3D-s show, óriáskivetítő, szurkolói buli - így készül a Sportaréna a final fourra

Vágólapra másolva!
2014.05.02. 13:09
null
Készül a Sportaréna a final fourra
Éjféltől zajlik a Papp László Budapest Sportaréna felkészítése a hétvégén rendezendő első női kézilabda Bajnokok Ligája final fourra. A mobil lelátó és a hatalmas LCD-fal már áll, a pályát építik, a kilátogatóknak pedig látványos show-t ígérnek a szervezők. Megtekintettük a négyes döntő helyszínét.  

Három napra kapta meg az arénát a final four szervezői stábja, így éjfélkor kezdődhetett meg a munka, amellyel a szombat déli kapunyitásig kell végezni. Az egyik kapu mögötti oldalon már felállították az ezer fős mobil lelátót, ezt az aréna a megállapodás értelmében már a munka kezdetére elkészítette. Így jön ki a tízezer fős kapacitás, a last minute akció keretében kínált belépőkből is már csak néhány elérhető, tehát igyekeznie kell annak, aki még nem váltotta meg a kétnapos eseményre szóló jegyét.

Az eredeti kivetítő köré egy új LCD-falat húztak fel, amelyen különböző reklámanyagok futnak a négyes döntő alatt. Ugyancsak itt láthatóak majd a meccseken kívüli időben az élőben forgató, úgynevezett „Fan Tv” anyagai, de a kamerák az amerikai ligákban már megszokott módon a nézőket is pásztázzák. A pálya három oldalán nyolcvan méter hosszan alakítják ki a szponzorok számára az LCD-csíkot. Jelenleg is nagy ütemben zajlik a pálya kialakítása, először a padlózatot helyezik el, majd erre kerül rá a Gerflor-borítás.

A kétnapos program látványos megnyitóval kezdődik, amelynek keretében egy különleges 3D-s vetítésre is sor kerül. Ezután az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi selejtezőjéből már ismert, győri kötődésű Bogi szórakoztatja a nézőket, majd következik a csapatok bemutatása, aminek szintén megadják a módját. Kovács Áron lesz a final four házigazdája, de az EHF részéről is jelen lesz két szakmai moderátor, ők működnek majd közre a mérkőzések során.

A biztonságra nagyon odafigyelnek, az aréna négy elkülönített pontján foglalnak helyet a csapatok szurkolótáborai, a rendet a biztonsági szolgálat mellett a rendőrség is felügyeli. Szervezetten ezer jegyet adtak el a külföldieknek, az információk szerint mintegy hatszázan érkeznek Montenegróból, az ETO után messze a Buducsnoszté lesz a legtöbb drukker, rájuk is vigyáznak leginkább.

Mint az NBA-ben így alakítják át a Sportarénát

Összesen nyolcszáz ember dolgozik a szervezésen, ebben a munkások, a hazai és az EHF-szakemberek, valamint a média képviselői mellett benne van a száz önkéntes is. A magyar szervezők célja, hogy a jegybevétel és az állami támogatás révén nullszaldósra ki lehessen hozni az eseményt, jelen pillanatban úgy tűnik, erre reális esély van.

A mérkőzéseken kívül számos kiegészítő programra kerül sor. A legszerencsésebb százezer dollárt nyerhet, ha ügyesen célba tud dobni a meccsek szünetében. Az arénán belül a folyosókon a szponzorok szerveznek különböző játékokat, érdekesnek ígérkezik az a program, amelyben párok tesztelhetik, mennyire ismerik egymás szurkolói szokásait. A csarnokon kívül egy külön kivetítőt szerelnek fel, ide jegy nélkül is be lehet menni, és végig lehet szurkolni a meccseket. A szombati mérkőzéseket követően este tizenegy óráig egy szolid bulira is sor kerül a szurkolói faluban.

Az írott és az online média, valamint a tv és rádió több mint 200 jelen lévő képviselője közvetít az eseményről világszerte. Európából számos tévétársaság, mint a dán DR és TV3, a macedón Alfa TV, a norvég TV2, a francia beIN Sport, Közel-Keleten és Afrikában az al-Dzsazira, Észak-Amerikában pedig a beIN USA közvetíti a mérkőzéseket. Az MVM EHF FINAL4 összesen 130 millió háztartásba jut el. A televíziós közvetítésen, a nemzetközi közvetítői igények kiszolgálásán 200 fős tévéstáb dolgozik majd a Papp László Sportarénában. Összesen 13 kamera, köztük két High-Pad modell készíti a legkülönbözőbb felvételeket a tévénézők számára és az EHF online tévéplatformjának, az ehfTV.com-nak, amely mind a négy mérkőzést közvetíti.

NŐI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR (BUDAPEST)
DÖNTŐ – MÁJUS 4.
Vardar Szkopje (macedón)/Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC/FC Midtjylland (dán) 17.00 (Tv: Digi Sport 1; ha a Győri ETO pályára lép, M1 is)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 4.
Vardar Szkopje (macedón)/Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC/FC Midtjylland (dán) 14.30 (Tv: Digi Sport 1; ha a Győri ETO pályára lép, M1 is)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 3.
GYŐRI AUDI ETO KC–FC Midtjylland (dán) 15.00 (Tv: Digi Sport 1, M1)
Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17.30 (Tv: Digi Sport 1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik