Kézilabda, férfi Eb: a norvégok csúnyán megverték az oroszokat

Vágólapra másolva!
2008.01.18. 20:03
A Norvégiában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, a B csoportban a házigazda norvég válogatott második mérkőzését is megnyerve máris bejutott a középdöntőbe. A rendezők a két találkozót követően váratlanul még nyeretlen orosz együttest kapták el, de nagyon.
Kjetil Strand (Norvégia) veszi tűz alá az orosz kaput
Reuters
Kjetil Strand (Norvégia) veszi tűz alá az orosz kaput
Kjetil Strand (Norvégia) veszi tűz alá az orosz kaput
Reuters
Kjetil Strand (Norvégia) veszi tűz alá az orosz kaput

Kiegyenlített fertályórát követően a norvég együttes előbb egy 4-0-s, majd azt követően egy 3-0-s periódussal már a félidőre ötgólos előnyre tette szert. Az orosz csapat a 15. és a 30. perc között mindössze három gólt szerzett.

A második felvonásban tovább folytatódott az oroszok vesszőfutása, kis túlzással egy dobott góljukra kettővel feleltek a norvégok. A vége közte tizenegy lett. A norvégok az első fordulóban Dániát verték egy góllal (27-26), az oroszok meglepetésre csak három másodperccel a találkozó vége előtt egyenlítettek Montenegró ellen (25-25). Frode Hagen 19 lövésből kilenc gólt szerzett, Havard Tvedten kilencből hatot.

Az A csoportban a horvátok zsebelhették be második sikerüket, ők a második találkozójukat elvesztő csehek ellen nyertek négy góllal. A vesztes csehek a 38. percig tudták a lépést tartani az esélyesebb horvátokkal, a hajrát azonban az esélyesebb együttes bírta jobban. A győztes horvátok már biztos középdöntősök, a csehek közel kerültek a kieséshez.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, FÉRFIAK:

CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ:
A CSOPORT: Horvátország – Csehország 30-26
B CSOPORT: Norvégia – Oroszország 32-21
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik