Primeau: Nem akarom kiirtani a csapatból a kreativitást, de néha muszáj

Vágólapra másolva!
2012.02.24. 10:29
null
Ezúttal esélye sem volt a Ljubljanának a Volán ellen (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Kevin Primeau, a Volán vezetőedzője szerint a tegnapi, Lubljana elleni győzelem kulcsa az volt, hogy tanítványai belátták, sokszor az egyszerűségre kell törekedni a túlgondolt akciókkal szemben. Az Olimpiját irányító Hannu Järvenpää csapata alárendelt szerepéről beszélt. Azt viszont mindenki tudja, hogy a hétgólos siker is ugyanannyit ér a rájátszásban, mint egy egygólos.

Kevin Primeau, a Volán vezetőedzője természetesen elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után. A szakember szerint élmény volt nézni csapata játékát – két nappal azután, hogy a Volán a második találkozót gyakorlatilag „odadobta" a Ljubljanának.

VÉLEMÉNYEK

Horváth András, a Fehérvár hátvédje: – Ami Ljubljanában nem jött össze, az szerencsére itthon sikerült. Ugyanúgy, ahogy az első mérkőzés után, nyugtával kell dicsérni a napot, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy ez a nagy arányú győzelem ugyanannyit ér, mint a túloldalon egy hosszabbításos. Nem hiszem, hogy felfogásbeli probléma miatt vesztettünk legutóbb, egész egyszerűen minden versenysportban a sorozatterhelésnél előfordulnak hullámvölgyek, és Ljubljanában ez történt velünk.

Benk András, a Fehérvár támadója: – A folytatás szempontjából nagyon fontos volt ez a mérkőzés, mert előnnyel utazunk legközelebb Ljubljanába, és amennyiben ott is sikerülne nyernünk, hatalmas lélektani fórba kerülnénk. Figyelnünk kell, mert hiába vezetünk összesítésben, úgy kell legközelebb pályára lépnünk, mintha nulla nulla lenne az állás. A maximumot kell nyújtanunk – nem szükséges mindig nyolcat lőni, de három-négy góllal már biztosan lehet győzni. Lényeges volt a jó kezdés, mert még az ellenfél lábában volt az utazás fáradalma, és ilyenkor a legjobb rájuk rontani. Ez ma ragyogóan sikerült.

„A srácok belátták, hogy az egyik legrosszabb teljesítményünk volt az idényben. Fontos volt, hogy megfelelően reagáljunk, mert legutóbb eldobtuk magunktól a meccset. Nem változtattunk a taktikán, csak megbeszéltük a tennivalóinkat. Nem akarom kiirtani a csapatból a kreativitást, de néha muszáj az egyszerűségre törekedni. Ezúttal jó döntéseket hoztunk, élmény volt nézni a játékunkat, és akadt néhány igazán kombinatív támadásunk. Ám mindennél fontosabb, hogy korong nélkül is jól teljesítettünk."

A szakember szerint a negyedik sor nagyon sokat besegített a remek teljesítménybe.

„Beszélgettünk már erről. A Ljubljanának alig van meg a három sora, mi viszont teljesek vagyunk, és akármelyik csapat, amelyik négysorozni képes a rájátszásban, előnyben van. Ha egy-két ponttal még be is száll a negyedik sor, az bónusz, ha pedig tőlük jön az első gól, az valóságos ajándék. Most például ez volt a győzelem kulcsa."

Primeau ezután a Fehérvár legjobbját, Ladányi Balázst méltatta, s már a negyedik mérkőzésről is szólt.

„Klasszis, és büszke játékos. Ritkán van rossz meccse, de ha mégis, biztos, hogy a következő pazar lesz. Kiválóan lát a pályán, jó a letámadásban, a korong mindkét oldalán hasznos. Az első sor pedig nagyon érdekes, annyira különbözőek a tagjai, ám mind jól játszottak. Néhány kulcsjátékos sérült a túloldalon, és nem tudom, mikor térhetnek vissza. De otthon kemény dió a Ljubljana, úgyhogy sokkal jobban kell majd hokiznunk ott, mint kedden. És nyernünk kell."

Hannu Järvenpää, a Ljubljana eltiltás után visszatérő vezetőedzője nem fogta vissza magát: röviden bűn rossznak minősítette alakulata játékát.

„Ez nem a mi esténk volt. Nagyon csalódott vagyok, bár tulajdonképpen a playoffban teljesen mindegy, hogy egy nullára, vagy nyolc egyre, vagy hosszabbításban kap ki egy csapat, ennek nincs jelentősége. Alárendelt szerepet játszottunk a mai mérkőzésen. Igazából nem is a Fehérvár játszott jól, annak ellenére, hogy természetesen megérdemelte a győzelmet, hanem mi voltunk bűn rosszak. Hazamegyünk, alszunk rá egyet, nincs mese, vasárnap nyernünk kell!" – nyilatkozta.

SAPA FEHÉRVÁR AV19–OLIMPIJA LJUBLJANA 8–1

A Sport Klub felvétele
EGYSZERŰSÉG, KITARTÁS, FEGYELEM – PARÁDÉS VOLÁN-SIKER


JÉGKORONG – EMLÉKEZTETŐ
EBEL, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
SAPA FEHÉRVÁR AV 19–OLIMPIJA LJUBLJANA (szlovén) 8–1 (4–0, 1–0, 3–1)
Székesfehérvár. Vezette: Smetana (osztrák), Trilar, Hribar (mindkettő szlovén), Smeibidlo (osztrák)
FEHÉRVÁR: Munro (Bálizs) – Horváth A., Durco, Sofron, Vas M., Ladányi – DaCosta, Pratt, Mihály Á., Ryan, Klassen – Láda B., Sille, Palkovics, Sikorcin, Kovács Cs. – Hetényi P., Fekti Á., Benk, Johansson, Magosi (Sérült: Orbán, Tokaji, Tóth A.)
LJUBLJANA: Lamoureux (Boh) – Fraser, Vedlin, Taylor, Music, Hughes – Dervaric, Cole, E. Pance, Sachl, Verlic – Cvetek, Groznik, Sefic, Golicic, Ograjensek – Szmirnov (Sérült: Hocevar, Z. Pance, Ropret, Hotham, McBride. Eltiltva: Pintaric)
Gólszerzők: Benk (3:41, 1–0, Magosi, Johansson), Mihály Á. (4:41, 2–0, Sofron I., Pratt), Klassen (14:05, 3–0, Ryan, Johansson – ee.), Ladányi (17:47, 4–0 – ee.), Horváth A. (25:47, 5–0, Kovács Cs., Durco), Ladányi (40:25, 6–0, Vas M.), Sofron I. (43:53, 7–0, Ladányi), Sachl (44:24, 7–1, Ograjensek, Szmirnov), Sikorcin (58:08, 8–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Fehérvárnak
SAPA FEHÉRVÁR AV 19 (3.)–OLIMPIJA LJUBLJANA (6.), AZ ÁLLÁS: 2–1
Sapa Fehérvár AV 19-Olimpija Ljubljana 7–2
Olimpija Ljubljana–Sapa Fehérvár AV 19 2–1 – h. u.
Sapa Fehérvár AV 19–Olimpija Ljubljana 8–1
Olimpija Ljubljana–Sapa Fehérvár AV 19 február 26. (vasárnap), 17.30
Sapa Fehérvár AV 19–Olimpija Ljubljana
Olimpija Ljubljana–Sapa Fehérvár AV 19 ha szükséges
Sapa Fehérvár AV 19–Olimpija Ljubljana ha szükséges
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik