatban tizenhét meccset nyerő, és tizennyolcadik győzelmére készülő Phoenix Suns ellen.

Bár a vendégcsapatban Raja Bell 26, Shawn Marion 24 és Steve Nash húsz pontot szerzett, utóbbi pedig kiosztott 18 (!) gólpasszt is, az utolsó játékrészben a hazaiak mégis a Suns fölé tudtak kerekedni.

Így a Phoenix és a Dallas Mavericks jelenleg ugyanannyi győzelemmel (36) és vereséggel (9), 80 százalékos mutatóval vezetik a ligát és saját csoportjukat.

Bár Allen Iversonnak jól ment a játék, a Denver Nuggets mégis kikapott hazai pályán a Charlotte Bobcats gárdájától.

A hátvéd 31 pontot szórt, és nagyszerűen dobott mezőnyből is (66,6 százalékkal). Csapattársa, Carmelo Anthony sem szerénykedhetett 25 pontjával, ez azonban nem bizonyult elégnek a Gerald Wallace vezette vendégek ellen.

Allen Iversonon (labdával) semmi sem múlt
Reuters
Allen Iversonon (labdával) semmi sem múlt


Wallace 25 pontig és tizenhárom lepattanóig jutott, de Emeka Okafor 18 pontja és tíz lepattanója is említésre méltó.

Szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, tartós és jelentős előnyt egyik gárda sem tudott kiharcolni.

Szokás szerint közel volt a tripla-duplához Jason Kidd, a New Jersey pedig legyőzte a Utah Jazzt annak otthonában, igaz hajszál híján vereség lett belőle.

Kidd 22 pontja és hat lepattanója mellé tíz gólpasszal is kiszolgálta társait, az igazi pontgyáros azonban Vince Carter volt, aki meg sem állt 33-ig.

Az ellenfélnél csak Deron Williams 25 pontja jelentett valamit, pedig mindkét csapat jól játszott, a dobáspontossággal sem volt egyik oldalon sem probléma. A Utah ráadásul több mint kétszer annyi lepattanót szedett össze, mint a vendéggárda.

Ez elsősorban Paul Millsap (12), Mehmet Okur (11) és Matt Harpring (8) érdeme, ennek ellenére a New Jersey mellé pártolt a szerencse a végjátékban, mely győzelmével az Atlanti-csoport élére ugrott.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

Alapszakasz, 88. játéknap
Atlanta Hawks Orlando Magic 93-83
Memphis Grizzlies Sacramento Kings 124-117
New Orleans Hornets Portland Trrailblazers 103-91
Minnesota Timberwolves Phoenix Suns 121-112
Houston Rockets Philadelphia 76ers 105-84
Denver Nuggets Charlotte Bobcats 101-105
Utah Jazz New Jersey Nets 115-116
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik