nemzetisport.hu 2013.12.05 14:21 Frissítve: 2015.03.14 02:19

Női kézi-vb: jegyvásárlás, utazás, bejutás - szurkolói infók

November 30-ig az újvidéki csoportmérkőzések jegyeiből a legtöbbet a magyar szurkolóknak értékesítették, összesen közel 2500 belépőt adtak el Magyarországra, a Románia és a Németország elleni találkozóra mintegy 1000-1000 jegyet vásároltak Magyarországról november végéig. A szerb szövetség tájékoztatása szerint az érdeklődés a magyarok részéről folyamatos, de még vannak eladó belépők a D-csoport valamennyi játéknapjára.

Jegyet vásárolni az alábbi internetes oldalon lehet!

Aki szervezett utazás keretein belül, busszal utazik Szerbiába, mielőbb juttassa el járműve(i) rendszámát a Magyar Kézilabda-szövetség e-mail címére (mksz@keziszovetseg.hu).

 
Női kézilabda-világbajnokság, Szerbia, 2013 – adatbank
A magyar válogatott kerete - névjegyek

A szerbek tájékoztatása szerint nem lehet majd a világbajnokság idején a csarnokokba bevinni semmiféle fémpénzt, öngyújtót, pirotechnikai eszközt, spray-t, üvegpalackot, kannát.

A szurkolóeszközök esetén nemzeti színű zászlók (rúd nélkül), valamint dobok és hangosbeszélők (megafonok) bevitele engedélyezett.

Alkoholos és/vagy drogos befolyás alatt álló, illetve erőszakos vagy személyi okmányok nélküli személyeket nem fognak beengedni a csarnokokba.

A csarnokokban tilos a dohányzás.

A belgrádi magyar nagykövetség által adott fontos információk:

Szerbiában november 1-től április 1-ig minden keréken kötelező a téli gumi használata. Ezt a szabályt nem csak az esetleges bírság elkerülése, hanem gyakorlati okok miatt is érdemes betartani: havazás esetén az utakat a magyarországinál lassabban, és kevésbé hatékonyan hó- és jégmentesítik.
Röszkétől egészen Belgrádig autópályán utazhatnak, Újvidéknél tábla mutatja, hol kell lehajtani a városközpont felé. (Figyelem, mindjárt a város előtt, a Novi Sad irányt mutató táblánál kell letérni az autópályáról, később már nem lehet. Ellenkező esetben az autópályán csak jóval távolabb adódik visszafordulási lehetőség.) A SPENS sportcsarnok a város központjában helyezkedik el, a parkolás fizetős és nehézkes, érdemes távolabb helyet keresni. A határtól Újvidékig vezető kb. 100 km-es úton Újvidék előtt van egy fizető kapu: itt 240 dínáros autópályadíjat kell fizetni. (Eurót is elfogadnak, de dínárban adnak vissza. 1 euró körülbelül 110-114 dínárt ér.)

A csapat továbbjutása esetén a szurkolók Belgrádot is megjárhatják, Újvidéktől további kb. 80 kilométert kell megtenniük. A főváros előtt, a Beska-i Duna-híd után újabb fizető kapura számítsanak: itt 330 dínár autópályadíjat kell leróniuk mindkét irányban. A menetidő jó útviszonyok közepette a határtól a fővárosig kb. 2 óra szokott lenni, de az időjárás függvényében számoljanak ennél többel.
Végig a „Beograd" tábla szerint kell haladni. A főváros előtt közvetlenül – egy csomópont építése miatt – a Belgrádot elkerülő autópálya-szakaszra térünk rá, ahol pár kilométer megtétele után jobbra felkanyarodunk a fővárosba bevezető Zágráb-Belgrád autópályára. (Tábla jelzi a „Beograd" irányt.)

Ezen az autópályán, amely átszeli a fővárost, érkezünk be egyenesen a városba. A mérkőzéseknek helyet adó Beogradska Arena (más nevén Kombank Arena) még Új-Belgrádban (Novi Beograd), közvetlenül az út baloldalán található. Tábla jelzi (Arena felirattal), hogy hol kell az autópályáról jobbra letérni, hogy aztán az autópálya fölötti felüljárón áttérjünk magához a balra lévő Arénához. Tipikus, kör alakú sportcsarnok.

Fizető parkolók a létesítmény alatt találhatók, a díj kb. 300 dínár szokott lenni az egész eseményre, amit a belépéskor kell fizetni.

A mérkőzés után a parkolóból kijőve egyenesen az autópályára lehet rátérni. Irány vissza Budapest!

Figyelem! Enyhébb közlekedési vétség esetén a rendőrség a bírságot a helyszínen szokta beszedni, kizárólag dínárban. Súlyosabb esetekben az ún. szabálysértési bíróság az illetékes. Ilyenkor ‒ ha az érintett külföldi állampolgár ‒ akár az útlevelet is bevonhatják ideiglenesen. Tartsuk be a közlekedési szabályokat!

Egyéb, fontos információk:
Valutaárfolyam:1 EUR= kb. 112 dínár

Konzuli szolgálat:
Az újvidéki mérkőzések alatt
Szabadkai Főkonzulátus (Konzuli kerület: az egész Vajdaság)
Munkaidőben: 00-381-24-554-811. Munkaidőn kívüli ügyelet, sürgős esetben, a Vajdaságban bajba jutott magyar állampolgároknak: 00-381-63-519-790. vagy 00-381-63-530-199.

Belgrádban
Belgrádi Nagykövetség Konzuli Osztálya (Konzuli kerület: a Vajdaság kivételével egész Szerbia)
Munkaidőben: 00-381-11-243-83-95. Ügyelet, sürgős esetben, Belgrádban és attól Délre bajba jutott magyar állampolgároknak: 00- 381-63-211-602.

2020.03.27 17:36:41

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A dánoktól hatgólos előnyről elszenvedett vereség már-már az évezredes magyar sors szimbólumává magasztosult.

2020.03.27 14:47:11

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

NAGYINTERJÚ. A Veszprém edzője a félbeszakadt idényről, saját edzői filozófiájáról is beszélt, és még kedvenc fotóiból is mutatott néhányat.

2020.03.26 21:19:20

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

Húsz év után második olimpiai medálját nyerte a magyar női kézilabdázás.

2020.03.25 22:54:13

Kézilabda Munkatársunktól

Az MKSZ operatív igazgatója szerint a fő feladat most döntést hozni a bajnokságok sorsáról.

2020.03.25 14:32:12

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A kézilabda-szövetség a női válogatott 1976–1992 közötti időszakát eleveníti fel.