Ambros Martín: Két döntőt játszunk két nap alatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.03. 09:54
Két nap alatt két döntő: ez vár a Győri Audi ETO-ra Ambros Martín vezetőedző szerint a női kézilabda Bajnokok Ligája első final fourján. A spanyol tréner elmondta, játékosai bizonyították az év során, hogy bármilyen nehéz helyzetet is meg tudnak oldani. Görbicz Anita szerint fontos lesz, hogy ne vegyék át a Midtjylland rohanós stílusát az elődöntőben.

Bulatovics, Görbicz és Amorim (felső sor, balról az első, harmadik és negyedik) személyében három győri is bekerült a BL-álomcsapatba (Fotó: EHF)
Bulatovics, Görbicz és Amorim (felső sor, balról az első, harmadik és negyedik) személyében három győri is bekerült a BL-álomcsapatba (Fotó: EHF)
Bulatovics, Görbicz és Amorim (felső sor, balról az első, harmadik és negyedik) személyében három győri is bekerült a BL-álomcsapatba (Fotó: EHF)
Bulatovics, Görbicz és Amorim (felső sor, balról az első, harmadik és negyedik) személyében három győri is bekerült a BL-álomcsapatba (Fotó: EHF)
Bulatovics, Görbicz és Amorim (felső sor, balról az első, harmadik és negyedik) személyében három győri is bekerült a BL-álomcsapatba (Fotó: EHF)

„Készen állunk – jelentette ki határozottan Ambros Martín, a Győri ETO vezetőedzője kevesebb mint egy nappal a Midtjylland elleni elődöntőt megelőzően. – Számomra ez nem elsősorban a tehetségről vagy a csapat erősségéről szól, amikor ilyen meccseket játszunk, a játékosok személyisége, szíve és hite a legfontosabb. A lányok pedig megmutatták az év során, hogy bármilyen nehéz helyzetet meg tudnak oldani, minden meccsen a végsőkig küzdöttek. Ez lényeges, mert két nap alatt két döntőt kell játszanunk.”

Martínt nem igazán hatotta meg, hogy három játékosa is bekerült a BL álomcsapatába, mint mondja, nem hisz az efféle szavazásokban. A csapatában már sokkal inkább, amelyből egyedül a súlyos térdsérüléséből lábadozó Szepesi Ivett nem lesz bevethető a hétvégén.

„Tiszteljük a Midtjyllandot, a szezon során mutatott teljesítményükkel kiérdemelték, hogy itt vannak. Azonban, ha a valós tudásunknak megfelelően tudunk játszani, mint a tavalyi elődöntőben és döntőben, újra szép eredményt érhetünk el” – tette hozzá a spanyol tréner, aki szerint a játékosai biztos élvezni fogják majd a sportág kétnapos ünnepét.

A Győr és a Midtjylland útja a final fourig

„Már nagyon várom, hogy elkezdjük – ezt már Heidi Löke, az ETO beállója mondta a pénteki sajtóeseményen. – Nagyon komolyan vesszük a Midtjylland elleni meccset, tudjuk, hogy erősek. A lerohanások a fő erősségeik, de én is szeretem a gyors kézilabdát, azt hiszem, sok futást láthatnak majd a nézők.”

„A Midtjyllandnak jó lövői vannak, és a beállóssal is jó a kapcsolatuk, fontos lesz a kommunikáció és az összhang a védekezésünkben. Úgy érzem, csapatként erősebbek lettünk tavaly óta, ráadásul Bulatovics érkezésével kiegyensúlyozottabbak vagyunk támadásban” – tette hozzá a másik győri légiós, Katrine Lunde.

„Nagyon gyorsak a dánok, a lerohanásaik életveszélyesek, támadásban pedig sokáig járatják a labdát, majd egyszer csak húznak valami váratlant. Pontosabban valami begyakorolt figurát, amit remélhetőleg felkészülten várunk, mert rengeteget videóztunk, ismerjük a Midtjyllandot. Nagyon fontos lesz, hogy ne engedjük, hogy ránk kényszerítsék az akaratukat, ne vegyük át a rohanós stílusukat, becsüljük meg a labdát és türelmesen játsszunk. Az a lényeg, hogy a védekezésünk összeálljon és jól működjön – a támadójátékot meg fogjuk oldani valahogyan, az szokott működni” – véli a csapatkapitány Görbicz Anita.

„Nem tudom, hogy lehetséges-e két nagyon jó meccset játszani, de nekünk kell. Én mindenesetre nagyon jó hangulatban várom a meccseket, készen állok. Hogy készültünk-e valami különlegessel? Ezt hadd ne áruljam el! A holnapi mérkőzésen úgyis minden kiderül! – mondta Katarina Bulatovics, akitől megkérdeztük, ha döntőbe jut az ETO-val, melyik csapatot választaná ellenfélnek. – Nagyon szívesen játszanék a Buducsnoszt ellen, hiszen az számomra egy különleges meccs lenne. De igazából mindegy, a legfontosabb, hogy a Győr ott legyen a döntőben.”

És hogy mire készülnek a győriek, mi várható majd Budapesten? Arra Kovacsics Anikó adta a legegyértelműbb választ: „Nem kérdés, hazai pálya!"

Az ETO az egyedüli veretlen a mezőnyben, tíz győzelme mellett kétszer döntetlent játszott a Buducsnoszt Podgoricával, míg a Midtjylland nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel jutott el a final fourig. A győrieknek eddig egy nemzetközi sikerük van (a tavalyi BL-diadal), a Midtjylland – még Ikast néven – EHF-kupát nyert 2002-ben és 2011-ben, míg 2004-ben KEK-et (2002-ben és 2004-ben éppen az ETO volt a szenvedő fél).

A Győr a Vasas és a Dunaferr után harmadik magyar csapatként tudta megnyerni a BL-t vagy az elődjét, a BEK-et, de eddig egyik magyar együttes sem tudta megvédeni címét. A külföldi együttesek közül is csak a Zalgiris, a Szpartak Kijev, a Hypo, a Slagelse és a Viborg tudott egymást követő évben a csúcsra érni. A BL idei góllövőlistáját 73 találattal Görbicz vezeti, a még versenyben levő csapatok játékosai közül Andrea Lekics 68, Bulatovics pedig 65 találatnál jár.

AZ NSO TV BEHARANGOZÓJA

NŐI KÉZI BL FINAL FOUR (PAPP LÁSZLÓ BUDAPESTSPORTARÉNA)

ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 3.
GYŐRI AUDI ETO KC–FC Midtjylland (dán) 15.00 (Tv: Digi Sport 1, M1)
Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17.30 (Tv: Digi Sport 1)

DÖNTŐ – MÁJUS 4.
Vardar Szkopje (macedón)/Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC/FC Midtjylland (dán) 17.00 (Tv: Digi Sport 1; ha a Győri ETO pályára lép, M1 is)

A 3. HELYÉRT – MÁJUS 4.
Vardar Szkopje (macedón)/Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC/FC Midtjylland (dán) 14.30 (Tv: Digi Sport 1; ha a Győri ETO pályára lép, M1 is)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik