Pogacar: Kedden Attilára teszem a kereket – Valter válaszolt

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 10:37
A szlovén klasszis jókedvűen viccelődött az első szakasz után (Fotó: Getty Images)
Kedden folytatódik a profi országúti kerékpárosok Katalán körvesenye, amelynek mezőnyében a magyar bajnoki trikót viselő Valter Attila is ott van. A második szakasz során a mezőny Mataró városából a Pireneusokban található Vallter 2000 síközpontba teker fel 186 kilométer megtételével. A célállomás és a magyar bajnok neve közötti hasonlóság a hétfői nyitó etapon második helyen befutó Tadej Pogacarnak is feltűnt.

 

A hétfői első szakaszon az utolsó kilométerre forduló mezőnyt meglepte Nick Schultz, aki támadást indított a szakaszgyőzelemért, ami végül össze is jött neki, igaz, nem sokon múlott – mindössze fél kerékkel előzte meg a túl későn utánaeredő Pogacart, aki így végül a második helyen zárt. 

„Nick megérdemelte a győzelmet, mert az utolsó kilométeren mutatott teljesítménye igazán lenyűgöző volt és a csapata is remek munkát végzett ezért. Igazából én is szerettem volna nyerni, jól is ment a sprint, de kicsit későn indultam utána” – értékelte a szlovén klasszis a hétfői etapot a célba érés után a cyclingnews.com szerint, majd kitért az első klasszikus hegyi szakaszra is, bár talán nem a lehető legnagyobb komolysággal tette ezt. A Vallter 2000 síközpontban 2146 méter magasan kialakított befutóval véget érő etap kapcsán Pogacar ugyanis elárulta, már kész a taktikája a mai versenyre.

„Már beszéltem Valter Attilával, aki azt mondta, hogy holnap ő nyeri a szakaszt, mert róla nevezték el a hegyet, úgyhogy kedden én rá teszem a kereket, őt fogom követni a hegyen. Vagy mégsem? Nem tudom, majd meglátjuk. Mindenesetre az etapot már nagyon várom, jó a csapatunk, és annak ellenére élveztük a hétfőt, hogy végül nem győztünk. Kedden is megpróbálom megnyerni a szakaszt, ahogy az összes többi napon is próbálkozni fogok” – idézte a kerékpáros szakportál Tadej Pogacart.

A Katalán körverseny összetettjét az első szakaszt megnyerő Nick Schultz vezeti két másodperccel Pogacar és hattal a hétfőn harmadik helyen beérő Stephen Williamson előtt, míg a hétfőn 15. helyen végző Valter 10 másodperces hátrányból az összetett 17. helyéről várja a folytatást. A keddi szakasz nem sokkal déli 12 óra előtt indul, a befutó a tempótól függően délután negyed öt és negyed hat között várható.

FRISSÍTÉS, 12.50

Valter Attila a keddi etap rajtja előtt nem sokkal csapata, a Visma Lease a Bike Twitter-csatornáján keresztül válaszolt Pogacar tréfájára.

„Jó vicc Tadej Pogacartól, hogy majd az én kerekemet követi az utolsó emelkedőn, de én azért vagyok itt, hogy csapatunk két kapitányát Ciant (Uijtdebroeks) és Seppet (Kusst) segítsem” – osztotta meg a holland istálló a magyar bajnok reakcióját.

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik