Férfi kézi-vb: wellnesszel és közös főzéssel lazít a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2019.01.21. 18:22
null
Szathmári János kapusedző főszerepet vállalt a közös főzésben (Fotó: MKSZ)
Erőltetett meneten van túl a magyar férfi kézilabda-válogatott a dán–német közös rendezésű világbajnokságon, ezért a Tunézia elleni, sikerrel megvívott középdöntős mérkőzést követő szünnap inkább a kikapcsolódásról szólt, amelyben wellness és közös főzés is helyet kapott. A vacsoránál magyaros ételek kerülnek terítékre, amit a csapat és a szakmai stáb néhány tagja készített a hotel konyhájában.

Nem csapott nagy ünneplést a magyar válogatott a vasárnapi győzelmet követően, de azért egy koccintás belefért. Mint Ilyés Ferenc csapatkapitány a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a vacsora után a születésnapját január elején ünneplő Székely Márton meghívta az egész csapatot egy italra. A vb eddig menetrendjét ismerve szokatlan módon most két szünnapja van a mieinknek, ezekből a hétfő a fejek kiszellőztetéséről szól, a csapat próbál nem foglalkozni a kézilabdával.

Mindenképp szükség volt egy kis lazításra, hiszen a felkészülést is beleértve már lassan négy hónapja vagyunk együtt, ez nagyon hosszú idő folytatta a válogatott védekező-specialistája. – Lehet, hogy nem a legjobb, ha kiesünk a ritmusból, de fejben nagyon kellett ez a szünnap, hogy ne foglalkozzunk a kézilabdával. Azért este a tévében követni fogjuk, mit játszanak a norvégok és a dánok.”

Akik kevesebbet játszottak vasárnap, az erőnléti edző vezetésével dolgoztak kicsit délelőtt, egyébként szabad programot kaptak a játékosok, aki akart, sétált, vagy elment egyet kávézni. Az első közös esemény az ebéd volt, majd délután egy kis uszoda és wellness következett, „de ezt sem szabadott túlzásba vinni, mert nem tesz jót az izmoknak” – tette hozzá Ilyés.

Estére a csapat készült egy kis magyaros étellel. A szállodai konyha kicsit egysíkú, ezért felvetődött az ötlet, hogy kimegyünk egy étterembe, végül az lett a döntés, hogy közösen főzünk. Néhány játékos és Szathmári Jani kapusedző segédkezett a gulyásleves elkészítésében, utána palacsinta lesz a menüben.”

Ahogy a fenti képen is látszódik, Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Nagy László is besegített Szathmárinak.

Az érdemi munka és a Norvégiára való direkt felkészülés kedden következik, akkor már videózás és edzés is lesz.

A Tunézia elleni győzelmet követően Lékai Máté és Balogh Zsolt is hazautazott. A veszprémi irányító így újra találkozhat vasárnap világra jött kisfiával, Noéval, de a tervek szerint kedden reggel már jön is vissza a csapathoz. A szegedi jobbátlövő esetében bármikor érkezhet a baba, de Baloghtól is úgy vált el a szakmai stáb, hogy várják vissza a szerdai meccsre.

Eddig még nem sikerült európai csapat ellen pontot szereznünk a tornán, bár az is igaz, hogy a dánok és a svédek is kimondottan erős ellenfelek voltak.

A skandináv kézilabda köztudottan nagyon erős, még nem sikerült ilyen stílusú csapat ellen nyernünk a vébén. Ez a norvég csapat is ezüstérmes volt a legutóbbi világbajnokságon, de talán most nincs annyi átütőerő benne. Ha a norvégokeredményt akarnak elérni, ellenünk is győzniük kell, de úgy érzem, van még bennünk tartalék és tartás, mindent meg fogunk tenni a sikerért – tért rá a csapatkapitány a szerdai ellenfélre. Ilyés elmondta, már azt is nagy dolognak tartja, hogy itt lehet a csapattal, és az a legfontosabb, hogy a fiatalok jövője biztosított legyen.

Ebben segítene az olimpiai szereplés kivívása. Én és Nagy Laci abban tudunk segíteni, hogy összefogjuk a fiatalokat, de a dánok ellen is láthattuk, hogy van jövő.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE – NÉVJEGYEK ÉS RÖVID JELLEMZÉSEK ITT!
Kapusok: MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélső: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), NAGY László (Telekom Veszprém), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányító: LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya), SCHUCH Timuzsin (Ferencváros)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya), LIGETVÁRI Patrik (Ademar León – Spanyolország), SZITA Zoltán (Balatonfüredi KSE)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)
Szövetségi kapitány: CSOKNYAI István és Vladan MATICS
Kapusedző:
SZATHMÁRI János

FÉRFI KÉZILABDA-VB, KÖZÉPDÖNTŐ
II. CSOPORT (HERNING – Dánia, Norvégia, Tunézia, Svédország, MAGYARORSZÁG, Egyiptom)

01. 19.

18.00 Tunézia–Svédország
23–35
01. 19. 20.30 Dánia–MAGYARORSZÁG
25–22
01. 20. 18.00 MAGYARORSZÁG–Tunézia
26–21
01. 20. 20.30 Norvégia–Egyiptom 32–28
01. 21. 18.00 Svédország–Norvégia
27–30
01. 21. 20.30 Egyiptom–Dánia
20–26
01. 23. 15.30 Tunézia–Egyiptom
01. 23. 18.00 Norvégia–MAGYARORSZÁG
Tv: M4 Sport
01. 23. 20.30 Dánia–Svédország

A II. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 4 4 117– 90 +27 8
2. Norvégia 4 3 1 122–109 +13 6
3. Svédország 4 3 1 122–107 +15 6
4. MAGYARORSZÁG 4 1 1 2 108–109 –1 3
5. Egyiptom 4 1 3 102–115 –13 1
6. Tunézia 4 4 90–131 –41 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik