Volán: vissza kell brékelni Ljubljanában!

Vágólapra másolva!
2012.03.01. 14:48
null
Ezúttal muszáj lesz lebirkózni a ljubljanaiakat (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A Sapa Fehérvár AV 19-re sorsdöntő találkozó vár csütörtök este (19.15-től) az Olimpija Ljubljana otthonában: vereség esetén befejeződik számára az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) rájátszása, ha viszont nyer, akkor a hetedik mérkőzésen hazai pályán harcolhatja ki a legjobb négy közé jutást. A mérkőzésről élő, folyamatosan frissülő cikkben számolunk be oldalunkon.

 

Az első két hazai mérkőzését fölényesen nyerte meg a Fehérvár a Ljubljana elleni párharcban (7–2-re, illetve 8–1-re), idegenben azonban mindkétszer kikapott, legutóbb pedig otthon is alulmaradt az Olimpijával szemben, amely csütörtökön kivívhatja az elődöntőbe jutást. Erről persze a Volánnál hallani sem akarnak, az egyenlítés érdekében pedig ezúttal egy nappal korábban, már szerdán elindultak Szlovéniába.

„Talán korábban is mondhattam volna, hogy menjünk ki hamarabb – rágódott Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. – Akármilyen rosszul állunk anyagilag, ezen nem múlik. Eddig úgy szavaztak a csapattagok és az edzők, jobb, ha a meccsnapon utazunk, de az embereket túl magabiztossá tette a középszakasz remeklése, rosszul mérték fel a helyzetet. A rájátszás új fejezet, a kutyát sem érdekli, mi történt korábban.”

Nagy kérdés, hogy a hazaiaknál pályára léphet-e Jean-Philippe Lamoureux, a kezdőkapus ugyanis a legutóbbi fehérvári meccsen megsérült. Ha nem tudja vállalni a játékot, akkor a harmadik számú hálóőr, Matic Boh kap szerepet.

Így vagy úgy, a mieinknek muszáj nyerniük, ha nem akarnak a jól sikerült alapszakasz, illetve a még parádésabb középszakasz után már most búcsúzni a rájátszásban. Ez nem lesz egyszerű, hiszen a Ljubljana telt ház előtt várja majd a Volánt, amelyből ráadásul tökéletesen felkészült, ez látszott a keddi találkozón is.

„Kisakkoztak minket, főleg az emberelőnyeinket – folytatta Ocskay. – Sakknyelven szólva lépéshátrányban vagyunk, teniszezőként mondva elveszítettük a szervánkat; mintha négy négynél buktunk volna gémet. Nehéz a helyzet, de meg lehet oldani.”

EBEL
NEGYEDDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
OLIMPIJA LJUBLJANA (szlovén)–SAPA FEHÉRVÁR AV 19
Ljubljana, 19.15. Vezeti: Berneker, Potocan, Ettlmayr, Mathis (mindegyik osztrák)
LJUBLJANA: Boh – Vedlin, Fraser, Hughes, Music, Taylor – Cole, Dervaric, Verlic, McBride, E. Pance – Cvetek, Szmirnov, Ograjensek, Golicic, Sefic – Groznik, Rezek. (Sérült: Hocevar, Hotham, Lamoureux, Z. Pance, Ropret, Sachl. Eltiltva: Pintaric)
FEHÉRVÁR: Munro (Bálizs) – Horváth A., Durco, Sofron, Vas M., Ladányi – DaCosta, Pratt, Mihály Á., Ryan, Klassen – Láda B., Sille, Palkovics, Sikorcin, Kovács Cs. – Hetényi P., Orbán, Benk, Johansson, Magosi B. (Sérült: Tokaji, Tóth A.)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Ljubljana javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik