Korsós elballagott, a dánok elkeveredtek, a Győri ETO korán érkezett

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2014.05.02. 19:22
null
Korsós Dorina pénteken még ballagott, a hétvégén a pályán rohanhat
Mozgalmasan telt az első alkalommal megrendezésre kerülő női kézilabda Bajnokok Ligája final fourba jutott csapatok napja, a Győri ETO és elődöntős ellenfele, a dán Midtjylland ráadásul nem várt problémával is találkozott. A kisalföldi csapat legfiatalabb tagjának, Korsós Dorinának nem csak a négyes döntő miatt marad emlékezetes ez a néhány nap.

Ahogy korábban megírtuk, a Vardar Szkopje és a Midtjylland már csütörtökön megérkezett Budapestre, a pénteki nap folyamán pedig a Buducsnoszt Podgorica és a Győri ETO is befutott. A magyar bajnok busza már 11 órára megérkezett a csapatoknak otthont adó budai szállodába, a létszám azonban nem volt teljes, ugyanis Korsós Dorinának ma volt a ballagása Győrben (hétfőn jön az érettségi), így őt később hozták a csapat után.

A kora délutáni pihenő után a csapatok találkoztak a sajtó képviselőivel. Az elmúlt napokban, hónapokban sok szó esett arról, hogy a Midtjylland legveszélyesebb fegyvere a gyors indulás, ezért a Győri ETO két játékosánál, Bognár-Bódi Bernadettnél és a jelenleg hozzá hasonlóan szélsőként bevetésre számító Kovacsics Anikónál azután érdeklődtünk: miként készültek a dán csapat rohanásaira.

Megérkeztek a  győriek is (Fotó: facebook/EHF)
Megérkeztek a győriek is (Fotó: facebook/EHF)

„Ez nem egyéni felelősség, hiszen mindenki tisztában van az erősségeikkel. Tudjuk, hogy a lerohanás az ő játékuk, erre alapoznak, ezt próbálják megvalósítani, de felkészültünk a feladatra. A lényeg, hogy pontosan játsszunk, fejezzük be a támadásokat, és el kell kerülnünk, hogy a kezükbe adjuk a labdát” – mondta Kovacsics Anikó.

„Csapatként kell megoldanunk, ahogy minden mást is. Beszéltünk róla, hogy nagyon gyorsak és dinamikusak a szélsőik, és az egész csapatnak oda kell figyelni, hogy megakadályozzuk az indításokat. Nagyon sokat videóztunk, felkészültünk belőlük, látjuk, mi az, amit játszanunk kell, hogy ne legyen gondunk” – nyilatkozta Bognár-Bódi Bernadett.

Allison Pineau-t (Vardar Szkopje) a sportszergyártója egy pár új
cipővel lepte meg a négyes döntő előtt
Allison Pineau-t (Vardar Szkopje) a sportszergyártója egy pár új cipővel lepte meg a négyes döntő előtt

A final four abból a szempontból különleges esemény lesz, hogy két nap alatt kétszer kell csúcsteljesítményt nyújtani, ám a lányok szerint erre is készen állnak. „A múlt heti Magyar Kupa-hétvége már hasonló helyzet volt, de – nem lebecsülve az ottani ellenfeleinket – most még keményebb kihívás vár ránk. Természetesen próbáltuk gyakorolni ezt a helyzetet, így például a bajnoki elődöntők másnapján is kemény edzéseket vezényelt nekünk Ambros. Teljesen modellezni nem lehet a szituációt, de igyekszünk mindkét nap a legjobbunkat nyújtani” – mondta Kovacsics.

„Ez egy új szituáció, a múlt heti kupameccsek, főleg a Ferencváros elleni, jó felkészülés volt a hétvégére, de a dán egy nagyon jó csapat, így nagyon összeszedetten kell játszani ellenük – reagált Bognár-Bódi, aki kérdésünkre elmondta, hogy eddig egyáltalán nem foglalkoztak sem a Buducsnoszttal, sem a Vardarral, ez csak akkor következhet, ha már sikerrel vége az elődöntőnek. – Szerintem elsősorban nem a taktikán dől el a hétvége, sokkal inkább fejben és egy kicsit a fizikumon. Az edzők, játékosok ismerik egymást, válogatottak, nehéz lesz meglepni a másikat.”

A délután folyamán megtartották utolsó edzéseiket a csapatok, mivel a munkások még javában dolgoznak a Sportarénában, így két másik csarnokban gyakoroltak a klubok. A gondok pedig itt kezdődtek. Történt, hogy a Midtjyllandot szállító busz a Pénzügyőr-Spartacus Kőér utcai csarnoka helyett a Pénzügyőr SE Pasaréti úti pályájánál kötött ki, így pedig kapásból negyvenöt perccel megcsúszott a program. A győriekhez azonban nem jutott el pontosan az információ, így Görbiczék kénytelenek voltak megvárni, amíg a dánok végeznek. Raphaëlle Tervel például egy kis focizgatással ütötte el az időt, míg mások beszélgettek a csarnok előtt.

ELKÉSZÜLT A PÁLYA A SPORTARÉNÁBAN



„Még mindig nem?” – kérdezte az ajtóban álló lányoktól Eduarda Amorim ékes magyarsággal pár perccel fél öt előtt. A dánok még nyújtottak, amikor a győriek már birtokba vették az egyébként jó állapotban levő pályát. Az edzés első része a sajtó részére is nyilvános volt, a lányoknak egy kis focit is engedélyezett Ambros Martín. A történeti hűség kedvéért: a mini meccset 2–1-re a spanyol trénerrel felálló csapat nyerte meg. Néhány labdás bemelegítő gyakorlat, és a kapura lövés után aztán véget is ért a nyilvános rész.

A Vardar Szkopje edzése eleve negyvenöt perccel a Győré után kezdődött volna, így Lekicsék voltak az egyetlenek a Kőér utcai társaságból, akiknek nem változott a programjuk. A Buducsnoszt Podgorica ugyanis külön kérte, hogy olyan helyen edzhessenek, ahol csak ők vannak, így a montenegróiak a szállodához közeli Elektromos Csarnokban hangoltak a szombati elődöntőre.

A címvédő edzése kis csúszás után kezdődhetett el
A címvédő edzése kis csúszás után kezdődhetett el
NŐI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR (BUDAPEST)
DÖNTŐ – MÁJUS 4.
Vardar Szkopje (macedón)/Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC/FC Midtjylland (dán) 17.00 (Tv: Digi Sport 1; ha a Győri ETO pályára lép, M1 is)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 4.
Vardar Szkopje (macedón)/Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC/FC Midtjylland (dán) 14.30 (Tv: Digi Sport 1; ha a Győri ETO pályára lép, M1 is)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 3.
GYŐRI AUDI ETO KC–FC Midtjylland (dán) 15.00 (Tv: Digi Sport 1, M1)
Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17.30 (Tv: Digi Sport 1)



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik