A spanyolok végig vezetve legyőzték női kéziseinket

NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre)NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.12.01. 09:45
null
Kovacsics Anikóéknak nem hagytak sok esélyt a spanyolok (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A magyar női kézilabda-válogatott 29–25-re kikapott Spanyolországtól a Japánban zajló világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában. Sok pontatlanság csúszott a mieink játékába, a spanyolok végig vezetve kézben tartották a meccset, és nagy lépést tettek a továbbjutás felé. 

 

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, JAPÁN
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

C-CSOPORT
SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 29–25 (18–13)
Kumamoto, 1600
néző. V: Christiansen, Hansen (dánok)
SPANYOLORSZÁG: Zoqbi de Paula – M. López 3, M. González 1, PENA 4, A. HERNÁNDEZ 2, BARBOSA 7 (1), Gutiérrez 3. Csere: NAVARRO (kapus), A. FERNÁNDEZ 5 (3), A. Rodríguez 1, Cesáreo, Echeverria 1, S. López 1, L. González 1. Szövetségi kapitány: Carlos Viver
MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – LUKÁCS V. 4, Kovács Anna 1, TÓVIZI 5, Tomori, Kovacsics 2, Schatzl Nadine 2. Csere: Kiss É., Triffa (kapusok), Háfra N. 2, Tóth G. 1, Klujber 1 (1), Faluvégi D. 2, Márton G. 2, Szabó L. 2, Vámos P. 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–0. 11. p.: 8–3. 21. p.: 12–7. 26. p.: 14–12. 35. p.: 20–16. 42. p.: 24–17. 52. p.: 25–22
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1

A csoport további mérkőzésein
Kazahsztán–Montenegró 21–30 (11–13)
Szenegál–Románia24–29 (12–15)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 2 2 60–41 +19 4
2. Montenegró 2 2 59–46 +13 4
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 64–44 +20 2
4. Románia 2 1 1 45–55 –10 2
5. Szenegál 2 2 49–58 –9 0
6. Kazahsztán 2 2 36–69 –33 0

ÖSSZEFOGLALÓ

A második csoportmeccsünkre ezúttal Kumamoto prefektúra gimnáziumának tornacsarnokában került sor, és ugyan látszólag nem érkeztek szervezetten helyi iskolás csoportok, de most enélkül is szépen megtelt a spanyolok elleni rangadónkra a nézőtér. Az elmaradhatatlan tapsolók természetesen nem hiányozhattak, mint ahogy a kézilabda alapjaival megismertető kisfilm sem a kezdés előtt.

A kazahok ellen látottakhoz képest ezúttal annyi változás volt nálunk, hogy az első meccs utolsó harmadában kiemelkedően védő Bíró Blanka kezdett a kapunkban. Sikerült jól levédekezni az első spanyol támadásokat, de az indulásokba pontatlanságok csúsztak vagy éppen Darly Zoqbi de Paula mutatott be be bravúrt a spanyoloknál. Nerea Penáék kapták el hamarabb a ritmust, és pontosabb játékkal az első öt perc végére40-ra elhúztak, Kim Rasmussen kénytelen volt időt kérni.

Lukács Viktória törte meg a gólcsendünket, majd a másik szélső Schatzl Nadine értékesített végre egy ziccert. Elöl már eredményesek tudtunk lenni, de hátul szellősen védekeztünk, és Bíró sem tudott extrát hozzátenni. Ez a bizonytalanság a támadójátékunkon is érződött, belemenésünk, eladott labdánk és kihagyott hetesünk is volt. Negyedóra alatt csak öt találatra futotta, a spanyolok pedig hatra hizlalták az előnyüket.

Az ellenfél ugyan előzetesen a védekezésünket dicsérte, ebből sajnos most semmi nem látszódott. Hiányzott a meghatározó egyéni teljesítmény is a játékunkból, a túloldalon ellenben a tavalyi Eb-t gyerekvállalás miatt kihagyó Alexandrina Barbosa ás Alicia Fernández is sok kellemetlen pillanatot okozott. Miután többször is sikerült beállóban megtalálnunk Tóvizi Petrát, a 24. percre háromra zárkóztunk. Spanyol időkérés után14–12is volt az állás, de újra jöttek a kihagyott helyzetek, és a kapunk előtt sem voltunk elég kemények. Egy félidő alatt mindhárom kapusunk lehetőséget kapott, de Zoqbi de Paula egymaga több védést mutatott be. A szünetre ötgólos hátrányban mehettünk (18–13), Rasmussen viharzott be elsőként az öltözőbe.

Barbosa sok fejtörést okozott nekünk (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Barbosa sok fejtörést okozott nekünk (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

A lelátón több ismerős arcot is felfedezhettünk, így eljött az utóbbi napokban már Japánban tartózkodó, különböző népszerűsítő rendezvényeken részt vevő Nagy László, a magyar szövetség alelnöke, de feltűnt a Szombathely női csapatát irányító Marosán György is.

A folytatásra a két szélső kivételével visszajött a kezdőcsapat, és Bíró meg is fogott néhány labdát, de ettől nem jöttek zavarba a spanyolok, és továbbra is magabiztosán tették a dolgukat. Mivel a 39. percig nem kerültünk alapvetően jobb helyzetbe, Rasmussen újból időt kért. Úgy tűnt, ezen a napon nincs olyan felállás, amely eredményesen tudja felvenni a harcot.

Már hét gól is volt a hátrányunk (2417), a spanyolok egyedül amiatt bosszankodhattak, hogy Barbosa a 43. percben megkapta a harmadik két percét. Rajtunk ez sem igazán segített, mert nem tudtuk kihasználni a kimaradt spanyol támadásokat (Bíró Pena hetesénél egy dupla védést is bemutatott), ráadásul a szünetben beálló Silvia Navarro is többször kifogott rajtunk. Rasmussen a 48. percben kikérte utolsó idejét is, és a meccs utolsó részében megpróbálkoztunk azzal is, hogy Penára állítunk követőt, míg támadásban hét mezőnyjátékossal rohamoztunk.

Félő volt, hogy későn kezdtünk hajrázni, mindenesetre háromra csökkentettük a különbséget, amikor Carlos Viver is harmadszor lenyomta a piros gombot. Ekkor már a spanyolok is gyakran szenvedtek támadásban, de Pena még úgy is nagy labdákkal szolgálta ki a társait, hogy kiemelten figyeltünk rá. Megvolt a lehetőségünk kettőre feljönni, de belehibáztunk, a túloldalon pedig Pena betöréses gólja már gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Klujber időn túli hetesével alakult ki a2925-ösvégeredmény, de ekkor már a spanyol játékosok egymást ölelgették a pályán és a kispadnál. A spanyolok ezzel nagyon közel kerültek a továbbjutáshoz, a mieink a hétfői szünnap után kedden magyar idő szerint 7 órától Montenegró ellen folytatják.

Azt már előzetesen is tudtuk, hogy legalább az egyik európai riválisunkat meg kell előznünk a továbbjutáshoz, miután a csoportokból az első három folytathatja a középdöntőben.

A magyar válogatott csoportmérkőzései (magyar idő szerint)
November 30.:
Magyarország–Kazahsztán 39–15 (22–8)
December 1.:Spanyolország–Magyarország 29–25 (18–13)
December 3., kedd, 7.00:Magyarország–Montenegró (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
December 4., szerda: 11.00:Magyarország–Szenegál (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
December 6., péntek, 11.00:Románia–Magyarország (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

60. perc: A spanyolok eladják a labdát, mi pedig kiharcolunk még egy hetest. Klujberbevágja az időn túli büntetőt, így a spanyolok 29–25-re nyerik meg a mérkőzést.

59. perc: Gutiérrez egy szép csel után gólt lő a bal szélről (29–24). Tóth lövése után Navarro véd könnyedén.

58. perc: Kovacsics test mellől, váratlanul lő óriási gólt. 28–24

57. perc: Navarro mutat be egy újabb ziccervédést, Kovács eszén járt túl. Hetest harcolnak ki a spanyolok, Fernández gond nélkül értékesíti. 28–23

56. perc: Tóth lövését könnyedén védi Navarro. Kettő helyett négy gól közte, Pena egy szép csel után a léc alá bombázza a labdát.

55. perc: Háfra rántja le Hernándezt, ki is küldik két percre. Pena ellépi, miénk a labda.

54. perc: Hibáznak támadásban a spanyolok, de nem tudunk két gólra zárkózni, Kovács megy bele az ellenfelébe.

53. perc: Remek a beállójátékunk, megint megtaláljuk Szabót, aki ezúttal sem hibázik (25–22). Harmadszor is időt kérnek a spanyolok. Sajnos Hernándezt megtalálják a falban, és a spanyol beálló sem hibázik (26–22). Gyors góllal válaszolunk,Lukács eredményes a jobb szélről. 26–23

52. perc: A kispadon ülő Pena kap egy sárga lapot. gyors magyar gól emberelőnyben, Kovacsics pattintott passza után Szabó lő gólt (25–21). Rasmussen is kap egy sárga lapot. Belemenés a spanyoloknál, háromra zárkózhatunk.

51. perc: Háfra ment bele ismét az ellenfelébe. Jó a magyar blokk és Bíró indítása is, Marta López azonban szabálytalankodik Schatzllel szemben. Lópezt két percre kiállítják, Schatzlt ápolni kell.

50. perc: Fernández a kapunk fölé pattintja a labdát. Háfra lövése után Navarro véd, de megszerezzük a kipattanót.

49. perc: Bíróra a második félidőben nem lehet panasz,Mireya González lövését is védi. Ráadásul jön egy gyors magyar gól is, Tóvizi az ötödik helyzetléből az ötödik gólját szerzi. 25–20

48. perc: A spanyolok is elszórják a labdát, majd Lara González szerez labdát, és a saját hatosa elől az üres kapunkba dobja (25–18). Rasmussen kikéri az utolsó idejét. Nagy nehezen sikerült a húzás, Lukács pedig a felkanyarodás után gólt lő. 25–19

47. perc: Dupla Bíró-védés! Az FTC kapusa előbb Pena hetesét védi, majd a Siófok játékosa a kipattanót ugyan összeszedi, Bíró az ismétlést is hárítja. Támadásban viszont nem találjuk a ritmust, ezúttal sem szerzünk gólt.

46. perc: Fernández hetest harcol ki, ráadásul ismét emberhátrányba kerülünk, Tomorit állítják ki.

45. perc: Bíró elkapta a fonalat, Hernández ziccerét is hárítja. Sajnos Navarro is remekel, ezúttal Kovacsics lövését védi.

44. perc: Vámos nagyon bátran ráugrik a falra, majd gólt is lő (24–18). Újabb Bíró-védés, megintEtxeberria hibázott.

43. perc: Kovács harcol ki hetest, ráadásul ismét Barbosát állítják ki, így a piros lapot is felmutatják neki. Kovács sajnos ezt a hetest is elrontja, Navarro véd. Bíró ezúttal védiEtxeberria lövését.

42. perc: Hat góllal vezetnek a spanyolok, nyitott védekezésre váltunk, időt kérnek a spanyolok. Barbosa lövése után Bíró véd, de az oldalvonalon megy ki a labda. Pena megtaláljaEtxeberriát, aki nem is hibázik a jobb szélről (24–17).

41. perc: Pena egy az egyben megveri Tóthot, és a léc alá bombázza a labdát (23–17). Tóth lő gyorsan, Navarro viszont ismét bemutat egy védést.

40. perc: Kovács passza után Faluvégi lő, a labda azonban kijön a jobb oldali kapufáról.

39. perc: Kovács passzában belekapnak, így labdát szereznek a spanyolok. Pena találja meg Soledad Lópezt, Bíró azonban hárítja a szélső lövését. Rasmussen kikéri a második idejét is.

38. perc: Háfra a szaggatotton kívülről eleresztett átlövését Navarro védi. Hernández harcol ki hetest, plusz Kovacsicsot két percre ki is küldik. Barbosa magabiztosan kilövi a bal alsó sarkot. 22–17

37. perc. Fernández passza utánEtxeberria nem tudja megfogni a nem túl pontosan érkező labdát. Támadásban majdnem elszórjuk a labdát, de végül támadhatunk tovább.

36. perc: Nem akármilyen gólt lőnek a spanyolok, kínaiból köszön be Pena (21–16). Gyorsan válaszolunk, Kovács lő gólt. 21–17

35. perc: Rohannak a spanyolok, Bíró viszont hárít egy ziccert! Ebből mi indulunk, Barbosa viszont szabálytalanul állítja meg Kovacsicsot, így másodszor is kiállítják két percre. Gyorsan kihasználjuk az emberelőnyt, Márton lő remek gólt a bal szélről. 20–16

34. perc: Szerencsénk sincsen, Pena a sáncon megpattanó lövése a után a kapunkban köt ki a labda (20–15). Passzívnál lépéshiba miatt elveszítjük a labdát.

33. perc: Pena lövését védi Bíró, gyorsan indulunk, Kovacsics passza után Faluvégi a léc alá bombázza a labdát. 19–15

32. perc: Pena passza után Rodríguez áttöri a falat, majd gólt lő (19–13). A spanyolok kapujában De Paulát Navarro váltotta. Navarro véd is egyet, a kipattanó után azonban Tóvizi eredményes. 19–14

31. perc: Elkezdődött a második félidő, emberhátrányban, üres kapuval támadunk. Kovacsics passza nem jó Kovácsnak, de láb miatt visszakapjuk a labdát. Kovács passza pontatlan, jöhetnek a spanyolok.

ELSŐ FÉLIDŐ

30. perc: Barbosa egy az egyben megveri Szabót, majd a jobb alsó sarokba dobja a labdát (18–12). Nagyon kellett, Háfra átlövése beakad (18–13). Négy másodperccel a vége előtt Barbosa töri át a falat, majd Triffa hiába véd, hetest kapnak a spanyolok. Ráadásul Klujbert ki is állítják. Bíró érkezik a kapunkba, Fernández lövése után pedig elakad a labda a lábában, így a szünetben 18–13-ra vezetnek a spanyolok.

29. perc: Fernández ezúttal előkészít, a bal szélről Soledad López lő gólt (17–12). Ráadásul elöl nem tudunk gólt lőni, Tóth adja el a labdát.

28. perc: A másik oldalon Fernández fut rá a falra, majd közelről a kapuba dobja a labdát (16–12). Szabó hiába lő újabb gólt, belül vágta le a hatost, így érvénytelenítik a találatot.

27. perc: Hernández lő gólt, de visszafújják hetesre. Kiss jön vissza a kapunkba a hetesre. Fernández eszén viszont sajnosnem tud túljárni (15–12). Szabót találjuk meg a falban, de a lövése után a kapufa menti meg a spanyolokat.

26. perc: Tóth szerez labdát, két gólra zárkózhatunk. Tóth elöl is megvillan, test mellől, takarásból lő gólt. 14–12

25. perc: Barbosára egyelőre nincs ellenszer, kilencről a bal felső sarokba bombázza a labdát (14–10). Márton révén gyorsan válaszolunk a bal szélről. 14–11

24. perc: Támadásban egyre jobban beindulunk, Háfra átlövése a kapuban köt ki (13–9). Triffa azonnal egy remek védéssel indít, jön a gyorsindítás, Faluvégi pedig kíméletlenül kilövi a kapu jobb felső sarkát (13–10). Időt kérnek a spanyolok.

23. perc: Barbosa megveri Tomorit, majd a szaggatottról a kapuba küldi a labdát (13–8). Jön a harmadik magyar kapus, Kisst Triffa váltja.

22. perc: Gyors támadás végén Tóth újabb jó labdát ad Tóvizinek, aki egymás után a harmadik helyzetéből is gólt szerez (12–8). Végre egy védés, Kiss hárítja Barbosa lövését. Nem tudunk közelebb zárkózni, Tóth szórja el a labdát.

21. perc: Ezúttal Tóth estében találja meg Tóvizit, aki a jobb felső sarokba küldi a labdát (11–7). Fernández találja meg a jobb szélen Marta Lópezt, aki remekül ejti át Kisst. 12–7

20. perc: Megbeszélik a játékvezetők, végül megkapjuk a labdát, Barbosánál láttak belemenést.

19. perc: Háfra a kapu fölé dobja a labdát. Legalább kiegészültünk… Rodríguez is a kapu fölé bombázza a labdát. Klujber jó bejátszása után Tóvizi lő gólt. 11–6

18. perc: Gyorsan fordulnak a spanyolok, Marta López pedig gólt lő a jobb szélről (11–5). Labdát veszítünk, de Hernández az üres kapunk mellé dobja a labdát.

17. perc: Belemenés a spanyoloknál is, Rodríguez volt szabálytalan. Kovacsics test melletti lövése elakad De Paulában.

16. perc: Tomori szerez labdát, indítja Lukcásot, akivel szemben Pena ezúttal szabálytalankodik. Csak szabaddobást kapunk. Újabb labdavesztés, ráadásul Tomori nem adta vissza elég gyorsan a labdát, így kiállítják.

15. perc: Tóth érkezik irányítóba, Háfra a jobbátlövő. Tomori hiába dob gólt, Tomorinál is belemenést látnak a dán bírók.

14. perc: Hernández harcol ki hetest, Tóvizi belülvédekezett. Fernández esélyt sem hagy Kissnek, a jobb felső sarokba bombázza a labdát. 10–5

13. perc: Kovács megy bele az ellenfelébe, ismét támadhatnak a kiegészülő spanyolok. Láb a spanyoloknál, Kovács indítja Lukácsot, aki Penával a nyakában is gólra váltja a ziccert. 9–5

12. perc: Nyitottabb védekezésre váltunk, ebből labdát is tudunk szerezni. Tomori indítása után Schatzl indul, és góllal fejezi be a lerohanást (8–4). Fernández töri át a falat, majd gólt lő. 9–4

11. perc: Barbosa egy az egyben megveri Kovácsot, majd a kapuba dobja a labdát (8–3). Gyorsan támadunk, és kiharcolunk egy hetest, ráadásul Barbosát két percre ki is küldik. Sajnos nincs bent, Kovács a lécre pattintja a labdát.

10. perc: Háfra ment bele az ellenfelébe.

9. perc: Marta López a jobb szélről beugrik, majd a kapuba pattintja a labdát (6–3). Bírónak nem volt védése, Kiss Éva váltja a kapuban. A kapufa menti meg a spanyolokat Kovács lövése után, a kipattanóból azonban lerohanást indítanak, Gutiérrez pedig felavatja Kisst. 7–3

8. perc: Megtalálják a falban Hernándezt, aki befordul és gólt lő (5–2), Kovacsics révén gyorsan válaszolunk. 5–3

7. perc: Végre megvan az első magyar gól, jó a húzás a jobb szélre, Lukács pedig a kapuba pattintja a labdát (4–1). Schatzl szerez labdát, majd meg is indul, végül értékesíti a ziccert. 4–2

6. perc: Tóvizinek nem jó Háfra bejátszása, rohannak a spanyolok, Gutiérrez pedig gól lőtt a bal szélről (4–0). Kim Rasmussen azonnal időt kért.

5. perc: De Paula alaposan bekezd, ezúttal Háfra lövését védi. Barbosa egy csel után ezúttal a jobb felső sarokba küldi a labdát. 3–0

4. perc: Barbosa is beköszön, ő a bal felső sarokba bombázza a labdát. 2–0

3. perc: Pena lövését sáncoljuk, jön a gyorsindítás, Lukács ziccerét azonban védi De Paula.Mireya González átlövése után a kapu jobb alsó sarkában köt ki a labda. 1–0

2. perc: Kovacsics lövése utánDe Paula két kézzel oldalra nyomja a labdát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a spanyolok vezethetik az első támadást. Sikerült labdát szerezni, de nem tudunk gyorsan indulni.

Bíró Blanka kezd a magyar kapuban.

A mieink fehér, a spanyolok piros mezben léptek pályára.

A kumamotói csarnokban vetítettek egy rövid ismertetőt arról, hogy mi is az a kézilabda.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Nedelykov Tamás, Papp Bálint

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Spanyolország–Magyarország mérkőzés a női kézilabda-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Az első fordulóban magyar válogatott 24 góllal, 39–15-re győzte le Kazahsztánt, míg a spanyolok 15 góllal, 31–16-ra nyertek a románok ellen.

Boldog vagyok, hogy jól kezdtük a vébét, mindenki játéklehetőséghez juthatott, és a meccs nagy részében a védekezésünk, valamint a támadásunk is jól működött. A folytatásra nézve mindenképpen örömteli, hogy a fiatal játékosaink kivétel nélkül sikerélménnyel gazdagodhattak, és mindenki megtapasztalhatta a légkört. Ez is volt a célunk a mérkőzés előtt. A különbség nem számított, sokkal inkább, hogy több jó megoldást láttam, mint rosszat. De utóbbi is természetes egy nyitó meccsen. Vasárnap kulcsfontosságú találkozó vár ránk a spanyolok ellen, ma mindenki láthatta, milyen nehéz feladatunk lesz” – értékelte Kim Rasmussen a kazahok elleni meccset, míg Márton Gréta annyit tett hozzá, hogy nagyon szerettek volna győzelemmel kezdeni, ezért az elején kicsit izgatottak voltak, mostantól azonban már csak a spanyolokra figyelnek.

„A tavalyi Eb-n láthattuk, hogy fekszik nekünk a spanyolok stílusa, de persze nem lehet kiindulni abból a mérkőzésből. Biztos, hogy egy agresszív védekezéssel találjuk majd szembe magunkat. Van néhány klasszisuk, de főleg Penára kell odafigyelnünk. Tisztában vagyunk vele, az esetek többségében milyen döntéseket hoz, csak sajnos nagyon jó ezekben, kevés válogatott tudja megállítani” – tekintett előre a győztes nyitány után a magyar válogatott dán edzője.

Nagy hiányzó a spanyoloknál a csapatkapitány, a világklasszis jobbszélső Carmen Martín, visszatért viszont a 37 éves hálóőr, Darly Zoqbi De Paula, illetve a „szöcskelány”, Alexandrina Cabral Barbosa. Kulcsember még az ibériaiaknál a korábbi érdi, győri és siófoki jobbátlövő, Mireya González, a balatoniaknál korábban szintén megforduló Lara González, a nyáron az FTC-től a Siófokhoz igazolóNerea Penaés a 41. életévében járó kapuslegenda, Silvia Navarro.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A VB-RE –NÉVJEGYEK ÉS RÖVID JELLEMZÉSEK ITT!
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők:Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők:Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók:Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók:Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők:Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők:Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány:
Kim Rasmussen
Edző:Siti Beáta
Kapusedző:Bakos István

Tartalékok: Kiss Nikolett (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)

NŐI KÉZILABDA-VB (2019. november 30. – december 15., Kumamoto, Japán)
A CSOPORTBEOSZTÁS

A-csoport (Kumamoto):Kuba, Angola, Szlovénia, Norvégia, Hollandia, Szerbia
B-csoport (Jamaga, Kumamoto):Ausztrália, Brazília, Dél-Korea, Dánia, Franciaország, Németország
C-csoport (Jacusiro, Kumamoto):Kazahsztán, Szenegál, Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Románia, Montenegró
D-csoport (Kumamoto):Kongói DK, Argentína, Kína, Svédország, Oroszország, Japán

>> CSOPORTELLENFELEINKRŐL, ILLETVE A VB MEZŐNYÉRŐL RÉSZLETESEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik