Görbicz: Számítottunk a nehézkes kezdésre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.07. 18:13
null
Bognár-Bódi Bernadett a mieink egyik legjobbja volt (Fotó: Mirkó István)
A magyar női kézilabda-válogatott irányítóját, Görbicz Anitát nem lepte meg, hogy döcögős játékkal kezdtek a csehek elleni bemutatkozó mérkőzésükön a szerbiai világbajnokságon. A mieink végül 35–27-re nyertek.

Hajdu János szerint az volt a döntő, hogy volt egy jó negyedórás időszakunk, amikor állva hagytuk az ellenfelet.

„Nagy kő esett le a szívemről, kicsit féltem a nyitó meccstől, a csehek igazolták is, amire számítottam, nem volt könnyű dolgunk. A mérkőzés egy 15 perces szakaszában nagyon jól játszottunk, ez eldöntötte a találkozót. Voltak jó és felejthető, de javítható részek, a jövőben azon leszünk, hogy ezeket kiszűrjük a játékunkból” – nyilatkozta a megbízott szövetségi kapitány, majd kitért az ütést kapó játékosokra is.

„Mindegyiküknek jót tett, mert utána jobban játszottak – tette hozzá tréfásan Hajdu. – Görbicz egyértelműen jól tért vissza, összekapta a csapatot, jól szervezte a játékot, Bódit nem akartam már visszaküldeni, míg Szucsánszki folytatni tudta.”

„Nem gondoltuk, hogy könnyebb lesz a vb-nyitány, az első húsz perc fényében nagy különbségű győzelmet arattunk. Az elején a védekezésünk nem volt kellően agresszív, de aztán javítottuk a hibákat. Minden becserélt játékos hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, és egy időszakban a védekezésünk kifejezetten jól működött. Pihenőnap következik, differenciált edzésmunkával. A cél, hogy a románok és a németek elleni mérkőzésre relatíve frissen érkezzünk, így szeretnénk forgatni a csapatot és jól gazdálkodni az erőnkkel. Kaptunk néhány ütést ma, de súlyos sérülés nem történt” – mondta Siti Bea másodedző.

Görbicz Anitát nem lepte meg, hogy döcögős játékkal kezdtek a csehek elleni bemutatkozó mérkőzésükön:

„Az elején kapott ütéstől a hátam is meghúzódott kicsit, de jól vagyok – nyilatkozta Görbicz Anita, akit Pavla Poznarová piros lapot érően terített le az első félidőben. – Számítottunk rá, hogy kemény mérkőzés lesz, tudtuk, hogy keményen védekeznek, és végig hajtanak. Számítottunk rá, hogy nem megy majd annyira a játék, az első meccsen általában így szokott lenni, de miután már belemelegedett a csapat, összeállt a védekezés, a kapusteljesítmény is feljavult, onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy ki nyeri ezt a mérkőzést. Bízom, hogy még jobbak leszünk.”

Szucsánszki Zita azt emelte ki, hogy bár a csarnok ugyanaz, mint korábban, a nyitó meccs előtt nem tudtak benne edzeni, és a labda is csúszott egy ideig, ezeken az akadályokon azonban sikerült túllendülni, ráadásul, ami nem utolsó szempont, a végeredmény sem az lett, mint az Eb első körében.

„Ahogy jött ki rám a lány, úgy gondolta, hogy könyökkel odasóz egyet, de szerencsére csak közvetlenül utána volt kellemetlen, már jól vagyok – mondta a magyar csapat egyik legjobbja, a hatgólos Bognár-Bódi Bernadett. – Tudtuk, hogy az első félidő nehezebb lesz, mert ez az első mérkőzésünk, szerintem izgultunk is kicsit, mert régen volt legutóbb tétmeccsünk. De a lényeg, hogy aztán belelendültünk.”

A cseh kapitány szerint a piros lapig egyenrangú partnerek voltak:

„Színvonalas meccset játszottunk, a piros lapos kiállításig egyenrangú ellenfelek voltunk, de utána nem tudtunk lépést tartani a kiváló erőkből álló magyarokkal” – értékelt röviden Jan Basny a sajtótájékoztatón.

„Az első félidőben pariban voltunk, ám a másodikban sok volt a ki nem kényszerített hibánk és a rossz lövésünk” – mondta Iveta Luzumová.

Németh András, női válogatottunk korábbi szövetségi kapitánya a Sport Tv stúdiójában mondta el véleményét: „Mi bírtuk végig, a második félidőben a kapusteljesítmény és a védekezés is feljavult, így a támadásban elkövetett hibák is belefértek. Összességében jó kezdés volt.”

Görbe a pofon után lett a csapat vezére


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik